A Red Bull dominánsan kezdte az F1-es szezont, és Bahreinben 1-2. helyezést ért el. Most, hogy a technikai gondok a legfőbb riválisokat sújtják leginkább, vajon a Red Bull ismét a csúcson lesz?

Jeddah egy friss pálya, csak 2021-ben épült és ez lesz eddig a harmadik Szaúd-arábiai Nagydíj. Az átlagsebesség Jeddahban 250km/h körül van és az egyetlen másik pálya, amely ezt megközelíti ha sebességről van szó, az Autodromo Nazionale Monza.

27 kanyarral Jeddahban van a legtöbb görbület az idei szezonban, és ezek egyáltalán nem számítanak lassú kanyaroknak. Egy gyors utcai pályára kell számítanunk, amely áramlik és söpör. A versenynek itt szorosabbnak kell lennie, mint Bahreinben és minden bizonnyal gyorsabb is lesz.

Mit tanultunk a Bahreini Nagydíj alatt?

A Mercedes 2022-es gondjai folytatódni látszanak, hiszen Sir Lewis Hamilton nem tudta kiharcolni a dobogós helyezést. Charles Leclerc Ferrarija a futam közepén motorhibát szenvedett, ami hozzájárult ahhoz, hogy Hamilton az ötödik helyre szoruljon.

Senkinek sem sikerült a Red Bull közelébe férkőznie a bahreini nagydíj alatt, és még egy Red Bull-jármű sem tudott Max Verstappen közelébe kerülni, aki 36. nagydíj győzelmét és első diadalát aratta Bahreinben. Verstappen majdnem 12 másodperccel előzte meg csapattársát, a harmadik helyezett Fernando Alonsót pedig bő 38 másodperccel.

Konstruktőri világbajnokság nyertes

Ki lesz a Red Bull vetélytársa?

Szaúd-Arábia egyáltalán nem hasonlít Bahreinhez. A pálya több egyenessel rendelkezik és a kanyarok gyorsabbak, valamint a gumiabroncsok romlása is kisebb tényezőnek számít. A Red Bull egyszerűen jobban kezelte a degradációt Bahreinben, mint a többiek és láthattuk, hogy Verstappen egy körrel tovább maradt a lágy gumikon, mint Leclerc.

A Red Bull járműve nem csak jól kezelte a felületet, de a lassú kanyarokból kijövet jelentősen gyorsabb is volt. Az utcai pálya azonban sokkal szabadabb vonalvezetésű, és ez teret ad a Ferrari járműveinek, hogy megmutassák sebességüket.

A nyertes versenyző csapata

Ki lehet a győztes Szaúd-Arábiában?

Sir Lewis Hamilton 2021-ben nyert itt, de a Mercedesnél úgy tűnik, hogy még néhány futam hiányzik ahhoz, hogy jól hangolják az autójukat. Verstappen tavaly Charles Leclerc ellen egy abszolút lenyűgöző csatában győzedelmeskedett.

Semmi pozitívum nem érkezett a Ferrari vagy a Mercedes táborából az elmúlt időszakban. A Ferrarinak sikerült azonosítania néhány kulcsfontosságú személyzeti problémát, ami káoszt okozott a táborban. 

Az Aston Martin szolgáltatta Bahrein legnagyobb meglepetését, de nem valószínű, hogy megismétli ezt a teljesítményt Szaúd-Arábiában, mivel a jármű egyszerűen nem rendelkezik a kellő tempóval ehhez a pályához.

Potenciálisan a Haasnál versenyző Nico Hülkenbergnek is lehet esélye. A Haas lenyűgöző sebességet mutatott Bahreinben, de a hátsó gumik romlása komolyan hátráltatta őket. Egy könnyebb pálya, hosszú egyenesekkel jól fog jönni a Haasnak, akik 2022-ben végig kiváló hatékonyságot mutattak be egyenesben.

Az azonban, hogy a Haas kihívója lehet-e a Red Bullnak, már egy teljesen más történet. A Ferrari továbbra is a legesélyesebb arra, hogy a Red Bull és Verstappen riválisa legyen, de meg kell győződniük arról, hogy valóban üzemben tudják tartani a járműveiket.

A Szaúd-Arábiai Nagydíj nyertese

A cikkben közölt oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 15. 10:44 UTC.

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés