Még 13 forduló van hátra a spanyol bajnokságból, de annak ellenére, hogy az Atlético Madrid és a Valencia is nyert az elmúlt fordulóban, nem érezhetik magukat biztonságban. Az egyik csapat a dobogóért, míg a másik a bennmaradásért küzd. 

márc 18. 21:00

Megemberelte magát az Atlético Madrid

Ahogyan legutóbb a Girona idegenbeli mérkőzés kapcsán írtuk, összeszedte magát az Atlético Madrid, szezon végére úgy tűnik, hogy komoly cél lett a bajnoki dobogó elérése. A Real Madrid rangadók adtak valószínűleg lökést a gárdának, most is hibáznak ugyan helyzeteket, de már nem szórakoznak el annyi találkozót, mint korábban. Legutóbb épp a Girona otthonában nyertek 1-0-ra. 

Valószínűleg, ha Memphis Depay nem akar megint két hatalmas gólt rúgni, akkor a mérkőzést már az első félidőben le lehetett volna zárni, ehelyett azonban 0-0-val vonultak félidőre a csapatok. A második játékrész elején a Girona aktívabb volt, többször hozták nehéz helyzetbe az Atlético védelmét, egyszer Oblaknak kellett nagyot nyújtóznia egy félpályás lövés után. A hosszabbításban végül egy véleményes góllal nyert Diego Simeone csapata, percekig nézték, de végül megadták Morata találatát. 

A Valencia is megküzd a pontokért

Arról már írtunk bővebben, hogy a Valencia nehéz helyzetben van, tényleg küzdeniük kell, hogy a csapat ne essen ki az első osztályból. Vannak klubok, akik szívesen látnák a második vonalban a gárdát, de ők egyelőre nem teszik meg azt a szívességet, hogy elengedik a szezont és beletörődnek a sorsukba. Ellenkezőleg, Ruben Baraja érkezésével méginkább eltökélt a gárda, küzdenek foggal-körömmel. 

Atlético Madrid Valencia
Jose Gaya (Fotó: Saolab Press/Shutterstock.com)

Legutóbbi két hazai meccsüket megnyerték, előbb a Sociedad ellen 1-0-ra, majd az Osasunát verték szintén 1-0-ra. Kaotikus mérkőzés volt, amit az Osasuna védelme leművelt, az felért egy bohózattal, hiszen a védők többször hagyták, hogy a Valencia játékosai kapuig vigyék a labdát, mintha nem is akartak volna védekezni. Mázlijuk volt, hogy Sergio Herrera kapus a helyén volt, így végül csak a 74. percben kaptak gólt, ehhez egy szemfüles Kluivert meglátása kellett, kitűnő befejezés volt. 

Kevés gól, sok lap?

A mérkőzést José Luis Munuera Montero vezeti, aki azért egész szépen osztogatja a lapokat (71 sárga lap, 7 piros lap, mindezt 13 mérkőzésen), ez a meccs pedig tökéletesen beleillik a profiljába, ahol növelheti a lapok számát. A Valencia és az Atlético Madrid idén összesen 12 kiállítást szedett össze - ez a LaLiga piros lap áradatnak is köszönhető -, alapjáraton durvaság szempontjából középmezőnybe tartozik a két csapat, de egymás elleni legutóbbi két meccsükön 9 és 11 sárga lapot mutatott fel a bíró. Az 5,5-es büntető lap határnál az overt preferáljuk, míg a gólok piacán az undert. Lehet, hogy most újból a védekezés fog dominálni Valenciában, ahogy azt a Camp Nouban is láttuk tőlük, míg az Atlético Madrid szenvedhet a felállt védelemmel szemben (2,5 gól alatt: 1.68). 

  • Atlético Madrid - Valencia Tipp

    5,5 büntető lap felett
    Unibet
    1.83

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés