Iga Swiatek második Roland Garros bajnoki címét nyerheti és egyben második Grand Slam-győzelmét ünnepelheti ha le tudja győzni a tizennyolc éves Cori Gauffot.

Iga Swiatek (Fotó: Janet McIntyre/Shutterstock.com)

Harmincnégy meccs óta nem kapott ki a lengyel világelső és még egy siker esetén egyenlíti a 21. század leghosszabb, 35 megnyert meccsből álló Venus Williams-győzelemsorozatát. Majdnem minden részletkép ennek a lehetőségnek megvalósulását vetíti előre. Lassú borításon idén egy meccset sem veszített (15-0) és csupán két alkalommal veszített játszmát a salakszezonban. A Roland Garroson 85%-ban nyerte adogatójátékait, ami jóval fölényesebb a Cori 71%-nál. Tapasztalat és ugyanakkor mentális szempontból sem kérdéses, hogy kinek az oldalán elméletben a fölény már csak azért is, mert 2020-ban Iga nyerte Párizsban a tornát, amerikai ellenfelének viszont ez lesz az első rangos döntője. Emellett, az egymás elleni mérlegük szintén a lengyel oldalára húz.

A két lezajlott összecsapásukon Gauff egy szettet sem tudott nyerni, először a tavaly a római salakon kapott ki Switektől, azután pedig idén márciusban kemény borításon Miamiban. Iga toronymagas favorit, de attól még Corinak is van amiben kapaszkodnia. A két döntős közül, az amerikai játékos (WTA 23.) az, aki nem veszített még játszmát a francia Grand Slamen és ő az, aki a menetelése során Grand Slam-győztest és egyben volt Roland Garros-döntőst győzött le Sloane Stephens személyében még a negyeddöntőben. Ilyen kiegyensúlyozatlan erőviszonyok fényében sem kell elfelejteni, hogy Gauff 2018-ban junior bajnoka volt a Roland Garrosnak és már WTA bajnoki címet is nyert a tavaly a parmai salakon. Idei mérlege a lassú borításon 10-3. Mindent összegezve, nem tagadható, hogy roppant nehéz lesz legyőznie a rettentően jó formában lévő lengyel világelsőt, de ha nem lesz túl nagy hatással rá az alkalom fontossága, akkor teljesen nem leírható. Ugyanakkor az tény, hogy a hideg összkép egyoldalú döntőt vázol fel.

Ne feledd, hogy a győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos Roland Garros fogadásbajnokságán is.

június 04., szombat

Tipp Játék hendikeppel Gauff, Cori +6.5 @ 1.62

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.06.03., 18:34.