Az ütések közbeni nyögés megfigyelése segíthet a teniszfogadásban

Tenisz tenisz fogadás Maria Sharapova Martina Navratilova Monica Seles

Bár sokan nem kedvelik, hogy egyes teniszezők, mint például Maria Sharapova nyögnek az ütés pillanatában, ennek a szokásnak mégis pozitív hatása van játékukra. Időnként mégis mindig szóba jön az ellenfelet zavaró tulajdonsága is ennek a megnyilvánulásnak, ezért egyesek szabálytalannak tartják. Bármelyik vélemény pártján állsz, amennyiben szoktál teniszre fogadni a nyögés segíthet helyesen megtippelni egy mérkőzés kimenetelét.

Nyögni jó

Többen is kifejtették, hogy a nyögés az ütés pillanatában több energiát nyújt a játékosnak, így erősebben ütheti a labdát. Olyan vélemények is vannak, hogy az energiakibocsátás természetes formájának is számít, ami segít a ritmusosságon és magabiztosságot is nyújt. Tehát, mindenképp jó hatással van teniszpályán való szereplésre. Talán ezt kellene első ízben figyelem előtt tartani, amikor vitába bocsátkozunk a témáról, és nem az ellenfelet zavaró (amúgy vitathatatlan de túlzott) tényezőjével érvelni ez ellen.

Ténylegesen, a nyögés befolyásolhatja az ellenfél reakcióképességét. A kibocsátott hang figyelemelvonó lehet és késleltetheti az ellenfél helyzetfelismerését, az érkező labdának tulajdonságát (irány, erő, típus) és annak fogadási lehetőségeit illetően. Egyik leghíresebb személy, aki kinyilvánította véleményét a nyögés negatív hatásáról és ellenezte azt a teniszpályán, az Martina Navratilova volt. Állítólag, szerinte ez csalásnak számít.

Legyünk azért reálisabbak

Függetlenül, hogy hangosan vagy kevésbé hallhatóan, minden játékos valamilyen hangot bocsát ki az ütés pillanatában. Vannak, akik ezt hangosabban teszik, mint az említett Maria Sharapova, akinek nyögése a 100 decibelet is meghaladja, vagy a magyarul is jól beszélő Monica Seles, aki 90 decibel körüli hangokat engedett szabadon pályafutása során. Ne feledkezzünk meg Rafael Nadalról, Victoria Azarenkáról vagy épp Aryna Sabalenkáról, akik szintén nem a leghalkabb játékosok. A sokak által másik végletként emlegetett Roger Federernek is szokása, még akkor is ha nem annyira figyelemfelkeltően. Ha valaki szabálytalanná akarja tenni, akkor azon kell elgondolkodnia, hogy mikor és milyen esetekben válik azzá, mivel mindenki nyög, ki halkabban, ki hangosabban. Mivel ez a szokás természetes, inkább a játékosoknak és közönségnek a hozzászokása és alkalmazkodása kellene talán legyen az elsődleges irányvonal a témában. A játékosokat nem kell elvonatkoztatni környezetüktől, mert a saját térfelük nem egy a világból kiszakított hely vagy buborék. Az amúgy is szigorú, de jó szabályzatot nem kellene teljesen lemerevíteni, de ez már elméleti kérdés.

Ami pedig a sportfogadást illeti, állítólag az alacsonyabb hangmagasságú nyögés a győzelem jele, míg a magasabb hangmagasságú nyögés a veszítésé. Próbáld ki, és figyelj arra is, hogy ki, mikor, hogy nyög.

Fogadj itt teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Borítókép: Maria Sharapova (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Nézzen sportot élőben

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

november

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Nézzen sportot élőben

  • Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Game-Set-Match

SPF Ajánlatok hozzászólt
2019 nov 1. 18:17
Djokovic - a stílusos láb közöttiek célpontja

A szerb világelső, aki oly híres flexibilitásáról és egyensúlyérzékéről (is), a háló közeli játéka nem a legerősebb pontja, és időről időre ellenfelei be-beakasztanak egy emlékezetes láb k
SPF Előzetes hozzászólt
2019 okt 24. 10:46
WTA Finals: Idéntől Shenzhenben a legjobb nyolc

Új színhely egy új korszak kezdetének. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 okt 18. 11:54
Az új ATP-rivalitás: Tsitsipas vs. Medvedev

Míg a régi nagyok (Federer, Nadal, Djokovic) még elviszik a legnagyobb díjakat, és az egymás elleni meccseik még a legnagyobb rangadók, a reflektorfény árnyékából lassan kibontakozni látszik egy új szikrázó versengés két

Kapcsolódó cikkek