A Tennis Australia (az ausztráliai tenisz szövetség) a helyi profi játékosoknak kínál lehetőséget jövedelemszerzésre a felfüggesztett globális turnék következményeként.

A fehér sportot irányító testület 450 000 ausztrál dollárt (275 559 euró) kínál az UTR Pro Tennis Series tornán, ami június 27-én kezdődik Sydney-ben.

A zárt kapus mérkőzéseket szigorú biztonsági protokollok betartása mellett rendezik (nem úgy, mint a botrányba fulladó Adria Tourt), a következő városokban: Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth és Sydney.

Az egészségügyi intézkedések tartalmazzák a személyzet mindennapos egészség és hőmérséklet ellenőrzését, a létszámuk minimálisra csökkentését és a szurkolók jelenlétének a teljes tiltását.

A játékosok kézfogás helyett ütőket csaphatnak össze, és a helycsere a pálya ellentétes oldalain zajlik. A tanácsok között az is szerepel, hogy a játékosok vigyenek saját törölközőt, ételt és italt magukkal.

Az UTR Pro Tennis Series első szakasza augusztusig tart, de megtörténhet egy esetleges hosszabbítás is, a globális turnék helyzetének alakulásától függően.

Borítókép: Fotó: Oranzy Photography/Shutterstock