A 2022-es év egyik legszebb meglepetését okozta a német játékos, amikor a londoni Grand Slamen az elődöntőig menetelt.

Tatjana-Maria-fekvo-tenisz-001
Tatjana Maria 2022-ben nyerte legtöbb meccsét a szálas játékfelületen (10-et). Fotó: Jimmie48 Photography/Shutterstock.com

Sokoldalúságát áprilisban is bizonyította a harmincöt éves Tatjana (WTA 66.), ugyanis sikeresen védte salakon a bogotai bajnoki címét. Egy héttel ezelőtt már fűre váltott egy Egyesült Királyságban zajlott ITF-torna alkalmával, ahol Harriet Dartot is verve, a negyeddöntőig jutott. Nottinghamben a nyitómeccsét 6-1, 6-4-re nyerte Shuai Zhang ellen, amelynek során nem kevesebb, mint 12 ászt ütött, viszont a második adogatásával játszott pontoknak csak 39%-át nyerte és kétszer veszítette el szervajátékát a meccs során. A negyeddöntőbe jutását a hazai Heather Watson (WTA 195.) gátolná meg. Ugyanazon az ITF-tornán lépett idén először a leggyorsabb borításra a harmincegy éves brit játékos is, de ő elveszítette nyitómeccsét. Nottinghamben két selejtező-meccset simán pipált ki és a főtáblán szintén szettvesztesség nélkül búcsúztatta (6-4, 6-3-ra) azt a Jule Niemeiert, aki a 2022-es Wimbledon negyeddöntőjében Tatjana Mariatól kapott ki.

Heather sem remekelt a második adogatásával játszott pontokon, mivel csak 33%-át nyerte ezeknek és háromszor bukta összesen szervajátékát. Az első német ellenfelével szemben is esélytelenebbnek mutatták Watsont az oddsok, de a 2018-ban mallorcai gyepen bajnoki címet szerző, tapasztaltabb Tatjana ellen valószínűtlenebb a papírforma borítása. Csak kemény borításon csapott össze mostanáig a két játékos, 2017-ben Torontoban Heather nyert, 2020-ban Monterreyben Tatjana nehezen visszavágott, 2022-ben pedig ugyancsak Torontoban egy elveszített szett után, a brit visszalépett.

június 14., szerda

Tipp Mérkőzés nyertese Maria, Tatjana @ 1.63

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 14. 5:41 UTC.