Milyen sport témájú sorozatot nézzünk?

Nagy Bence
2020 márc 26. 15:20
Szólj hozzá!

Foci sorozatok Netflix HBO GO

Két Magyarországon is elérhető online streaming szolgálgatás kínálatát vettük górcső alá, sporttal kapcsolatos sorozatokra koncentrálva!

HBO GO: kamerán Cassius Clay élete

Az úttörő mindössze négy részes minisorozat, mely az Atlético Madrid egykori elnökéről, Jesús Gilről szól. Elsőre unalmasnak tűnhet, de az egykori polgármesternek izgalmas élete volt. Kevesen kedvelték modora és stílusa miatt, viszont bajnoki címre vezette a csapatát majd 20 év után. Bemutatja a sorozat a politikai játszmákat is, amelyek átszövik a sportéletet, kicsit csapongó, ezért nem árt figyelni a négy rész során! Aki szereti a bokszot, annak kötelező lehet Muhammad Ali életét feldolgozó két részből álló sorozat. Elsősorban a bokszolóra koncentrál, nem próbálja elhitetni, hogy rettenthetetlen volt, hanem emberi oldalról közelíti meg a készítő Ali karakterét. Soha nem látott felvételek, kiváló narrálás. 

Netflix: Sportkínálatban nincs hiány

A Netflix kínálata jóval nagyobb sporttal kapcsolatos sorozatok terén. Kezdjük labdarúgással, ahol elsőként a Becoming Champ10ns sorozattal foglalkozunk. Mindössze 9 részből áll, nyolc világbajnok nemzettel foglalkozik, interjúkat hallgathatunk, olyan legendák szólalnak meg, mint Paolo Rossi, Xavi Hernandez, Lothar Matthaüs, Daniel Passarella vagy épp Rivaldo. A focinál maradva, csapatokra fókuszálunk: külön sorozatot kapott a Sunderland és a Juventus is. Előbbit két fórumtársunk, TiB és Latzka is dícsérte, míg utóbbiról rövid bemutatót is olvashattatok az oldalon!

A csapatokkal folytatjuk továbbra is, irány a Boca Juniors! A négy részből álló minisorozatban végigkövetik a klub életét, edzéseket, meccsnapot, játékosok szólalnak meg, köztük a klub ikonja, Carlos Tévez is. Róla szintén készített sorozatot a Netflix, Apache: The Life of Carlos Tévez címmel. Természetesen az ország legendája, Diego Maradona sem maradhatott sorozat nélkül, akit rövidke mexikói edzői karrierje kapcsán követett nyomon a stáb és készített belőle 7 részes évadot. 

Escopeta is a filmvásznon

Argentínánál maradva, de sportágat váltva, érdemes egy esélyt adni az ország másik legendás sportolójáról, Carlos Monzónról szóló sorozatnak. Világklasszis bunyós volt, de viselkedéséből fakadóan, élete tele volt botrányokkal, emiatt a megítélése is kettős. Az ő szörnyű tettei kellettek ahhoz, hogy Argentínában változzon a szemlélet a nők elleni erőszak kapcsán. A színészi játék nem kiemelkedő, de a történeti szál (elsősorban az erőszakos cselekedeteké) elviszi a sorozatot a hátán.

F1 - Verseny a túlélésért

A Formula 1: Drive to Survive-t többször is ajánlotta fórumtársunk, TiB. A Forma-1 világába kalauzol el , amely már a második évadát tapossa. A minőségre nem lehet panasz, szóval érdemes belevágni, ahogyan a Losers c. sorozatba is! A címéből fakadóan vesztesekről lesz szó, olyanokról, akik nem nyertek nagy tornákat, de mégsem törtek meg. Az életük jó irányt vett a vereségek ellenére is. Ha úgy érzitek, hogy ti is láttatok valami jóságot, amit másoknak is ajánlanátok, akkor a Sorozatok fórumtémában várjuk javaslataitokat!

Kiegészítés a szinkronizálás kapcsán:
- magyar szinkronhanggal elérhető: Formula 1: Drive to Survive, What's My Name: Muhammad Ali
- magyar felirattal elérhető: Maradona in Mexico, Monzón: A Knockout Blow, Losers, Sunderland 'Til I Die, Az úttörő / El Pionero
- angolul elérhető: Boca Juniors Confidental, Apache: The Life of Carlos Tévez, Becoming Champ10ns, First Team: Juventus, 

Borítókép: Fotó: Manuel Esteban/Shutterstock.com

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 478.50 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

  • Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek