Valaki túltolta az Ess, eső, ess című mondókát, mert hosszú napok óta folyamatosan esik az eső Magyarországon szinte mindenhol. A mémek már erről szólnak a közösségi médiában, és nem a pápáról vagy az aktuális politikáról, tehát jelentős mennyiségű csapadékban van részünk. Tudtad, hogy fogadhatsz esőre is az Unibet kínálatának köszönhetően?

Májusi eső aranyat ér nyomában

Biztos hallottad már, hogy a májusi eső aranyat ér! Ez a közmondás nyilván nem azt jelenti, hogy ha sokat esik az eső, akkor aranyrudakkal lesz tele egyszer csak varázsütésre a szekrényed. Sokkal inkább a mezőgazdasági szerepe miatt mondhatják az emberek, a májusi esők segítenek az áprilisban elvetett magok és növények növekedésében. Az esővíz mindig jobb és táplálóbb, mint a mesterséges locsolás, szóval átvitt értelemben aranyat ér a növények és termesztőik számára.

A mondás eredete azonban nem az átvitt értelemhez köthető, hanem ahhoz, hogy sokáig nem volt túlságosan csapadékos a májusi hónap Magyarországon. Ezért aztán mikor épp esett, akkor az nagyon értékes dolognak könyvelték el, az akkori magyarok. A mondás alternatív verziója is egész nagyot ment a köztudatban, mostanra viszont kikopott, hogy a májusi sár aranyat ér. Ez lényegében az esőt jelenti, hiszen az okozott sarat. Hé figyu, lehet fogadni időjárásra képzeld, egyszer például a temesvári napsütéssel próbáltam pénzt keresni!

Nyári napforduló Svédországban

Szent Iván éjszakája, nyárközép vagy a legrövidebb éjszaka, sokféle módon nevezik június 24-ét, amelyhez nagyon sok helyen néphagyományok fűződnek és a vallás is megtalálta magának. A sötétség az elmúlást, a fény pedig a megújulást jelentette, ezért ezen a napon az emberek nagy tüzeket raktak, hogy elűzzék a sötétséget; ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. Írják a Wikipédián összefoglalva a Szent Iván éjszaka lényegét.

A svédeknél kiemelt jelentősége van a nyári napfordulónak, ahogy ők hívják Midsommarnak, esetleg Fehér éjszakáknak. Az ő sajátos májusfájukat, ami ágakkal való díszítést jelent, ekkor táncolják ki, virágból font koszorúkkal csajoznak tovább, és mindenféle bulikat tartanak, hagyományos táncokat bemutatva. Ezt a napot szemelte ki magának az Unibet fogadóiroda, és partigyilkos módon esőre vonatkozó kínálatot tett közzé.

Nem lesz sok eső a svédeknél

A kínálat arra vonatkozik, hogy legalább 5 mm esőt mérnek június 24-én vagy sem? Sok város fel van sorolva, Malmöben ha lesz eső az 2.70-es oddsot érhet, de valószínűbb hogy nem lesz sok eső, hiszen a nem opció 1.40-ért játszható. A fogadások kiértékelése a Svéd Meteorológiai és Hidrológiai Intézet adatai alapján történik, melynek weboldalán egyébként múltbéli adatok alapján akár statisztikai előrejelzést is végezhetünk eső ügyben. Nem lesz sok eső, én elvégeztem a jóslást!

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 18. 8:29 UTC.

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés