Az olasz Olimpia Milano idén is válságban, megint voltak komoly viták a csapatnál, majd a semmiből előhúztak egy markáns és magabiztos sikert. Erre építhetnek Belgrádban, ahol a Crvena Zvezda lesz az ellenfelük. 

2023 nov 24. 20:30 Közvetítés: Unibet

Olimpia Milano: Messina meddig maradhat?

Ettore Messina egy legenda, valaha volt egyik legjobb olasz edző, de elmentek mellette az évek. A 64 éves edző dolgozott az NBA-ben Gregg Popovich mellett, 4-szer nyert Euroligát, minden gárdáját sikerre vezette, de valami az elmúlt években nem klappolt az Olimpia Milanóval. A terv az volt az olaszok részéről, hogy felépítenek egy sztárcsapatot, akikkel megnyerik az Euroligát, pénzt nem sajnálva igazoltak, Messina érkezett edzőnek, de vele sem sikerült a hőn áhított győzelem. 

Időközben az Olimpia Milano szétesett, játék egyértelműen hanyatlott, majd olyan döntésre szánták el magukat, amit nehéz jól értékelni: leigazolták Nikola Miroticot. Azt a játékost, akire minden bizonnyal csak egyetlen taktikát lehet felépíteni, mert ki kell használni a tehetségét és adottságait, ebbe bukott bele a Barcelona is, akik azért szabadultak meg tőle, mert túl sok pénzt vitt el a költségvetésből és gátja volt a csapat fejlődésének, annak ellenére, hogy Európa egyik legjobbja. 

Az olasz szakvezető pedig nem tudja megoldani ezt a problémát, hiszen Mirotic szupersztár európai szinten, ha pályán van, neki kell passzolni, de egyedül nem fog meccseket nyerni, többiek meg alkalmatlanok rá, mint ahogyan a Mirotic köré felépített taktikával sem lehet sikereket elérni. A Milanónak vannak ugyan kiemelkedő meccsei, ilyen az Anadolu Efes elleni siker, de összességében csoda lenne, ha idén rájátszásba kerülnének. 

Crvena Zvezda: Kényszerű edzőváltás hirtelen sikerei

Hanga Ádám nyáron érkezett Belgrádba az Euroliga-győztes Real Madridtól. Új kihívásokat keresett, Crvena Zvezda pedig komoly projekttel állt elő, amiből kezdetben nem sok látszott a pályán, hiszen az eredmények nem jöttek. A klub elnöke, Nobojsa Covic nem a türelméről híres, gyorsan elküldte az edzőt - ahogyan szokta -, majd az új szakvezetőtől vár csodát. 

A belgrádi klubnak a sorsolás sem kedvezett, elveszítették a Barcelona elleni mérkőzést, majd kikaptak az Olympiakostól is, de legalább a Fenerbahcét legyőzték. Az nem szimpla siker volt, hanem egy kiütéses győzelem, hazai pályán pedig ez lökést adhat, mert a belgrádi katlan rettegett egész Európában. Ebből kiindulva, hazai sikert várunk, mivel az olaszok egyelőre nem nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. 

  • KK Crvena Zvezda Belgrad - A|X Armani Exchange Milano tipp

    Crvena Zvezda győzelem
    Unibet
    1.62

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés