A tizenhét éves Olga Danilovic a WTA ranglista top100-as kapujánál, illetve ígéretes jövő előtt áll.

Olga Danilovic (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Úgy néz ki, hogy az Ana Ivanovic és Jelena Jankovic által képviselt szerb generáció eredményes időszakát van aki folytassa. Olga júliusban már meg is szerezte első WTA-tornagyőzelmét Moszkvában, méghozzá úgy, hogy a selejtezőből szerencsés vesztesként került fel a főtáblára. Nem maradhat említés nélkül az sem, hogy páros versenyszámban junior bajnok volt a Roland Garroson (2016-ban), a Wimbledonon és a US Openen (2017-ben). Látványos támadó játéka korai sikernek örvend és jelen pillanatban ő az egyetlen 2001-s születésű játékos, akinek WTA rangú tornagyőzelme van. Az e heti taskenti tornán újra Anastasia Potapova ellen fog játszani, akit a moszkvai döntőben győzött le és aki szintén egy ígéretes 2001-s születésű játékos. A két játékos és Amanda Anisimova a 2001-s generáció élvonalát képviselik és több mint valószínű, hogy a közeljövőben nagy harc alakul majd ki közöttük a legnagyobb díjakért.

A látszat és a valóság

Törékenynek vélhető megjelenése ellenére, bivalyerős tenyeressel és fonákkal rendelkezik, amelyekkel folyamatosan kétségbeejtően támadja az ellenfél térfelét. A labdához való helyezkedése még javítható, néha azt az érzést kelti, hogy váratlan helyzetben éri a labda. Általános mozgása a pályán még kissé merevnek tűnhet, de rengeteg ideje van fejlődni. Ne felejtsük, hogy Sharapova sem volt a világon a legjobb lábmunkával rendelkező játékos, de voltak más fegyverei, amelyekkel burkolta és védte ezt a gyengébb részét játékának. Így van ezzel Olga is, aki indítványozó játékával már az első adódó alkalommal, lehet az akár szerva fogadás is, át próbálja venni a fölényt a labdamenetekben. Dicséretére vall az a tény is, hogy nemcsak a pálya hátsó részéről bombázza ellenfelei térfelét, hanem már egy elég sokoldalú játékra is képes, ami egy bizonyos taktikai és technikai érettségre is utal és hogy több megoldásra is gondol ha kell.

Olga balkezes és ez esetenként szintén előnynek számíthat, mivel általában kevesebbszer van alkalma a játékosoknak ilyen ellenféllel játszaniuk. Másak az érkező labdák pörgése és ehhez hozzászokni idő kell. Állítólag, Danilovic nem kér többet a junior tornákból és a rangosabb versenyeken fog ezután részt venni. Látásmódja jelen pillanatban jogosnak látszik.

A cikk megírásának időpontjában, még nem voltak elérhetőek az említett szerda hajnali mérkőzés szorzói.

Fogadj teniszre ITT!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.