Akciós volt a királyi palást, szóval beújítottam kettő újat - mondta a dán királynő újévi beszédében. Ha el tudod képzelni, hogy ez megtörténjen, akkor irány az Unibet, ahol 50.00-es szorzót adnak erre a lehetőségre!

Népszerű uralkodó

Dronning Margrethe 1972 óta van trónon, ahova kalandos körülmények között került. Mivel nem volt fiútestvére, ezért új öröklési törvény bevezetésére volt szükség. A világ legjobb egyetemein tanult politológiát, filozófiát és őskori régészetet, de népszerűvé közvetlensége és művészi érzéke miatt vált. Több kiállítása is volt már, illetve a Gyűrűk Ura dán kiadásában is az ő illusztrációi szerepelnek.

Újévi beszéd = fogadás!

Mint minden valamire való uralkodó, így II. Margit is megosztja gondolatait beszéd formájában az év végén. Az Unibetnél az Egyéb - Nem sport kategórián belül a Dánia fül alatt találhatjuk a kínálatot. A legnagyobb favoritok természetesen az évszámok: a 2018-as év elhangzása 1.03-at ér, míg a 2019-ért 1.10-es szorzót adnak. Végigolvasva néhány korábbi beszédét, nem mindig mondja ki az aktuális évszámot sem, tehát óvatosan ezekkel az amúgy is értéktelen favoritokkal.

Black Friday, cannabis és Ronaldo

Vannak egészen banális opciók is a listában, mint például a címben említett Black Friday 50.00-es szorzóért. Ehhez hasonlóan aligha fog elhangzani a Bajnokok Ligája (200.00), vagy épp a cannabis szó (25.00). Bár kedveli a sportokat az uralkodó, de Cristiano Ronaldo említése sem tűnik ésszerűnek. A szövegei többnyire valamilyen klisés bevezetővel indulnak, aztán Dánia politikája és gazdasági helyzete veszi át a szerepet.

Szomszédokkal való kapcsolat

A királynő igazán jó politikus, gyakran kitér Dánia szomszédaira, illetve a közelben lévő országokra, melyekkel gazdasági kapcsolatban állnak. Grönlandot például biztosan (1.01) említeni fogja, hiszen a Föld legnagyobb szigetének is ő az uralkodója. Vannak viszont érdekesebb lehetőségek, Izland (1.75), vagy épp Oroszország (8.00). Elsőre hülyeségnek tűnhet a beszédre fogadás, de többnyire az aktuális év fontos eseményeire reflektál az uralkodónő, tehát még akár jó szorzót is foghatunk.

Fogadj II. Margit újévi beszédére!