NBA: Karácsonyozzunk Lebronnal!

Nagy Bence
2018 dec 24. 12:09
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Golden State Warriors Houston Rockets

A karácsonyi program mindig kiemelt az NBA-ben. A szezont megelőzően megpróbálják úgy összeállítani a találkozókat, hogy izgalmas és parázs csaták legyenek, igazi nézőcsalogatóak. Idén is parádés a kínálat, melyben lesz keleti rangadó vagy épp Lebron James vs Warriors ütközet. 

New York Knicks - Milwaukee Bucks

Az unikornisok viadala lett volna ez a találkozó a Madison Square Gardenben, de Kristaps Porzingis ACL-szakadása kettéhúzta az NBA vezetők számítását. A Knicks nélküle a nulla felé konvergál, akadnak bravúr győzelmek, de összességében a keleti első helyért küzdő Bucks ellenében esélyük sem lesz. Giannis Antetokounmpo MVP üzemmódba kapcsolt, keleti túrájuk utolsó állomása lesz az MSG, kisebb megingásokat leszámítva nagyon stabilak idén. Gyorsan játszanak, mindössze olyan csapatok ellen szenvednek, akik szívósan védekeznek (Miamiban ezért kaptak ki pár napja). A Knicks nem tartozik ezek közé, de egyszer már megtréfálták a Milwaukee-t, szóval csak óvatosan azzal az alacsony vendég szorzóval!

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder

Rangadónak szánták, amolyan parázs csatának, mivel Carmelo Anthony épp az OKC-től tette át a székhelyét Houstonba, aztán kiderült, hogy Melo ott sem állja meg a helyét, csak bomlasztó egyéniség. A Houston a pocsék kezdés után szép fokozatosan magára talált, amihez ironikus módon előbb Carmelo Anthony mellőzése kellett. A jó széria azonban véget érhet, mivel Chris Paul újból megsérült. A franchise irányítójának a combhajlítójával vannak problémái, pár hetes pihenőre kényszerül. Az így is szűk rotációban most már aggasztóan sokat játszanak a játékosok, mindezt azért, hogy a playoff helyek valamelyikét elérjék. James Harden az utóbbi öt meccsből négyszer is 40 percet játszott és ez a szám Paul kiesésével biztosan nem fog csökkenni. 

Mi a helyzet az Oklahomával? Westbrook és George megtalálta a közös hangot, jót tett a csapatnak, hogy elment Anthony, mindenkinek megvan a pontos feladata, nincsenek széthúzások. A Minnesotával szemben elszenvedett vereség a fáradtság számlájára írható, kisebb dekoncentráció volt felfedezhető védekezésben, amiben amúgy ligaelsők. A labda továbbra sem jár a játékosok között, de George és Westbrook megoldják támadásban a felmerülő problémákat. Elsőre kicsit ijesztő lehet a vendégek 2.02-es szorzója, de minden azon múlik majd, hogy az OKC perimétere mennyire tudja limitálni Hardent. Ha ez sikerül a fegyelmezett védekezés révén, akkor lejöhet ez a duplázós szorzó. 

Boston Celtics - Philaldelphia 76ers

A keleti rangadónak szánt mérkőzés, melyen a "jövő", de inkább már a jelen csapatai találkozónak egymással. Annak ellenére, hogy legutóbb magabiztosan verte a keleti elsőt a Philly, az egy kötelező hazai siker volt. A Torontónál nem volt Leonard, Ibaka és Valanciunas sem, így Embiid kedvére garázdálkodhatott. A 76ers amúgy is hazai környezetben igazán erős (legjobb mérleggel rendelkeznek), idegenben már közel sem ennyire hatékonyak. A Boston viszont TD Gardenben kiválóan védekezik, támadásban is alig adnak el labdát, fegyelmezettek végig.

Kisebb hullámvölgyben voltak az elmúlt másfél hétben, amiből a csapatmegbeszélésnek és Al Horford visszatérésének hála, kijöttek. Óriási segítség volt a magasember pályára lépése, mivel nagyon karcsú volt palánk alatt a Celtics. Ez a találkozó inkább az élő fogadásra ajánlott, mert alaphangon - ha egyben van a Boston defenzív játéka - ez hazai siker (1.58), de lehet meccs közben tudunk magasabb szorzókat is fogni. 

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers

Steph Curry nyert egy rangadót karácsony előtt a csapatának, jött az utolsó másodperces dobása, de itt nincsen megállás. Egy újabb Los Angeles-i csapat lesz az ellenfél, de most a Lakers, fedélzetén Lebron Jamesszel. A vendégeknek nagyon össze kell kapniuk a védekezést, mert kicsit szétestek az elmúlt hetekben. A palánk alatt Tyson Chandler játékára égető szükség lenne, kérdéses a pályára lépése. Alacsony szerkezettel dolgozik a LAL, mely nem biztos, hogy hatékony lesz a GSW ellen. Curry láthatóan elkapta a fonalat, Durant - James csata mindig izgalmas, de itt egyértelmű favorit a Warriors. Egy szívós és az agresszió határát sok esetben súroló védekezéssel lehet keresnivalója a vendégeknek, mivel Curry és Durant kiválóan támadja mostanság a gyűrűt, amiből rengeteg pontot szereznek ők maguk és a csapattársaik is. Túldobni nehézkes őket, szóval marad a fegyelmezett védekezés és az izmozás. 

Utah Jazz - Portland Trail Blazers

Az elmúlt egy év során az volt ennek a párharcnak a sajátossága, hogy többségében az idegenben szereplő csapatok domináltak. Nem volt ez másképp közvetlen az ünnep előtt sem, amikor Portlandben nyert 30 ponttal a Jazz. Megsemmisítő siker volt, már érezhető egy ideje, hogy összeállt a védekezésük, amihez olykor kiváló támadójáték is párosul. A Blazers alapjáraton nincsen rossz formában, de nem fekszik nekik a Utah defenzív játéka. Ha erre képesek valamit kitalálni, akkor még a magas vendég szorzó is lejöhet (2.95), de érdemes szétnézni a hendikepek piacán is (+5,5 ponttal Portland: 1.98). 

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 12.50 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Tenisz gyűjtő bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2018/19

oakland23 hozzászólt
2019 márc 20. 19:22
Ha Bowen még a ligában lenne, nem a 30 pontokat dobálná, hanem a gipszes bokáját vakargatná hurkapálcikával.  ;D
butyi hozzászólt
2019 márc 20. 17:07
Amióta 2004-ben 30 csapatosra bővült az NBA mezőnye, nem volt még olyan játékos, aki egy szezonon belül mind a 29 ellenfél ellen képes volt legalább 30 pontot dobni. Egészen tegnap estig, mert
az Atlanta Hawks ellen 31 pontot dobott James Harden, így a sorban utolsóként az Atlanta Hawks is megkapta a maga harmincas csomagját a regnáló MVP-től. Így most már minden franchise-t k
SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 16. 12:25
NBA 2018/2019 - Bajnok lesz

Kínálat március 16-án 12:25-kor:

Golden State Warrios  1.45
Toronto Raptors  10.00
Milwaukee Bucks 

Kapcsolódó cikkek