Ha fogadni akarsz a Bayern München - Olympiakos meccsre a Bajnokok Ligájában, akkor az Unibetnél 398 választási lehetőséged van, hogy mire teszed a pénzed a találkozó kapcsán. Ez nagyon jó dolog, hiszen lényegében bármire tippelhetsz, ami eszedbe jut. Vagy mégsem olyan jó ez neked? Gyártsunk konteót!

Választások sora az életünk

Néhány éve a színek befolyásoló erejéről írtunk, aztán sajnos abbamaradt a sorozat, pedig az irodák ellened irányuló apró fogásai érdekesek. Könnyen lehet, hogy többet látok a dolog mögé, ez benne van, mindenesetre térjünk rá mai témánkra. "Meg szeretném tisztítani az életem a felesleges döntésektől, csak az igazán fontos választási lehetőségeken akarok gondolkodni" - mondta Mark Zuckerberg, arra a kérdésre, hogy miért van mindig ugyanabban a pólóban. Életünk során rengeteg választási lehetőség elé kerülünk, a szupermarketben 20 féle tejből vásárolhatsz, de bankból, házból, ruhából, szinte mindenből rengeteg opciód van, a folyamatos döntési kényszer miatt pedig esélyed sincs mindig jól választani.

Messzire löknek az akaratodtól

Nincs otthon kenyér, pedig jól megkennél egy szeletet májkrémmel, ezért elmész a boltba, és hazafelé a szatyrodban ott figyel egy vaj, egy kis parizer, egy sör, amiket alapjáraton nem is akartál. Velem már volt olyan, hogy a fogadási szelvényemhez hozzácsaptam egy kiemelten reklámozott meccs favoritját, amire egészen addig nem gondoltam, amíg a fogadóiroda oldalára nem tévedtem. Talán ez még a jobbik eset, mert olyan is előfordult már, hogy az eredeti tippemet meg sem játszottam, mert görgetve a kínálatot, láttam jobbnak tűnőt, ami mögött nem volt annyi érvem. Jelen témánk szempontjából teljesen mindegy, hogy bejöttek-e ezek a kínálat miatt módosult tippek, sokkal érdekesebb, hogy a döntésem módosult. Az elénk tolt ezerféle sportág, ezerféle fogadási kínálata tévútra viszi az agyunkat, felrúgva az eredeti tervünket.

Vajon jól döntöttem?

Amikor nagy kínálatot látunk, a szabadság érzése lesz úrrá rajtunk. Ez így is van jól, elvégre jobb választani, mint egyetlen lehetőséghez alkalmazkodni. Tegyük fel maradunk az eredeti tervünknél, és csak azt vesszük meg a boltban, amit akartunk, vagy csak arra fogadunk, amire eredetileg szerettünk volna, hatalmas kínálat ide vagy oda. Azt hiszed leáll az agyunk? Dehogy, a szabadságérzetünk felett gyülekeznek a felhők. Mi lett volna, ha másik márkájú telefont veszek? Most olvastam egy tesztet, és az jobb, mint amit én vettem. Elszúrtam. Ha nem végeredményre tippelek, hanem kapura lövések számára, nyertem volna, így van egy vesztes fogadásom. Ez még akkor is előjöhet, ha bejön a tipped. A dupla esélynél jobban fizetett volna, ha a lapok számára fogadok, az is a fejemben volt. Lényegében ez a cél, hogy sosem legyél elégedett, és azt érezd, a legközelebbi fogadásnál már nem fogsz hibázni. Tehát érted, lesz legközelebbi fogadás, a rossz érzésed miatt. Ördögi körbe lehet keveredni.

Módosítottad már a tipped a kínálat láttán?
Igen.
Nem.

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez és máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés