A Red Bull dominánsan kezdte az F1-es szezont, és Bahreinben 1-2. helyezést ért el. Most, hogy a technikai gondok a legfőbb riválisokat sújtják leginkább, vajon a Red Bull ismét a csúcson lesz?

Jeddah egy friss pálya, csak 2021-ben épült és ez lesz eddig a harmadik Szaúd-arábiai Nagydíj. Az átlagsebesség Jeddahban 250km/h körül van és az egyetlen másik pálya, amely ezt megközelíti ha sebességről van szó, az Autodromo Nazionale Monza.

27 kanyarral Jeddahban van a legtöbb görbület az idei szezonban, és ezek egyáltalán nem számítanak lassú kanyaroknak. Egy gyors utcai pályára kell számítanunk, amely áramlik és söpör. A versenynek itt szorosabbnak kell lennie, mint Bahreinben és minden bizonnyal gyorsabb is lesz.

Mit tanultunk a Bahreini Nagydíj alatt?

A Mercedes 2022-es gondjai folytatódni látszanak, hiszen Sir Lewis Hamilton nem tudta kiharcolni a dobogós helyezést. Charles Leclerc Ferrarija a futam közepén motorhibát szenvedett, ami hozzájárult ahhoz, hogy Hamilton az ötödik helyre szoruljon.

Senkinek sem sikerült a Red Bull közelébe férkőznie a bahreini nagydíj alatt, és még egy Red Bull-jármű sem tudott Max Verstappen közelébe kerülni, aki 36. nagydíj győzelmét és első diadalát aratta Bahreinben. Verstappen majdnem 12 másodperccel előzte meg csapattársát, a harmadik helyezett Fernando Alonsót pedig bő 38 másodperccel.

Konstruktőri világbajnokság nyertes

Ki lesz a Red Bull vetélytársa?

Szaúd-Arábia egyáltalán nem hasonlít Bahreinhez. A pálya több egyenessel rendelkezik és a kanyarok gyorsabbak, valamint a gumiabroncsok romlása is kisebb tényezőnek számít. A Red Bull egyszerűen jobban kezelte a degradációt Bahreinben, mint a többiek és láthattuk, hogy Verstappen egy körrel tovább maradt a lágy gumikon, mint Leclerc.

A Red Bull járműve nem csak jól kezelte a felületet, de a lassú kanyarokból kijövet jelentősen gyorsabb is volt. Az utcai pálya azonban sokkal szabadabb vonalvezetésű, és ez teret ad a Ferrari járműveinek, hogy megmutassák sebességüket.

A nyertes versenyző csapata

Ki lehet a győztes Szaúd-Arábiában?

Sir Lewis Hamilton 2021-ben nyert itt, de a Mercedesnél úgy tűnik, hogy még néhány futam hiányzik ahhoz, hogy jól hangolják az autójukat. Verstappen tavaly Charles Leclerc ellen egy abszolút lenyűgöző csatában győzedelmeskedett.

Semmi pozitívum nem érkezett a Ferrari vagy a Mercedes táborából az elmúlt időszakban. A Ferrarinak sikerült azonosítania néhány kulcsfontosságú személyzeti problémát, ami káoszt okozott a táborban. 

Az Aston Martin szolgáltatta Bahrein legnagyobb meglepetését, de nem valószínű, hogy megismétli ezt a teljesítményt Szaúd-Arábiában, mivel a jármű egyszerűen nem rendelkezik a kellő tempóval ehhez a pályához.

Potenciálisan a Haasnál versenyző Nico Hülkenbergnek is lehet esélye. A Haas lenyűgöző sebességet mutatott Bahreinben, de a hátsó gumik romlása komolyan hátráltatta őket. Egy könnyebb pálya, hosszú egyenesekkel jól fog jönni a Haasnak, akik 2022-ben végig kiváló hatékonyságot mutattak be egyenesben.

Az azonban, hogy a Haas kihívója lehet-e a Red Bullnak, már egy teljesen más történet. A Ferrari továbbra is a legesélyesebb arra, hogy a Red Bull és Verstappen riválisa legyen, de meg kell győződniük arról, hogy valóban üzemben tudják tartani a járműveiket.

A Szaúd-Arábiai Nagydíj nyertese

A cikkben közölt oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 15. 10:44 UTC.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés