Volt olyan az alapszakasz során, amikor a Baskonia még a legjobb volt, első helyen álltak, tőle rettegtek a riválisok. Szezon végére kicsit leeresztettek, ezért a Fenerbahce ellen kéne nyerniük, hogy életben tartsák a reményeiket a playoffra. 

márc 31. 20:30 Közvetítés: Unibet

Előnyben a Baskonia

A 8. helyért óriási harc folyik az Euroligában, ez ugyanis az utolsó még rájátszást érő pozíció, amiért a Baskonia - Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes hármas küzdhet. Sok függ még a Partizan eredményeitől is, amivel akár még egy 7. hely is megnyílhatna a csapatok előtt, ehhez viszont a szerbeknek több vereséget is be kéne gyűjteniük, ami nem feltétlenül realitás, így foglalkozzunk csak a baszkokkal. 

A szezon elején felhívtuk Joan Penarroya csapatára a figyelmet, ugyanis a spanyol mester már korábbi állomáshelyein is csodát tett. Novemberben mi is írtunk róla, hogy mennyire jó idén a Baskonia, majd a lendület fokozatosan elfogyott. Tavasszal a támadójáték már nem volt olyan gördülékeny, mint korábban, érezhetően nem tudott két sorozatra koncentrálni a baszk csapat, míg a spanyol ligában sorra nyerték a meccseket, addig az Euroligában a pofonok jöttek. 

Mondhatni kulcsfontosságú, hogy volt miből leadni a szezon végén az előnyt, ráadásul az utolsó négy meccsükből három nyerhetőnek tűnik. Ebből az egyik már, ha nehezen is, de sikerült, hiszen az Alba Berlint verték, majd a Fenerbahce és az ASVEL következik, kis szerencsével úgy várhatják az utolsó fordulót Pireuszban, hogy nem kell küzdeni a győzelemért, megvan a rájátszás. Ehhez azonban le kéne győzni a Fenerbahcét is. 

A Fenerbahce egy erős közepes eddig

Ahhoz képest, ahogyan rajtolt Idoudis mester csapata, azt vártuk, hogy idén dominálják az alapszakaszt, de nem lett igazunk. A Fenerbahce megint visszacsúszott, hiába most már egy fokkal jobb a játék, mint mondjuk egy évvel ezelőtt, de továbbra is vannak hullámvölgyek. Ez mondjuk olykor a sérülések számlájára írandó, ugyanis ezzel is meggyűlt a baja a törököknek, elsősorban december folyamán. 

Ott valami érezhetően megtört, jelen helyzetben pedig inkább hajlunk afelé, hogy egy közepes teljesítményre képes legfeljebb a Fenerbahce. Ez elég a kisebb csapatok ellen, illetve hazai pályán sokat segít a nagyokkal szemben meccsben maradni, de változtatnia kell Itoudis mesternek. Egyelőre kérdéses, hogy mit, mert a Real Madrid otthonában sem hibáztak, hoztak egy stabil teljesítményt, ami mondjuk egy ASVEL ellen jó lett volna a győzelemre, de a Madrid 60%-al dobott, így 15 ponttal kikapott a török gárda. 

Sok kérdést eldönthet a találkozó

Az első és egyben legnagyobb kérdés, hogy a Baskonia bekerülhet-e a rájátszásba? Ha a sorsolást nézzük, illetve azt, hogy képesek voltak összekapni magukat a fontos pillanatokban, akkor igen, ott lehetnek a playoffban. Ez is egy nyerhető meccs számukra, kis koncentrációval a siker is jöhet, hiszen a baszk közönség előtt még mindig kiemelkedően jól kell dobnia az ellenfélnek, hogy nyerjenek. 

A másik megoldás, hogy gyorsan játszanak, sok dobással próbálkoznak, maradjunk annyiban, jelenleg egyik sem a Fenerbahce profilja. Ezt kihasználhatják a baszkok, míg a másik kérdésre inkább nem a válasz, miszerint a Fenerbahce kiemelt lehet-e a rájátszásban? Valószínűleg, hogy ez épp ezen a mérkőzésen fog eldőlni, ahol nem sok jót jósolunk nekik, főleg nem úgy, hogy ebben a szezonban nem remekeltek a duplafordulókban (egyszer épp a Baskoniától kaptak ki). 

  • Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz - Fenerbahçe Beko tipp

    Baskonia győzelem
    Unibet
    1.72

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés