Még soha nem lehetett ekkora összeget nyerni a 67 éves ötöslottó törtélnemében, ha valaki jól választja ki az 5 számot, akkor 6,45 milliárd forinttal lehet gazdagabb. Több mint 200 napja nem volt telitalálatos, azóta csak halmozódik a nyeremény, és ezzel együtt a lottózási láz is egekbe szökött. Határon túlról is jönnek már feladni szelvényt, utoljára 2020. 11. hetében volt hasonló forgalom a lottózókban.

Csak 43 millió szelvényt adj fel, és biztosan tiéd az ötöslottó főnyereménye

Legutóbb akkor írtunk az ötöslottóról, amikor a 24 hetes halmozódásnál jártak. Akkor milliós nyereménynek örülhetett 600 ember, és 590 játékos volt csupán egy nyerőszámra a telitalálatostól. Van szabály a halmozódásra, legalábbis felső határt szabtak meg. Ugyanis 52 hét áll rendelkezésre, ha ekkor sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény nem növekszik tovább. Speciális szabály lép életbe, és felosztják a nyereményt, tehát még egy három találatot is piszok jól fog fizetni. Nagy kérdés, hogy eljutunk-e odáig?

Mert rendesen beindultak a szerencsevadászok, a Szerencsejáték Zrt kimutatása szerint például a román és ukrán határ mellett is érezhető a lottóturizmus fellendülése. Átjönnek, feladnak nem csak egy mezőt és várják a jó szerencsét. De mi van ha nem bíznád Fortunára a dolgot? Összesen 43 949 268 különböző számkombináció van az ötöslottónál, szóval ha biztosra akarsz menni, ennyi szelvényt kell feladnod. Egyrészt nem lenne időd sem kitölteni ennyit, másrészt kicsivel több, mint 13 milliárd forintba kerülne.

Nem húzták ki jó ideje a 13-as számot!

Ha igazak a Szerencsejáték Zrt adatai, akkor az ötöslottó történetében közel 3500 sorsolás volt mostanáig. A jackpot összege a milliós határt 1959-ben lépte át, míg 1999-ben már az egymilliárdot hagyta el, egyfajta inflációs, nagy nyeremény különös egyvelegeként. A játék 67 éve alatt a 3-as számot húzták ki a legtöbbször, összesen 233-szor. Szorosan ott van a nyomában a 75-ös szám, mely 224 alkalommal pörgött ki. A dobogó harmadik fokán az 55-ös szám van 210 alkalommal.

Apró érdekesség, hogy a  sokak által szerencsésnek tartott 13-as vagy épp balszerencsés lenne? Szóval ezt a számot már 2024. második hete óta nem húzták ki, ez azt jelenti, hogy amióta halmozódik a mostanra 6.45 milliárdosra duzzadt főnyeremény, nem húzták ki. Ha érdekelnek a korábbi húzások, számmisztika, akkor a Szerencsjáték Zrt oldalán nagyon részletesen megtalálsz mindent. Nem mintha számítana, hiszen minden egyes húzás, mindig új esély bármelyik számra.

Vásárolj ötöslottót online

Ha otthonról adnál fel szelvényt, teszem azt nem akarsz átkelni a határon mert erdélyi magyar olvasónk vagy, akkor jól jöhet számodra a TheLotter oldala. Náluk nem csak hogy ötöslottót adhatsz fel, hanem eurojackpotot is játékba küldhetsz az általuk kínált lehetőségeknek hála. Ráadásul a TheLotter felületén nagyon sokféle ország lottóját próbálhatod ki!

TheLotter Regisztráció

  • Fogadási határidő: 2024. 02. 24. (szombat) - 17:30
  • Várható főnyeremény: 6.45 milliárd
  • Lottóhúzás élőben: Duna TV

Superbet üdvözlő bónusz

Akár 500 RON bónuszt kaphatsz új játékosként.

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Baloncici/Shutterstock