A csoportkör második fordulója a fiatalabb generációt képviselő Daniil Medvedev és Stefanos Tsitsipas rangadóját kínálja azzal fűszerezve, hogy a vesztes játékos valószínűleg kiesik már az elődöntők előtt.

Daniil Medvedev (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

Az orosz teniszező (ATP 5.) idényéről egy olyan általános benyomásunk lehet, hogy alulteljesített. Bár az Australian Open döntőjével kezdte az évet, augusztusig nem nyert tornát. A kemény borításokra való visszatérés alkalmával nyert Los Cabosban, de az amerikai Grand Slamen címvédőként csak a nyolcaddöntőig jutott. Fedett környezetben elődöntőzött Asztanában, majd bajnoki címet szerzett Bécsben, de a párizsi Mastersen már a nyitómeccsét elveszítette. Torinóban sem sikerül összekapnia még magát, mert szinten elbukott mérkőzéssel rajtolt a honfitársa, Andrey Rublev ellen (7-6, 3-6, 6-7). Következő ellenfelével, Tsitsipasszal (ATP 3.) pezsgő rivalitást alakítottak ki (amit még azelőtt elemeztük, hogy Medvedev Grand Slamet nyert), de a mérleg nagy 7 - 3-as orosz fölényt mutat.

Idén két meccset játszottak egymás ellen és mindkettő kemény borításon zajlott. Ugyancsak mindkét összecsapásra jellemző, hogy a vesztes játékosok nyertek egy-egy játszmát. Az Australian Openen Daniil Nyert 3-1-es szettarányban, Cincinnatiban pedig Stefanos 2-1-re. Tsitsipas sincs csúcsformában az utóbbi időben és első torinói meccsét két szettben bukta Novak Djokovic ellen, de a US Open után sikerült döntőznie Asztanában és Stockholmban, majd ugyancsak fedett kemény játékfelületen az utolsó négy közé jutott a párizsi Mastersen. A vb előtt, a francia fővárosban a görög eredményesebb volt az említett 1000-es kategóriájú eseményen, de ettől még nem vált esélyesebb játékossá.

november 16., szerda

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.33

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.11.16., 07:17.