A Barcelona és a Crvena zvezda magabiztos sikert aratott a duplaforduló első mérkőzésein, de most egymás ellen kéne bizonyítani, találkozónak pedig lesz egy magyar vonatkozása és egy feszült aspektusa. 

febr 2. 20:00 Közvetítés: Unibet
Tipp: Crvena zvezda győzelem
Unibet
2.18

Hanga Ádám és az új otthon

Az elmúlt két évtized legjobb magyar játékosa, Hanga Ádám nyert már Euroligát a Real Madriddal, korábban játszott a Barcelonában is, ahol viharosan távoznia kellett, köszönhetően a vezetőség viselkedésének. Nem kezelték korrektül a magyar játékos szerződését, aki végül Madridban talált otthonra, majd az Euroliga megnyerése után, Belgrádba költözött, hogy a Crvena zvezda játékosa legyen. Ettől függetlenül, egykori csapata ellen kettőzött erővel küzd, motivációja bőven akad a Barcelonával szemben. 

Az elmúlt évekhez képest, talán most játszik a legjobban Ádám, utoljára hasonló teljesítményt a Barcelona mezében tett le az asztalra még a 2018/19-es szezonban. Az is egyértelmű volt, hogy Barcelonában érezte magát a legjobban, erre többször is kitért, fájdalmas volt, hiszen onnan akart visszavonulni, házat is vásároltak ott. Belgrádban sem kerülik el őt a sikerek, bár a Crvena nem úgy kezdte az Euroligát, ahogyan azt várták tőlük.

Crvena zvezda terveinek lőttek?

A tavalyi szezonban Dusko Ivanoviccsal ugyan nem jutottak be a rájátszásba, de a csapat fokozatosan fejlődött, sokszor erőn felül teljesítettek. Az áttörést az idei szezonra tervezték, majd egy olyan vereséghullám következett, amivel nem tudtak mit kezdeni, pedig a keretet nyáron alaposan megerősítették. Érkezett Ádámon kívül Marko Simonović az NBA-ből, aki Európában rögtön kezdő erőcsatár lehet, de Hanga mellett nem ő, hanem Milos Teodosic, Mike Tobey, Rokas Gedraitis, Joel Bolomboy, Shabazz Napier és Nemanja Bjelica az az ötös, akire érdemes lesz figyelni. Kis túlzással, de ez egy Euroliga végső győzelemre esélyes társaság. 

A rajt a 2023/24-es idényben pocsékra sikeredett, Ivanovic távozott, voltak olyan források, miszerint Teodosic - Bjelica duóval nem volt jó a kapcsolata, de a klubhoz közel álló személyek szerint, még a játékosok is meglepődtek, milyen gyorsan kirúgták a szerb szakembert. A klub elnöke, Nobojsa Covic nem a türelméről híres, gyorsan új edző után nézett, majd kimondta: év végén Final Four a célkitűzés. A támadójáték viszont kezdetleges, nincs meg az összhang, de mint említettük, ez a keret most állt össze, valószínűleg hónapokra van szükség, hogy olajozottan működjön.

Jelenleg ez a gárda 10-14-es mérleggel áll, kétségtelen, hogy Ioannis Sfairopoulosszal nyertek már meccseket, de a görög edző közel sem annyira jó szakember, mint ahogyan Belgrádban tekintenek rá. Ettől függetlenül nem írnánk le a szerb csapatot, ugyanis hazai pályán, a rettegett Stark Arénában mindenki veszélyes a Crvena, ezt bizonyították a duplaforduló első körében, ahol kiütötték a Valenciát. Hazai környezetben is a végletek között mozog a szerb gárda, ha olyan estéjük van, akkor bucira verik az ellenfelet, de vannak meccsek, amikor még a 60 pontot sem érik el.

Barcelona: Idegenben nem megy

Amikor arról beszélünk, hogyan játszik a Barcelona, muszáj elkülöníteni a hazai és idegenbeli teljesítményüket. A Palauban szinte verhetetlenek, simán nyerik a mérkőzéseiket, ezt tartja őket a dobogón az alapszakaszban, mert idegenben 4-7-es mérleggel állnak, nem egyszer fordult elő, hogy 15-nél is több ponttal kaptak ki, teljesen elengedtek egy-egy találkozót, ha rázós volt az adott mérkőzés. Ezért éri meg kockáztatni egy hazai sikerrel, még akkor is, ha szimplán a taktikát és a játékerőt nézve, jobbak a katalánok, de a belgrádi katlan kifoghat rajtuk. 

  • Crvena zvezda - Barcelona tipp

    Crvena zvezda győzelem
    Unibet
    2.18

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés