A 2023-as idény elején sem kerülték el a fizikai gondok Emma Raducanut, de van rá esély, hogy a kaliforniai sivatagban mégis győzelemmel rajtoljon az 1000-es kategóriájú WTA-eseményen.

Emma Raducanu 071
Emma Raducanu tudja hogyan kell sikeresnek lenni az Egyesült Államokban (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

A brit volt US Open-bajnok (WTA 77.) csak Aucklandban és az Australian Openen játszott idén. Új-Zélandban második meccsén egy elég csúnya bokasérülést szenvedett el, de sikerült indulnia a Melbourne-i Grand Slamen, ahol a második fordulóban Cori Gauff győzte le. A hírek mégis bíztatók, egy jó ideje már együtt dolgozik edzőjével, Sebastian Sachs-al és Andy Murray volt fizikai felkészítőjével, Jez Green-el. A hosszú szünet után, kissé karcos lehet a visszatérés, de nyitómeccses ellenfelét sérülten is majdnem verni tudta a tavalyi Australian Openen.

A montenegrói játékos (WTA 62.) egy Auckland-i elődöntővel indította a 2023-as évet, de azt követően csak Lyonban tudott még meccseket nyerni, ahol az utolsó nyolcig menetelt. Mondhatni, hogy ezek elég tűrhető eredmények részéről, de ha Emma teljesen felépült, akkor a brit játékszínvonala túl magasnak bizonyulhat az ötödik Grand Slamként emlegetett tornán a kihagyás ellenére. Az eddigi egyetlen, az említett 2022-es Australian Openen zajlott összecsapásukon is a brit Grand Slam-győztes sérült kézzel is döntő játszmára tudta kényszeríteni ellenfelét.

március 09., csütörtök

Tipp Mérkőzés nyertese Raducanu, Emma @ 1.33

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 7. 14:52 UTC.