Olyan, mintha ez a mérkőzés egyik klub számára sem lenne feltétlenül fontos. A Barcelona hazai pályán a bajnoki ünnepléssel lesz elfoglalva, míg a Sociedad számára inkább a két hazai meccs a fontos, hogy megőrizzék előnyüket a Villarreallal szemben. 

máj 20. 21:00 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Barcelona 1,5 gól felett + Sociedad 1,5 gól alatt
Unibet
2.40

A Sociedad legrosszabb rémálma

Volt időszak, amikor kifejezetten jól ment a baszkoknak a Barcelona ellen, meccseket nyertek. A legutolsó sikerük azonban 2016-ban volt, aminek már hét éve! A Sociedad gyengesége összefügg Imanol Alguacil érkezésével, baszk edző 2018-ban vette át a gárda irányítását, azóta 1 döntetlen és 10 vereség a klub mérlege a Barcelona ellen. Ennek jó oka van, hogy miért ilyen gyenge Alguacil irányításával a keret, miért tudják legyőzni a két madridi csapatot, de a Barcelonát nem. A Sociedad ugyanis megpróbál úgy játszani, ahogyan a katalánok, csak egy butított verzióban. Ez pedig egyáltalán nem működik Xaviék ellen. 

Barcelona Sociedad
Mikel Oyarzabal (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Azt, amit a Sociedad tud (labdabirtoklás, presszing, passzolgatás), azokban mind jobb a Barcelona, ráadásul Xavi irányítása alatt védekezésben is sokat javultak, jelenleg a topligákat tekintve, övék a leghatékonyabb defenzív játék. A Sociedad pedig az a csapat, amely úgy negyedik a bajnokságban, hogy mindössze 45 gólt szereztek (ez általában középcsapatok szintje), viszont sok helyzetük van és sokat is passzolgatnak. Meddő labdabirtoklás a játékuk, gyengén használják ki az adandó lehetőségeiket, nincsen egy olyan kiemelkedő támadójuk, aki sorozatban döntené el a meccseket. 

A Barcelona teljesítette a küldetést

Annak ellenére, hogy az Espanyol ellen bajnok lett, nem lehet elégedett Xavi és a Barcelona. A nemzetközi kupákban nem ment nekik, ősi riválissal szemben kiestek a Spanyol Kupából, mondhatni szimplán csak kihasználták a LaLigában a riválisok botlását. A Real Madrid idén nem volt éles, Atlético Madrid a szezon első felét átaludta (ha jobban megnézzük, elmúlt 15 fordulót tekintve, Diego Simeone együttese érte el a legjobb eredményt), Sevilla pedig sehol sem volt. A Barcelona nem a fergetes támadójátékkal, hanem a hatékony védekezéssel nyert bajnoki címet. 

Ez azért is rossz hír a baszkoknak, mert idegenben sem jó a támadójátékuk, rosszabb is, mint hazai környezetben. A Camp Nouban a Barcelona védelme kiemelkedő, mindössze két gólt kaptak, sérültjük nincsen. Az ünneplés kicsit elvette a motivációjukat, de ettől még limitálhatják a Sociedad támadósorát. Fogadásépítővel a vendégek 1,5 gól alatti opciója mellett, Barcelonát hazai környezetben ünneplés ide, ünneplés oda, de két gólt várunk minimum. 

  • FC Barcelona - Real Sociedad tipp

    Barcelona 1,5 gól felett + Sociedad 1,5 gól alatt
    Unibet
    2.40

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés