Mit szólnál egy olyan sportághoz, ahol kosárra kell dobni, de minden fizikai kontaktus engedélyezett. Tehát simán lebirkózhatják a dobójátékost, úgy hogy közben persze a kosárba találva lehet pontot szerezni? Elég brutális lehetne a végeredmény, kazahok már meg is csinálták, bár Khabib Nurmagomedov inkább a dagesztáni kosárlabdára esküszik!

Egyedi labdáért küzdő sportág születőben

Steph Curry próbál kosárra dobni, de hirtelen földre viszi a bunyós showműsorral megbukó Conor McGregor, és miközben ájultra fojtja az NBA-sztárját, csapattársa kosarat dob és nyernek az írek. Ilyen őrült helyzeteket hozhatna a kazah szervezet, a Naiza Fighting Championship meglehetősen egyedi ötlete egy új sportágra. Szerencsevadászként egy magasabb szint, hiszen a kosárlabdára történő fogadás terén is otthon kell lenni, illetve érteni kell a küzdősportokra vonatkozó tippelés alapjait is. Bár tegyük hozzá, hogy az alábbi videó alapján, nem sok szabályt kell betartani, például alig pattogtatják a labdát. Lépéshiba!

Kapott nevet is ez a csodás sportág, egész pontosan a Batyr Ball névre hallgat, és az internet tévesen összekeveri a dagesztáni kosárlabdával, pedig az egy másik vonal. Ezt a remekművet kazahok találták ki, nem sok szabállyal. Három-három fő szerepel az egyes csapatokban, csak grappling megengedett, tehát boksz kizárva, csak a labdát lehet ütni, az ellenfél játékosát nem. Egy pontot ér a barnás-zöldes vonalon belülről elért kosár, míg kettőt ha azon túlról találnak célba. Elképzelhetőek további szabályok, de nehéz ezekről írásos bizonyítékot lelni az internet kazah sztyeppéin.

Nurmagomedov dagesztáni kosárlabdázik

Kosárlabda pályán űzik a dagesztáni kosárlabdát, mely sokkal gyorsabb és inkább kosárlabda-követő sportág, mint kazah vetélytársa. Ezt próbálta ki az alábbi videóban Conor McGregor egyetlen gondja az életben, Khabib Nurmagomedov visszavonult MMA-harcos. Ahogy a lenti videóban látható, ennél az MMA és kosár ötvözetnél sem számít, ha épp lábhoz ér a labda, de mindképp gyorsabb és kosárközelibb verzió. Az közös vonásnak tekinthető, hogy nem ütik meg egymást ebben sem.

Nagy eltérésnek tűnik viszont, hogy a dagesztáni kosárlabda egyfajta edzés volt Khabib életében, illetve a többi dagesztáni MMA-s karrierje során. Figyelem és koncentráció fejlesztésére irányul, miközben a kazahok már rendeztek is egy gálát fizetős nézőkkel, felhajtással a saját kreálmányukhoz. Több mint 4 órán keresztül zajlott az első hivatalos Batyr Ball gála, ahol négy mérkőzésen nyolc csapat küzdött meg egymással.

Fogadnál a kosárlabda és MMA ötvözésére?

Ha bekerülne egy ilyen kosárlabdába oltott MMA-mérkőzés az irodákhoz, fogadnál rá? Mondjuk elérhető lenne a bet365 vagy épp az Unibet kínálatában, lenne mindenféle megszokott lehetőség, underek és overek. Olyan játékosfogadásokkal, mint hogy végig tudja játszani a meccset, vagy fojtással véget ér számára idő előtt az összecsapás. Teljesen elborult ötlet a küzdősportokat ötvözni a klasszikus csapatsportokkal, de manapság a sztárbox és influencer bunyók világában bármi megtörténhet.

Szavazás

MMA Kosárlabda: Fogadnál egy ilyen sportágra?


Igen2 (20%)

Nem8 (80%)


Összes szavazó: 10

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Artur Didyk/Shutterstock