A magyar futsalválogatott kikapott ugyan 5-2 arányban Spanyolországtól, de ez valahol várható volt. Előttünk járnak a hispánok, még ez a tartalékos spanyol együttes is gólokkal volt jobb nálunk, de mertünk játszani, lőttünk két gólt Dróth Zoli révén. Azon a meccsen csapatunknak nem volt veszíteni valója, ma viszont más a helyzet!

Magyarország - Ukrajna

A magyar-ukrán meccs dönt a továbbjutásról, gondoltuk előzetesen, és vélhetően így is lesz. A lényeg tehát az, hogy Ukrajnát valahogy megverjük, az megint más kérdés, hogy ez nekünk nem nagyon szokott sikerülni. Ukrajnáról tudni kell, hogy azon kevés szovjet utódállam közé tartozik, mely valóban ukránokkal operál, és nem honosítgat brazil légiósokat. Ukrajna kétszer tudott döntőt játszani Eb-n, ami nagy szó, a spanyol, orosz, olasz és a portugál válogatottak mellett ez valóban nagy dolog. Az ukránok a világ legegyszerűbb futsalját mutatják be, kevés flikk-flakk, rendkívül szervezett csapat, és valóban csapat, küzdenek a végsőkig! Remekül védekeznek, és amiben jók, az a rögzített szituációk végrehajtása. Nem voltak olyan rég a vb-selejtezők, hogy ne emlékezzünk rájuk. Anglia ellen vagy 5 gólt lőttek szögletek és oldalberúgások után, és ellenük is legalább három gól az ötből egy pontrúgás utáni szituáció eredménye.

Szögletek és oldalberúgások okozhatják vesztünket

Ez gáz, mert mi pedig pont a pontrúgások kivédekezésében vagyunk rosszak, valamiért ez nekünk nem megy. Spanyolország ellen is kaptunk gólt ilyen szituációból, és az az igazság, hogy Tóthot is láthattuk már jobban védeni. A spanyol együttes harmadik gólja, melyet az első félidő végén Miguelin a rövid alsóba ragasztott, óriási kapusgól volt. Oda kell figyelni ezekre a szituációkra, hiába játszunk jól mezőnyben, ha a rögzített szituációk zavart okoznak, végünk van. Ez az ukrán csapat pedig más stílusban játszik, mint a spanyol, de eredményességben nem biztos, hogy rosszabb.

futsal-003

Fotó: photofriday/Shutterstock.com

Külön figyelni kell Razuvanovra, ő az ukránok Dróth Zolija. Egy igazi tankszerű center, aki cölöpöt ver a kapunk előtt, rá lehet lőni a labdát, megtartja, leosztja, vagy rosszabbik esetben lefordul a védőről, és tüzel. Nem egy higanymozgású gyerek, tőle nem nagyon várhatunk ördöngős cseleket, egyszerű eszközökkel dolgozik, de rendkívül hatékonyan. Ami még az ukránok mellett szól, az a rutin. Stabil, összeszokott társaság, és nem könnyű mattolni. Pont abban jók, amiben mi nem, óriási szerepe lesz az említett rögzített szituációknak. Ha azokat ki tudjuk védekezni, van esély, ha nem, akkor úszik a meccs. Az előző találkozóhoz képest elvileg erősödünk, Harnisch eltiltása lejárt, ő pedig nem kis energiát szokott belevinni a meccsekbe, csak túl ne pörögjön!

Portugália - Szlovénia

Szlovéniát láthattuk a szerbek ellen, vezettek, majd kaptak 5 gólt, és végül néggyel kikaptak. Ennyire nem jók a szerbek, és nem rosszak a szlovének, de így alakult. Osredkarék számára nincs más hátra, mint előre, meg kell verni Portugáliát, és az sem baj, ha nagyon. Az más kérdés, hogy erre mennyi esély mutatkozik, mert nem sok! A luzitán válogatott igen magas szintet képvisel, és ebben a csapatban játszik a világ legjobbja, Ricardinho. Nagyjából ami a futballban Messi, az a futsalban Ricardinho. Egy nem túl szép, nem túl magas de kellően mély srác, akinek a súlypontja olyan mélyen van, mint senkinek, olyan indulósebessége, mint senkinek, és ha ez nem lenne elég, ragad hozzá a labda. Jelenleg a spanyol bajnokság listavezető együttesében, az Inter Movistarban játszik, 16 gólt szerzett, csak két dugóval rúgott kevesebbet, mint a góllövőlista élén álló Eseverri. A gólok mellett előkészítésben is remekel, igazi kulcsfigura. Paulinho, Pedro Carry, Djo, Joao Matos, Cardinal, és Rcardino sem ma kezdték, Portugália simán a végső sikerre is esélyes.

365 Liga: Próbáld ki havi tippjátékunkat IDE kattintva!

A kérdés az, Szlovénia hogyan áll ehhez a meccshez, de talán nem is olyan bonyolult kérdés, hisz a szlovéneknek meccset kell nyerni. Körbeverés esetén -erre mondjuk olyan sok esély nincs- a gólkülönbség rangsorol a három együttes között, szóval Szlovénia esetében itt tényleg matematikai esélyről beszélünk, ami a továbbjutást illeti. Én azt mondom, szépen akarnak meghalni, és nem is tehetnek mást, mint felvállalnak egy nyílt, őszinte játékot, amiben bizony benne van a nagy zakó lehetősége is. Legyen mondjuk 8-3.

Kazahsztán - Horvátország

Tévedtem, amikor azt írtam, hogy jó lesz a kazah-orosz találkozó. Nem volt jó, és még az a várt feszültség sem volt ott a meccsben. Én úgy éreztem, a kazahok sem erőltetik, jó a legkisebb rossz, azaz az egy gólos zakó! Úgy voltak vele Higuitáék, hogy a horvátok ellen lehet javítani, most viszont már alibinek helye nem lesz. A horvátok ásza Marinovic, aki az egyik spanyol élcsapatban, az ElPozóban játszik jelenleg. Ügyes srác, az fix, valaki nem véletlenül kerül a spanyol Murciához, de nekem gyakran öncélúnak tűnik a játéka. Ez mondjuk vélhetően nincs így, ha valahol, akkor pont a spanyol bajnokságban nem tűrnék ezt.

Futsal Cup

(Fotó: Francisco Brito Costa)

Kazahsztán számomra az oroszok elleni meccsen nem volt meggyőző, de én azt hiszem, ők a horvátok elleni meccsre tartalékolták magukat. Van potenciál ebben a kazah együttesben, és Higuitát is hatékonyabban lehetne 'használni'. Vélhetően fogják is!

Azerbajdzsán - Csehország

Az azeri együttes 3-0-ra kikapott az olaszok ellen, gólt sem lőttek, pedig egy teljes félidőn keresztül erőltették az 5 a 4 elleni játékot. Mondjuk olyan gyengén kevés csapat játssza az 5 a 4-et, mint tette az azeri, ha Mammarella kicsit ügyesebb lábbal, egy-két üres kapus gólt biztosan szerez az olasz kapus. Persze az is igaz, hogy az olasz védekezésen sem sok rés mutatkozott. Az azerieknek ezt a meccset hozni kell, de a cseheknek is, szóval rossz mérkőzés valószínűleg nem lesz!

Borítókép: Fotó: photofriday/Shutterstock.com

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Magyarország Ukrajna (ukrán győzelem)
  1.35 Bet365
 • Szlovénia-Portugália (6.5 gól felett)
  1.66 Bet365
 • Kazahsztán-Horvátország (5.5 gól felett)
  2.20 Bet365
 • Azerbajdzsán-Csehország (5.5 gól felett)
  2.00 Bet365