Két vereséggel rajtolt a címvédő, így szinte kötelező a győzelem Franciaországban. Képes az Anadolu Efes idegenben legyőzni az ASVEL-t?

Megint a franciák

Az elmúlt héten az Alba Berlin ellenében favorizáltuk Tony Parker csapatát, de a németek hiányzói mellett, azért kellett az ASVEL-től is egy jó teljesítményt, hogy behúzzák az idegenbeli győzelmet. Az előző írásban kifejtettük mennyit fejlődtek, most a németek elleni meccsre fókuszálnánk, ahol a periméteren jól védekeztek (20% alatt tartották triplából az Albát), míg a palánk alatt kiosztottak hét blokkot. 

Impresszív teljesítmény, de azért nem lett nagyobb a különbség, mert a végére kiengedtek a franciák. Sok volt a labdaeladás, triplából ők sem dobtak olyan pontosan, pedig simán lehetett volna ez egy 10-15 pontos siker is. Az kétségtelen, hogy az Anadolu Efes ellen jóval több kell, de szerencséjükre a címvédő sincsen csúcsformában. A formájuk még ingadozónak sem mondható. 

Shane Larkin (Fotó: kcube / Shutterstock.com)

Ahogyan említettük, két vereséggel kezdték az Euroligát, de ez két nehéz találkozó volt (Real Madrid és CSKA). Az is igaz, hogy mind a két találkozón a negyedik negyedben kapaszkodtak (így lett szorosabb a végeredmény), palánk alatti védekezésük nem igazán működött, lepattanók terén sem jeleskedtek. Ha ez nem lenne elég, akkor a török ligában is vergődnek. 

Ahogyan az Alba Berlin ellen, úgy az Anadolu otthonában is segíthetik az ellenfelet érő sérüléshullámok az ASVEL-t. A csapat vezére, Shane Lakrin nincsen 100%-os állapotban, hétvégi bajnokin is sérüléssel játszott, Krunoslav Simon kihagyta a CSKA elleni találkozót, James Anderson is maródi. Papíron az Anadolu jóval erősebb kerettel rendelkezik, ezért nem a hazai sikerben, hanem a hendiben gondolkodunk. 

Borítókép: LDLC ASVEL Villeurbanne játékosa (Fotó: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com)

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Asvel Lyon-Villeurbanne - Anadolu Efes Tipp

    ASVEL +7,5 ponttal
    1.91 Unibet