NBA Playoff: Eddig tartott?

Nagy Bence
2018 máj 7. 21:43
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Golden State Warriors Houston Rockets

Az első kör után joggal reménykedhettünk, hogy izgalmasabb második forduló elé nézünk a rájátszásban, de mind a négy párosítás eddig tükörsima. A Cleveland már főcsoport döntős, míg a maradék három párharcban egy hazai sikerre vannak a vezető gárdák a továbbjutástól. 

Houston Rockets - Utah Jazz

Ricky Rubio sérülése után joggal bosszankodhattak a Jazz szurkolói, ugyanis lett volna esélyük jobban is megszorongatni a Houstont. Aztán jött az első két idegenbeli találkozó, amiből egyet elhoztak és 1-1-el várhatták a hazai mérkőzéseket. Mi lett ebből? Két nagy pofon a Jazznek. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy nem csak a támadások agya esett ki a Utahnál, hanem Dante Exum is, aki kiválóan fogta James Hardent. 

Minden adva van tehát egy magabiztos hazai sikerhez (-10,5 pont: 1.68), de jobb ezzel óvatosan bánni. Egy újabb extra teljesítmény még benne van a vendégekben, mint ahogyan tették azt a második mérkőzésen. A hármasokat ugyanis jól védik le, így jobbára a kettő-kettőkből dominálnak Hardenék. Mitchellnek csak momentumai vannak, ennél több kell az ötödik találkozón. A másik probléma, hogy a liga egyik legjobb védője, Gobert nem tud mit kezdeni Capelával. Muszáj szintet lépnie a francia magasembernek.

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans

Amikor hazai pályán megnyerte az első mérkőzést a Pelicans (elsősorban Rondo vezérletével), akkor joggal reménykedhettek, hogy egy kicsit megnehezítik a címvédő dolgát, de a negyedik mérkőzésen helyretette őket a Warriors. A harmadik mérkőzés amolyan átmenetinek is tekinthető, hiszen ekkor került kezdőbe újból Steph Curry, kicsit variálnia kellett Steve Kerrnek. 

Ha nem kapja újból elő a small-ballt Alvin Gentry és a cserék nem lesznek hatékonyabbak, akkor bizony csúnya verésbe futhat bele a Pelicans. Durantre nincsen emberük, mert Davis ugyan megoldás lenne rá, de akkor ki fog a palánk alatt védekezni? Nagyon hiányzik most Cousins, vele sokkal könnyebb lenne minden. A Warriorsnál pedig kis túlzással, de minden olajozottan működik. 

Fogadások szempontjából inkább az egyéni teljesítmények felé érdemes elmenni. A mérleg nyelve Davis és Rondo lehet. Előbbinél a dobási hatékonyság nagyon fontos, míg utóbbinál az, hogyan szervezi a játékot. Amikor nyertek, Rondótól extra kellett (21 gólpassz). Nem várható el az irányítótól mindig a jó teljesítmény, így gólpasszok terén nem lenne meglepő a visszaesés. Ha érkeznek player special fogadások, akkor frissítjük a cikket!

Boston Celtics - Philadelphia 76ers

Véleményem szerint kicsit túl van értékelve a bukik által a 76ers. Megnyerték a negyedik mérkőzést és egyből ők a favoritok Bostonban is. Ez azért is érdekes, mert többször lejtett a pálya a Phillynek, de az is igaz, hogy a Celtics nem találta támadásban a ritmust. 

Hazai pályán azonban rendre jobbik arcát mutatja Brad Stevens csapata. Emiatt is lehet érték a 2.05-ös szorzójukban. A védekezés ilyenkor gördülékenyen működik, ugyanakkor az is tény, hogy a 76ersnél sokat jelentett McConnell kezdővé avanzsálása. Sokkal hatékonyabb lett támadások és védekezések terén a csapat, Simmonsról lekerült egy csomó teher és még azt is elbírták, hogy Embiid is formán kívül volt. 

 

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -17.10 %

november

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA Fogadások 2017/18

Pozzato hozzászólt
2018 júl 3. 11:33
Nekem valahogy az a meglátásom Rondóval kapcsolatban, hogy ő Lonzo Ball miatt kellett. Elküldik őt a francba, mert a franchise nem tolerálja az apját (sem), Lonzo pedig közel sem akkora ász, mint ahogyan beharangozták. Elmegy majd ilyen Brooklyn szintű csapatba, ott talán feltudja építeni a karrierjét, de azért egyre inkább látszik végre a nagy többség számára, hogy ez a Ball famil
oakland23 hozzászólt
2018 júl 3. 10:55
Érdekes lesz ez, mert így keleten nagyjából marad a Boston és a Philadelphia, márpedig onnan a Boston lazán döntőzhet. Aztán itt a nyugat, ahol ismét faktor lesz a Los Angeles Lakers, szóval amíg mondjuk tavaly ilyenkor el nem tudtam volna képzelni egy 'klasszikus' LA-Boston finálét, most már azért nem tűnik olyan utópisztikusnak.

Az nálam kérdés, Cousins hogy
Pozzato hozzászólt
2018 júl 3. 10:40
Végül maradt LA Lebronnak. Jött mellé Rondo, McGee és még páran (meg majd tuti jön még egy 1-2 név). De ez lassan kutyát se fogja érdekelni, mivel a Warriors közben MLE-ért behúzta DeMarcus Cousinst.  ;D Összeraktak egy komplett All-Star ötöst. Jövő évtől élesíthetik is, ha Cousins felépül. Amcsi oldalakat szemezgettem és jött egy ilyen komment erre az igazolásra:

Kapcsolódó cikkek