Amikor az elődöntőjének döntő szettjében 2-5-re állt, kevesen lehettet azok, akik képesnek gondolták Karolina Muchovát arra, hogy legyőzheti Aryna Sabalenkát, de borult a papírforma és a cseh játékos első Grand Slam-döntőjébe jutott.

Karolina Muchova 006
Karolina Muchova pályafutása során még sosem nyert annyi meccset salakon mint 2023-ban (10). (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

Azok alapján, hogy eddigi egyetlen WTA-sikerét (Szöul - 2019) és egyetlen rangos elődöntőjét (Australian Open - 2021) kemény borításokon érte el, szintén a gyors pályákon vártunk volna tőle leginkább ekkora bravúrt. A huszonhat éves Karolina (WTA 43.) mégis a párizsi salakon hozta ki magából a legjobbat. Bár az első fordulóban Maria Sakkarin kellett túljutnia, az utolsó négyig nem botlott élvonalú ellenállásba. Az elődöntőben viszont nagyon megszenvedett, hiszen több, mint három órát küzdött az idei Australian Open bajnokával és meccslabdát is hárított. A bravúrjának nagyságát az is jól tükrözi, hogy több mint tíznél volt több nyerője mint ki nem kényszerített hibája (38/27) és még így is majdnem kikapott. Elméletileg, ennél még nehezebb kihívás vár rá, a fő esélyes, Iga Swiatek személyében, akit viszont eddigi egyetlen hivatalos mérkőzésükön 4-6, 6-1, 6-4-re legyőzött a prágai salakon 2019-ben.

A lengyel világelső és kétszeres Roland Garros-bajnok brutális erőfölénnyel hasított át a mezőnyön. A nyolcaddöntőig minden fordulóban legalább egy játszmát nullára nyert, az utolsó tizenhat között pedig Lesia Tsurenko 1-5-nél az első játszmában visszalépett. A tavalyi döntős ellenfele, Cori Gauff sem jelentett különösebb gondot, ezúttal 6-4, 6-2-re verte. Az elődöntőt is két játszmában pipálta ki, de az előzményekre való tekintettel, külön dicséret jár az Ons Jabeurt legyőző Beatriz Haddad Maiának, mivel a második játszmát a tie-breakig sikerült nyújtania. Az idei salakszezonban zajlott két WTA1000-es tornákon (Madrid, Róma) Aryna Sabalenka és Elena Rybakina le tudták győzni Swiateket, de az ők játékstílusaik agresszívebbek a Muchováénál. Az oddsok szempontjából Swiatek győzelmében nincs nagy érték, viszont Muchova által szerzett néhány gém elég szépen fizet és ha a csehországi játékos nem ijed meg a pillanat fontosságától, akkor ezeket a gémeket meg is nyerheti.

Ne feledd, hogy a Roland Garrosra megtett nyertes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadásbajnokságán.

június 10., szombat

Tipp Játék hendikeppel Muchova, Karolina +6.5 @ 1.72

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 9. 8:46 UTC.