A dobogós helyek szempontjából fontos találkozóra kerül sor a Serie A-ban vasárnap. Az Atalanta végre megpróbál erejéhez mérten teljesíteni, míg a Milan próbál versenyben lenni az ezüstéremért. 

febr 25. 20:45 Közvetítés: Unibet

Milan: Pioli okos döntése

Az olasz szakember, Stefano Pioli felmérte, hogy a továbbjutás minden bizonnyal az odavágón eldőlt, ezért próbált kicsit rotálni. A védelem kötött, hiszen Thiaw csak a hetekben tért vissza sérüléséből, de csereként így is lehetőséget kapott. Florenzi idő előtt le lett cserélve, viszont elől pihenőt kapott Olivier Giroud, míg a középpályáról Ruben Loftus-Cheek. Piolinak a lehetőségei szűkösek, de igyekezett néhány játékosát partvonalon kívülre tenni, mert a sorozatos terhelés tavaszra kifáraszthatja a keretet. A Rennes végül 3-2-re nyert, továbbjutás nem forgott veszélyben, hiába szereztek hamar vezetést a franciák. A Milan 10 percen belül egyenlített, végig éles volt az olasz klub.

A sorsolás végén 50-50 százalék esélyünk volt arra, hogy a Bayer Leverkusennel vagy a Slavia Prahával játszunk, így ebből a szempontból szerencsénk volt. Nem szabad lebecsülni a Slavia Prahát, mert egy masszív csapatról van szó, hiszen megnyerték a csoportjukat a Roma előtt.

A nyolcaddöntőben a Slavia lesz majd az ellenfél, ahogyan látható összességében elégedett a Milan, hiszen kaphatták volna a kiváló formában lévő gyógyszergyáriakat is, akiket szinte képtelenség legyőzni. A Milan most már nyugodtan készülhet az Atalanta elleni találkozóra, szükség is van rá, ugyanis a bergamói klub az elmúlt hetekben csak a bajnokságra koncentrált, aminek meglett az eredménye. Az Inter és a Milan mellett ugyanis az Atalanta a harmadik legjobb formában lévő klub a Serie A-ban. A milánóiaktól tehát most nem elég az, hogy támadnak, hanem szükséges egy hatékony védekezés is, ugyanis a bergamói klub minden mérkőzésen betalál manapság minimum egyszer. 

Atalanta: Gasperini megtalálta a csapatát

Lehetséges, hogy Gian Piero Gasperini elképzelése a taktikával akkor működik a legjobban, ha van ugyan klasszikus középcsatára, de az árnyékékek csúcsformában vannak. Emlékszünk a 2019/20-as szezonra, amikor BL-negyeddöntős és bajnoki dobogós volt a bergamói klub? Akkor is a 3-4-1-2-es rendszert használta Gasperini, mint most, volt ugyan a keretben egy Zapata - Muriel páros, akik egymást váltották, összességében 38 gólt szereztek a különböző sorozatokat egybevetve, de akkor ment a szekér, ha Papu Gómez és Josip Ilicic kiemelkedően játszottak. Most is hasonló a helyzet, csak most Charles De Ketelaere és Aleksey Miranchuk párosától várják az eredményeket. 

Milan Atalanta
Gianluca Scamacca (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani/Shutterstock.com)

Ez a duó pedig az elmúlt hetekben jó formában volt, így teljesen lényegtelen, hogy mondjuk a nyáron nagy reményekkel érkező Gianluca Scamacca gólokat szerzett-e vagy sem, ugyanis De Ketelaere vitte a csapatot a hátán. Az Atalanta pedig fontos sikereket aratott, ilyen volt a Lazio elleni 3-1-es győzelem is. Ott már az első 20 percben eldőlt a győzelem kérdése, Sarri fiai fásultak voltak, míg a bergamóiak megkomponált támadásokat hajtottak végre. Igaz, hogy csak 1-0-ra vezettek, de olyan érzése volt az embernek, ott itt nem nyerhet a Lazio, akik végül csak egyetlen kaput eltaláló lövésig jutottak a mérkőzésen. 

Milan - Atalanta tipp

A bergamói klub a Lazio védelme mögött is megtalálta az üres területeket, ebből pedig lehet majd Pioli hátsó alakzatában is, főleg akkor, ha Florenzi és Hernández aktívan zárkózik a támadásokkal. Ez egy pörgős mérkőzés lehet, sok-sok támadással, dinamikus játékkal. A két edző jól ismeri egymást, hiszen 26 mérkőzést vívtak, eddig Pioli-fölénnyel, azt gondolnánk, hogy kettejük csatájában a gólok domináltak, de csak a mérkőzések 38%-ban volt 2,5-nél több találat. Hiába a karcsú szorzó, illetve a nem túl meggyőző előzmény, mégis annyira az offenzív játék irányába tolódik mindkét csapat, hogy nem tudjuk elengedni a sok gólos mérkőzés lehetőségét. 

  • AC Milan - Atalanta tipp

    2,5 gól felett
    Unibet
    1.72

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés