Körökre osztott, párbajon alapuló sportág a darts, mely során kis nyilakkal dobálnak egy kör alakú táblát a versenyzők. Céljuk a lehető legnagyobb pontszám elérése, hogy minél jobban csökkenjen az összpontszámuk, aztán egyszer csak matekozniuk kell, hogy hogyan szeretnék összehozni a kiszállót. Érdekes sportág, fogadjunk rá!

Dartsban apró nyilakra tippelhetsz

Cikkelyekre van osztva a darts tábla, különböző értékekkel. Felváltva dobnak 3-3 nyilat a játékosok, és az aktuális értéket az adja meg, ahova a nyíl hegye befúródik.

Alapvető cél minden körben a minél nagyobb pontszám elérése, amivel csökken az összpontszám. Ez furcsán hangzik, de minden világossá válik, ha megemlítjük, hogy 501-ről indulnak a versenyzők, és az aktuális dobás értékét mindig levonják, a leget pedig az nyeri, aki pontosan eléri a nullát, tehát kiszáll a játékból.

Matektudás is szükséges a dartshoz, hiszen a végén össze kell rakni egy számkombinációt, ami pontosan nullára viszi vissza a játékost, amit aztán meg is kell dobni természetesen.

Darts fogadások

Nagyon szép teljesítmény, és ritka is, ha a legminimálisabb számú dobással szállnak ki a játékosok. Ebben az esetben 9 nyíl segítségével tüntetik el az 501 pontot. A mérkőzések legekből állnak, ami némely versenyen egyben a szettet is jelenti, de például a PDC világbajnokságon három leg megnyerése kell a szett behúzásához.

Az előre meghatározott számú szettgyőzelem jelenti a mérkőzés megnyerését. Kocsmából indult a darts, de például Angliában akkora lett a népszerűsége, hogy hivatalosan is sporttá nyilvánították. Ha pedig sport lett, akkor fogadhatunk is rá, valamelyik ajánlott irodánál széles kínálattal.

Fogadás dobált számokra

A fogadási lehetőségek széles körűek, de természetesen a legalapvetőbb opció a mérkőzés nyertese. Nincs döntetlen, a két versenyző közül kell választanunk szelvényünk összeállításakor. Favorit jellegű sport, például Phil Taylor letarolta a mezőnyt a '90-es években és a 2000-es évek elején.

Ahogy egyre népszerűbbé válik a sportág, úgy természetesen növekszik az igazán jó játékosok száma, de manapság is vannak olyan nevek, akik ritkán veszítenek egy átlagos ellenféllel szemben, elég csak Michael van Gerwent említeni, aki rendre ott van a világbajnokságok, nagyobb tornák végjátékában.

Darts céltábla

Mérkőzés nyertesen túl, dobott pontokra is kínálnak fogadási lehetőséget. Tehetünk fel pénzt arra, hogy melyik játékosnak sikerül nagyobb utolsó összeggel befejezni egy leget, de arra is tippelhetünk, hogy láthatunk-e a mérkőzésen 9 nyilast, de ugyanerre játékos specifikusan is fogadhatunk. Ez elég ritka és nagyon nehéz is, ezért elég jó szorzót kínálnak rá.

Többféleképpen is össze lehet hozni ezt az egyedi kiszállót, mindegyikhez kellenek triplák, mivel összesen 501 pontot kell elérni, ami nem kevés. Az első, televízióban közvetített 9 nyilas kiszállót John Lowe dobta, a következő módon (T = tripla, D = dupla): T20, T20, T20, T20, T20, T20, T17, T18, D18.

Adjunk fel szelvényt 180-akra!

A közvetítések érdekes pillanata, mikor az egyik játékos 180 pontot ér el három dobásból. Ekkor a közvetítők hangosan üvöltik a 180-at, a nézőtéren tomboló szurkolók pedig 180 feliratú kis táblákat emelnek a magasba.

Nem fűződik legenda ehhez a számhoz, egyszerűen arról van szó, hogy három nyíllal ez a legtöbb elérhető pontszám, hiszen a darts-táblán a legnagyobb szám a 20-as, ebből a tripla 60 pontot ér, három dobással pedig 180 pont lesz a maximum. Erre is kínálnak fogadási lehetőséget, például hogy mennyi ilyen lesz a mérkőzés során, vagy hogy melyik játékos dob többet a találkozó alatt.

Formában kell lenniük, hogy ezt összehozzák, amivel nem árt tisztában lennünk szelvényünk feladásakor. Elmondható tehát, hogy a sportfogadás más területeihez hasonlóan, itt is követni kell az aktuális híreket, mérkőzéseket.

Összegzés a darts fogadásokról

Ha csak képernyőn nézzük, akkor is átjön a darts-meccsek remek helyszíni hangulata, ami talán a sportág kocsmai indulásából ered. Fogadási lehetőségeink számok körül forognak, ahogy a játék is, ha pedig benne vagyunk, hogy az egyes játékosok milyen stílusban dobnak, mennyire képesek nyomás alatt koncentrálni, akkor nagyon jól fogadható eseménnyé válik a darts.

Ha van egy jó tipped vagy csak beszélgetnél, akkor irány a Darts topik a fórumon.

Darts előzetesek és TIPPEK