Az ötszörös Wimbledon-bajnok csak egy meccset nyert a 2021-es londoni Grand Slam óta, mégis borítani tudta a papírformát Camila Giorgi ellen.

Venus Williams 044
Wimbledon-győzelmein kívül, Venus Williams nem nyert máshol bajnoki címet gyepen. (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Több mint három órát küzdött az olasz szőkeség elleni nyitómeccsén, akit végül 7-6, 4-6, 7-6-ra győzött le nyolc aszt is ütve eközben. Közel hatos oddsot ajánlottak a bukmékerek a negyvenhárom éves, amerikai játékos sikerére a meccs előtt és a folytatásban is nagy profitra tehetünk szert ha Jelena Ostapenkot is pakolni küldi. A valószínűsége ennek kicsi, de Venus (WTA 697.) mindkét eddigi összecsapását nyerte a lettországi játékossal sőt, a Wimbledon-i gyepen két szettben bizonyult jobbnak. Már hat év telt el a két mérkőzésüktől és talán egyre kevesebb ezeknek a jelentősége a mai összképben, de a statisztika a tengerentúli játékos oldalán áll.

A 2021-es Eastbourne-i sikere ez egyetlen gyepes tornagyőzelme a huszonhat éves Jelenának (WTA 17.), aki a Roland Garros második fordulójában elszenvedett veresége után utazott Birminghamben. Ő is három szettes mérkőzéssel kezdte a tornát, de még két órába se telt az ígéretes Linda Noskova legyőzése. A szettvesztesség inkább balesettnek tűnik, ha azt nézzük, hogy az első és a harmadik felvonást 6-2-re, illetve 6-1-re nyerte. Ostapenko toronymagas favorit a negyeddöntőbe való jutásra, de ha döntő szettre kerülne sor, akkor több, mint háromszorosát vihetjük el tétünknek.

június 22., csütörtök

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 3.40

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 22. 5:1 UTC.