A Maccabi Tel Aviv otthona amolyan érinthetetlen helyszín, hiszen elvétve szoktak ott nyerni a riválisok. Amikor rossz szezonja van az izraelieknek, hazai meccsekre akkor is koncentrálnak, de most rövid időn belül második hazai vereségüket szenvedhetik el. 

Vezenkov a görögök szupersztárja

Volt korábban egy cikkünk, amiben azt fejtegettük, hogy a bolgár Aleksandar Vezenkov lehet-e az idei Euroliga szupersztárja? Úgy tűnik eddig, hogy igen. Több nemzetközi szakértő is egyetértett abban, hogy Vezenkov idén szintet léphet, amivel az Olympiacos is odaérhet a legjobbak közé. Ez még annak ellenére teljesült, hogy a szezon beharangozó írásunkban mi is kiemeltük: ehhez bizony kell egy jó teljesítmény Isaiah Canaantől is, aki tökéletesen beleillik a pireuszi csapatba. Canaan viszont idén messze nem kiemelkedő, ahogyan Sloukas sem (gólpasszait leszámítva), viszont Vezenkov ellensúlyozza a többiek gyengeségeit. 

Kiemelkedő triplázó, közel 50%-kal triplázik úgy, hogy rendre minimum egy, de olykor két ember fogja, kettesekből közel 68%-ot hoz, amit még a centerek is megirigyelhetnek. Ilyen hatékonysággal átlagol 20 pontot, mellette még 9 lepattanót tesz a közösbe, megállíthatatlan, ahogyan a görögök is. Az Olympiacos megengedheti azt magának, hogy Vezenkovon kívül senkinek sem extrát hozni, beleteszik a közöbe azt, amit tudnak, ennyi bőven elég a sikerhez. A sikeres támadójáték mellé egy jó védekezés is párosul, így a szezon előtt kissé lesajnált görög csapat a második helyen áll az alapszakaszban. 

A Maccabi otthonába látogatnak, ahol sosem egyszerű nyerni, viszont legutóbb a Barcelonának sikerült. Az izraeli csapat periméterjátéka szétcsúszott, borzasztóan gyengén tripláztak, ezzel pedig zsinórban harmadik vereségüket gyűjtötték be a sorozatban. Ami egyértelműen megtörte őket, az a Baskonia elleni idegenbeli bukás volt, ahol a baszkok megsemmisítették őket. Olyan, mintha ebből képtelenek lennének magukhoz térni, az Olympiacos pedig ezt kihasználhatja. Érdemes elgondolkodni a vendég győzelmen, de van érték abban is, ha Vezenkov pontjaira fogadunk, ebben az esetben egy 20 pont feletti opció hozhat hasznot, ha a bolgár játékos hozza az elképesztő játékát. 

  • Maccabi Tel Aviv - Olympiacos Piraeus Tipp

    Olympiacos győzelem
    1.83 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org