Elemezzünk: Meddig bírja James Harden? (Frissítve!)

Nagy Bence
2019 jan 15. 20:47
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Houston Rockets James Harden

Nehéz helyzetben van a Houston Rockets, de James Harden állja a sarat. Felmerül a kérdés, hogy még meddig? Erőn felül teljesít, ez tisztán látszik, ráadásul sorra fogynak el mellőle a segítők. 

Hogy lesz ebből rájátszás?

Minden korszaknak vannak olyan játékosai, akik azt csinálnak, amit csak akarnak, mert annyival a többiek fölött állnak, hogy képtelenek rajtuk megfelelően védekezni. Michael Jordan, Kobe Bryant, Lebron James és most James Harden. A Szakáll becenevet viselő egykori OKC játékos, most újból a Houston egyetlen opciója lett minden téren. 

Hiába a nyári erősítések, azt lehet mondani, hogy csak gyengült a Houston Rockets. Carmelo Anthony már csak árnyéka önmagának, nem is kér belőle Mike D'Antoni mester. Michael Carter-Williams nem tudta beverekedni magát a kezdőbe, Brandon Knight meg többet volt sérült, mint egészséges. Abban sem volt sok köszönet, mikor pályára lépett. 

Itt még nincsen vége, ugyanis Chris Paul a maródiak listáját erősíti, elveszítette társát a periméterről Harden. Maradt tehát Clint Capela, de a svájci magasember is kihagyásra készül. Nem lesz 4-6 hétig egy ujjsérülés végett, amivel minimum 15-16 meccsről marad le. Maradt tehát a 36 éves Nené a palánk alá, illetve P.J. Tucker, aki a 33 életévével azért szintén nem a fiatalabb vonalat erősíti. 

Eric Gordon mellett Austin Rivers tud még érdemben hozzátenni a mérkőzésekhez, ennyi. A nagyobb probléma, hogy D'Antoni mester annyira szereti a rotációt, mint Shaq O'Neal a büntetőzést. Ha tehetné, Hardent a pályán tartaná 48 perc erejéig és a kezdőötös többi tagját is alig cserélné. 

Foghatatlan

Gyakorlatilag James Harden magára maradt. Ez már csak azért is rossz, mert a playoffra teljesen kifárad, nem lesz, aki tolja a Rakéták szekerét. Erőn felül teljesít, erre kiváló példa, hogy december 11-e óta nem szerzett 30-nál kevesebb pontot egy mérkőzésen. A labda nagy részben nála van a Houston támadásai során (több, mint 50%-ban), tőle függ a csapat sikere. A Usage %-a 39,9, ami magasan a legtöbb a mezőnyben.

Őt használják leginkább támadásban, gyakorlatilag egy one-man show az egész Rockets. Sok hero dobásával ugyan Harden rendre lenyűgözi a nagyérdeműt, de lássuk be, hatékonyság szempontjából közel sem ideális. Ez megmutatkozik az eredményekben, mivel hiába mostanság a jó forma, ritkán akadnak könnyű győzelmek. Szakáll kénytelen 38-40 perceket játszani, sokat kivesz ez belőle.

Előbb vagy utóbb, de vissza fog ütni és akkor felmerül majd a kérdés, hogy ki vezeti tovább a csapatot? Harden esetleges megállításával és limitálásával kiesne alsó hangon 50-60 pont (30-35 pont  + 9-10 gólpassz, amiből 20-25 beeshet). Tökéletesítette a támadójátékát, ráment a step back hármasokra, ami gyakorlatilag védhetetlen, betörései révén is sok pontot szerez, de még hatásosabb a büntetők "kierőszakolásában". 

Emiatt több támadás is érte, megvannak a kis praktikái, ami miatt rendre javára ítélnek a bírók. Ennek köszönhetően magasan ő dobhatta a legtöbb büntetőt a ligában (452), míg a második Embiid éppen hogy 400 fölé jutott, addig a harmadik Antetokounmpo csak 361-szer próbálkozhatott a vonal mögül. 

Megosztó figura, de azt nem veheti el tőle senki, hogy a legjobb, ha offenzív játékról van szó. Iszonyatosan nehéz limitálni őt, hiába jön majd csapata számára egy nehezebb periódus, ő mindent meg fog tenni a sikerekért. Ami elsősorban fogadás szempontjából opció lehet majd, az a player special. 

Capelával kiválásával jó tipp lehet a 35+ pontos meccsek, illetve ellenfél periméter védekezésétől függően a gólpasszok is. Gordon és Rivers segíthetnek neki, de inkább a pontokban lehet az érték. Mérkőzések szempontjából, Brooklyn verhető kategória, ahogyan a jelenlegi Los Angeles Lakers is. Minden attól függ majd, hogy Lebron James és Rajon Rondo mikor térhet vissza, nélkülük eléggé karcsú az LA. 

Amint kijönnek az oddsok a mérkőzésekre, úgy fogjuk frissíteni a cikket!

Update: Megérkeztek a szorzók a Brooklyn Nets ellenében. Több fontos kérdés is felmerül, mivel Unibet nagyon az átlagra lőtte be a játékos határokat. Clint Capela kiválásával nem lesz a palánk alatt igazán veszélyes embere a Houstonnak. Nené közel sem olyan energiabomba, mint a svájci, viszont a Nets védekezése épp a festékben a leggyengébb. 

Harden előtt a többieknek meg kell tisztítani az utat, mivel így betörések és büntetők kiharcolásával dominálhat. Leindításokat jól védi ki a Nets, szóval tényleg megint jöhet egy one-man show Harden részéről. A 40 pontos határ elérhetőnek tűnik, de azért kicsit rizikós is, főleg, ha hamar eldől a meccs, lehet megint 35 pont körül reked a Houston vezére. Capela kiválásával a lepattanókban látok érték.

A határ 7,5 tehát az átlaga felett kicsivel, de az elmúlt meccseken rendre 9-10 körül teljesített. Támadólepattanók terén ugyan ott van a top10-ben a Nets, de azért ez vállalhatónak tűnik. Hardennek be kell segítenie hátul is, plusz pár lecsorgót könnyedén megkaparinthat, hiszen abból egyből viheti a támadásokat. 

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • James Harden lepattanói 7,5 felett
    1.68 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 7.30 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

ricsi046 hozzászólt
2019 ápr 16. 10:37
Ez még így akár érdekes is lehet idén, mert ezek szerint nem volt véletlen az alapszakaszban az a jó pár botlás a GSW részéről. Hajnali leolvadást nehéz felfogni, mert címvédő hazai közönség előtt még sosem kapott ki PO meccsen 30 pont feletti előnyből (még olyan sem volt, hogy valamely csapat a rájáts
Pozzato hozzászólt
2019 ápr 16. 08:36
Ez még így akár érdekes is lehet idén, mert ezek szerint nem volt véletlen az alapszakaszban az a jó pár botlás a GSW részéről. Hajnali leolvadást nehéz felfogni, mert címvédő hazai közönség előtt még sosem kapott ki PO meccsen 30 pont feletti előnyből (még olyan sem volt, hogy valamely csapat a rájátszásban ekkora hátrányból visszajöjjön).

Cousins megsérült, ma lesz ne
SPF Admin hozzászólt
2019 ápr 15. 13:08
NBA Playoff 2019 Tippjáték

Tippelj az NBA rájátszásának mérkőzéseire. A legjobb eredményt elérő játékosok, pénznyereményben részesülhetnek.

Nyeremények:

1.hely: 15 000 Forint Skrillen keresztül

2.hely: 10 000 Forint

Kapcsolódó cikkek