Vasárnap a szerbiai Futsal Eb-n lejátszották az utolsó csoportmeccseket. Horvátország döntetlent játszott az oroszokkal, ami egy szép eredmény, de továbbjutást nem ért Marinovicék számára. Az olaszok pedig 7-0-ra mosták le Csehországot, és a 3-0-ás győzelmük után egy másik tökéletes meccset hoztak le. Kialakultak a negyeddöntők párosításai, mi pedig közelebbről megvizsgáljuk azokat.

Szerbia - Ukrajna

A házigazda Szerbia nem viccelt, mindkét csoportmeccsét megnyerte. Szlovéniát 5-1-re, Portugáliát 3-1-re verték Kocicék. Nem semmi. Főleg a portugálok elleni győzelem volt bravúr, de látva a meccset, jogosan húzták be a három pontot a szerbek. Taktikus játékkal sikerült nyerni, stabil védekezés, és az ellenfél hibáinak kihasználása eredményezte a győzelmet. Más kérdés, hogy a futsalt a luzitánok játszották, Ricardino gólja pedig maga volt a csoda. Ez az ember valószínűleg nem ember. Lehet különféle összeállításokat találni a youtube-on szebbnél-szebb gólokról, cselekről, de ez az ember ezt éles meccsen, egy Eb-n húzta meg, és ez a mozdulatsor aligha volt megbeszélve a szerb védővel:

Ukrajna a magyarok legyőzése után nem bírt el a spanyolokkal. Az első félidő végén sikerült gólt kapni, pont a legrosszabb pillanatban. Aztán a 2. félidőben megint sokáig semmi, majd két hispán gól. Ezt követően még összejött a szépítés, de ahogy az első félidő végén, úgy a második végén is odaszúrtak a spanyolok. Más kérdés, hogy Miguelinék akkor még aligha gondolták, hogy magyarán mondva magukkal bsznak ki.  Portugália ugyanis kikapott a szerbektől az esti meccsen...

A meccsről: Szerbia játékban nem elit csapat, mezőnyben sem acélos, de tud nyerni. -Ez sokat számít. Ukrajna szintén nem a flikk-flakk híve. Én azt mondom, mezőnyben jobbak az ukránok, de a szerbek mégis otthon játszanak, és teszik ezt nagyon nagy szívvel. Itt elvileg állóháborúval indul majd a meccs, csak semmi cicó! Itt nem a fieszta a cél, a világ legcsúnyább játéka is szép, ha győzelemmel párosul. Mindkét csapat arra vár majd, hogy mikor hibázik az ellenfél. Nem valószínű, hogy egymásnak rontanak, és pont ezt várják a fogadóirodák is. Az over/under határ 4.5-re lett belőve, ami érthető, és egyben bosszantó is. Nem érdemes piszkálni, de még 4.5-ös line mellett is inkább az undert érdemes húzni. A találkozó egyébként háromesélyes, de jobb az ukrán együttes, 2.75-ös szorzón kis téttel rá lehet próbálni! Ennek a tippnek finomított változata, az Ukrajna +0.5 gól opció (magyarul az Ukranja vagy iksz tipp 1.66-al) jónak tűnik erre a találkozóra!

Portugália - Spanyolország

Ricardinho nagyon várta ezt a meccset, csak nem ilyen korai szakaszban. Ám ellúzerkedte a luzitán együttes a szerbek elleni találkozót, hiába Ricardinho csodagólja (lásd a videót), a 3-1-es vereség miatt Spanyolországgal játszanak. Én ugyanakkor azt mondom, ennek a portugál csapatnak még jobban is fekszik a spanyol játék. A portugálok az ukránok ellen ugyanúgy nem tudnának mihez kezdeni, mint a szerbek elleni meccsen. Miguelinék viszont egy egészséges kockázatot vállalni fognak. Ugyanakkor kellemetlen a spanyol védekezés, mert nem húzódnak vissza, már az ellenfél kapuja előtt zavarják a labdajáratást, így csírájában fojtják majd el a támadásokat. A luzitán együttesben egyedül Ricardinho képes egy-egyben levenni valakit a spanyolok közül, de ez kevés. Nagyon egy-emberes csapat a portugál, és simán benne van, hogy Ricardinho is túlvállalja magát.

Mondjuk ő a világ legjobbja, de ez valahol csapatjáték. Rivillosék a meccs esélyesei, de 1.50-ért nem érdemes behúzni a spanyolokat. Rizikós a Portugália +1.5 gól opció is, képesek szétesni a luzitánok, Szerbia ellen is óvodás gólt kaptak a meccs végén. Túlságosan Ricardinhóra épül a luzitán együttes, ezen a szinten pedig ez nem működik. Még továbbra is tartom, hogy ez a spanyol válogatott fogható, de abban nem vagyok biztos, hogy a luztánok állítják meg Miguelinéket. Gólok szempontjából nálam vállalható az 5.5 gól fölött opció. Ez a bet365-nél 2.10-es oddsal fizet. A spanyolok korán hibára kényszerítik az ellenfelet, lőnek egy-két gólt, és beindulhat a lavina! Nem 10/10-es tipp, de úgy érzem, ez nem lesz gólszegény találkozó. Az előző Eb-n a harmadik helyért játszottak egy 12 gólos meccset, itt nekünk a fele is elég lenne. Az unibetnél a 4.5 gól fölött opció is elérhető 1.50-ért, kisebb kockázat, de kisebb odds. Lehet választani.

Oroszország - Azerbajdzsán

Olyan találkozó lesz ez, ahol hemzsegnek a brazilok a pályán. Mondjuk megszokhattuk már, mégis fura. De lépjünk is túl ezen, kár rajta fennakadni. Szóval Azerbajdzsán az olaszok elleni 3-0-ás zakó után Csehországgal vívott pisztolypárbajt. Az a találkozó arról szólt, hogy az azeriek gólt lőttek, aztán a csehek egalizáltak. Így múlatták az időt, amíg a találkozó végén 5-5-nél az azeriek lehozták a kapust, és megpróbálták bevinni a végső döfést. Sikerült is, ami az olaszok ellen egy félidőn keresztül nem. A csehek elleni emberelőnyös játék szemvillanás alatt góllal párosult, és mivel egy perc sem volt vissza a meccsből, Resetárék nem tudtak váltani, 6-5-re nyert Brazelbajdzsán. Egyébként is gyakran kiszakad a gólzsák egy-egy meccsen, amikor Boriszovék játszanak. Kevésbé tűnik csapatnak ez a zsoldosokból álló sereg, valaki mindig túlvállalja magát, aztán kontrából, labdaeladásból jön a gól az ellenfél részéről.

futsal-014

Illusztráció. Fotó: mooinblack/Shutterstock.com

Ami engem meglepett, az az oroszok passzivitása. Más kérdés, hogy így csoportgyőztes lett a Robinho vezette orosz együttes, de ennél kreatívabb, szórakoztatóbb futsalt szoktak produkálni. Én azt hiszem, az orosz és az azeri együttes majd kihozza a joga bonitót egymásból, el nem tudom képzelni, hogy kevés gólos találkozó lesz. Általunk preferált irodák még nem nagyon jöttek elő az oddsokkal, de úgy néz ki, 4.5-re lett belőve az under/over, ami őszintén szólva elég nagy felelőtlenség ezen a találkozón. Itt simán belefuthatunk egy 8-10 gólos találkozóba. Ahol ennyi brazil lesz a pályán, ott 4.5-nél egyértelműen overt kell húzni, és azt hiszem, a csoportmeccsek után az oroszok is egy, de inkább két fokozattal feljebb kapcsolnak.

Kazahsztán - Olaszország

Elvileg a legsimább meccs a négy közül. Az olaszok még gólt sem kaptak, ami nagy szó! Jól összerakott együttes, mentálisan, fizikálisan egyben van ez a társaság. Fortino a 2 csoportmeccsbe már beugrott, mindkét félidő elején lőtt egy-egy gólt, csak úgy az íze kedvéért. Az olasz csapat ellen nem egyszerű játszani, ha vezetést szerez, erről az azeriek és a csehek is tudnának mesélni. Én azt várom, hogy a találkozó elején jön a tapogatózás, aztán Higuita vére forrni kezd, és kijön a kapujából 5. mezőnyjátékosnak. Ez pedig vagy jól sül el, és vezetést szerez a kazah együttes, vagy az olaszok szereznek labdát, és rendezetlen védelem ellen szereznek gólt. Ezen a találkozón is 4.5-nél lett meghúzva az over/under határ, simán vállalható a 4.5 gól fölött opció még akkor is, ha az olaszoknak itt a tornán nem szokásuk gólt kapni. Végül is nekünk simán jó, ha 5-0-ra nyernek ...

*Kiegészítés:

Ahogy az várható volt, a bet365 is 4.5-nél húzta meg az over/under határt a két szerdai meccset olletően. Nos, ahogy az a cikkben is írva vagyon, 4.5-nél egyértelműen overre kell menni (1.72), főleg az Oroszország-Azerbajdzsán meccsen. A kedvező határ és az odds az oroszok eddigi halványabb teljesítményének volt köszönhető, de a bukik nem veszik figyelembe, hogy Robinhóék nem lőttek el minden puskaport. A kazah-olasz meccs is simán overre vehető 4.5-ös gólhatár mellett (1.72). Akkor sem kell majd félni, ha kicsit lassabban indul be. Kazahsztán és Higuita kapus beindítja majd a gólgyárat, jónak tűnik a 4.5 over, hisz előbb utóbb az olaszok is kapitulálnak, és könnyen lehet, hogy ha gólt kapnak, akkor egy meccsen többet is. Ahogy a Kairat, és a kazah csapat is néhe fölösleges kockázatot is vállal, ami néha bejön, néha meg nem... Nekünk meg tök mindegy, melyik csapat rúgja a gólokat.

Borítókép: Illusztráció. Fotó: mooinblack/Shutterstock.com

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Szerbia-Ukrajna (Ukrajna +0.5 gól)
  1.66 Bet365
 • Portugália-Spanyolország (4.5 gól felett)
  1.50 Unibet
 • Oroszország-Azerbajdzsán (4.5 gól fölött)
  1.72 Bet365
 • Kazahsztán-Olaszország (4.5 gól felett)
  1.72 Bet365