A tavalyi negyeddöntős, Felix Auger-Aliassime elméletileg könnyűszerrel kellene az első fordulót nyernie a rutinos honfitársa, Vasek Pospisil ellen.

Felix Auger-Aliassime, az idei Australian Open egyik esélyese (Fotó: FiledIMAGE/Shutterstock.com)
Felix Auger-Aliassime (Fotó: FiledIMAGE/Shutterstock.com)

Lehet, hogy címben használt "derbi" jelző kissé túlzás, mivel akárhogyan nézzük, a két játékos két külön színvonal képviselői. Mint ahogyan a világranglistás helyezése mutatja, Auger-Aliassime (ATP 7.) az élvonal tagja, aki a tavaly négy tornagyőzelmet szerzett és mindet kemény borításon gyűjtötte be. Még hiányzanak neki az igazán értékes bajnoki címek, de úgy néz ki, hogy jó úton halad és fejlődik. Honfitársa, Pospisil (ATP 94.) szintén a kemény játékfelületen a legeredményesebb, de harminckét évesen még nem büszkélkedhet ATP bajnoki címmel. Challenger-sikerrel viszont annál többel, mivel rengeteg ilyen kategóriájú tornát nyert az évek során és ő is mindet az említett gyors játékfelületen gyűjtötte.

Az is nyilvánvalóan tükrözi a két játékos közötti szintkülönbséget, hogy milyen eredményeket értek el mostanáig az Australian Openen. A tornagyőzelemre is esélyesnek mondható Felix a tavalyi negyeddöntőjén kívül, még elért egy nyolcaddöntőt is a Melbourne-i Grand Slamen 2021-ben, Vasek viszont két harmadik fordulós szereplés után, sorozatban négyszer búcsúzott a nyitókörben. Az egymás elleni összecsapásaik mérlege is Auger-Alissime fölényét mutatja 3-1-es állással. Bár Pospisil nyerte legutóbbi mérkőzésüket, amely 2020-ban Bécsben zajlott, ez nem változtat a helyzetképen.

január 16., hétfő

Tipp Fogadás szettre 0-3 @ 1.71

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.01.14., 12:56.