Ha tetszik, ha nem, mindenképp el kell ismernünk, hogy Maria Sharapova már több mint egy teniszcsillag. Átlépte ezt a szintet és akarva-akaratlanul, kulturális hatása van a mai társadalomra. Ezt a tényt taglalja az University of California, Santa Barbara egy kurzus formájában. Lehet az embereknek van egy olyan érzésük, hogy megváltoztak az értékrendek, de ne felejtsük el, hogy új kor, új fajta hősöket szül előbb vagy utóbb. Amíg ez építő jellegű, addig ez rendben is van így, függetlenül milyen foglalkozási körből származnak.

Ha már tananyag lett az orosz volt világelső, akkor illik megemlíteni róla, hogy több mint valószínű, a Roland Garrosig nem fog játszani mivel sérült. A szakmabeliek biztos kíváncsiak lennének egy olyan tanulmányra is például, hogy miként lehetett a párizsi torna Maria legsikeresebb Grand Slamje, mikor pályán való gyengébb mozgása, annak idején nem vetítette előre a két tornagyőzelmét a francia salakon (2012, 2014) ? A gyors borításon zajló másik három Grand Slamet csak egy alkalommal sikerült mostanáig megnyernie, annak ellenére, hogy ezeken a borításokon várták legtöbben érvényesülni játékát (Wimbledon 2004, US Open 2006, Australian Open 2008).

A tehetség-szépség-siker keverék juttatta ilyen magaslatokra hírnevét. Sharapova nagy erénye, hogy több érdeklődési körnek reflektorfényét vonzza magára egyszerre. Szóval, mindenki kaphat valamit az orosz szőkeségtől. Aki csak a teljesítményét nézi a pályán, az megkapja a színvonalas játékot, aki az eredményeit nézi, annak ott vannak a karrierjének kiváló mutatói, aki pedig az esztétikumot keresi, annak pedig bőven van amivel kényeztesse szemeit, mint például:

Maria Sharapova (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Ezek a kritériumok örökzöldek, csak a látvány nagyobb teret hódított, mára már egyre nagyobb szükség van mindháromra, hogy példaképnek számítson valaki. Persze egyre nehezebb megfelelni ezeknek ebben a modern, örökké versengő világban. De ne felejtsük el, hogy még három Grand Slam-torna hátra van az idei szezonban. Lássuk, hogyan festenek Sharapova esélyei ezeken a rangos versenyeken:

Tornagyőzelmi szorzói:

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.05.07. (18:28).