Nem vagy egyedül vele, ha fogalmad sincs az idei rájátszás erőviszonyairól

Admin
1 tipp
2022 máj 12. 20:45
Szólj hozzá!

Kosárlabda NBA Boston Celtics Milwaukee Bucks rájátszás Phoenix Suns Dallas Mavericks

Próbálunk okoskodni, trendekbe kapaszkodni, de mi értelme? Semmi, hiszen olyan eredmények születnek, amire egyáltalán nem lehet számítani, leginkább a második körre érvényes az. 

Egyetlen biztos dolog van csak

Most biztosan rávágod, ahogyan olvasod ezen sorokat, hogy egyetlen biztos dolog van csak: az, hogy a Minnesota Timberwolves soha nem fog bajnoki címet nyerni. Ez így van, gyakorlatilag az idei rájátszásban is csak ezt tudhattuk biztosra, minden más képlékeny. Olvasgatva honi és külföldi fórumokat, tényleg mindenki bizonytalan, hiszen egyik játéknap a Memphis 40 ponttal alázza a Splash Brothers-t, előtte pedig 3-1-es hátrányba kerül ellenük. 

A Boston - Milwaukee párharcban sorra nyerik az idegenbeli meccseket a felek. A Dallas az első két idegenbeli meccsén pocsékul játszik, majd lesimázzák a két hazai találkozójukat, azt lehet gondolni, innen megfordult a párharc, de tévedtünk. Visszatérnek Phoenixbe, ahol a Suns 30 ponttal nyer, Dallas megint gyenge napot fog ki, de a következő Dallasban rendezett meccset már 27 ponttal nyerték. Micsoda?

A Miami - Philadelphia "elődöntőben" könnyedén lehetett volna söprés is, de visszatért Embiid és 2-2-re módosult a párharc állása. Azt gondolhattuk, innentől szoros lesz, de a Miami a következő két meccset összesen 44 pontos különbséggel nyerte. Ki érti ezeket? Olyan megingások vannak, olyan szélsőséges eredmények, amikre nem lehet felkészülni. 

Doncic szintet lép?

A Miami és a Golden State már bejutott a döntőbe a saját konferenciájukban, de még a Boston - Milwaukee és a Phoenix - Dallas párharcban sorsdöntő 7. meccsekre kerül sor. A Phoenix és a Dallas esetében a hazai pálya dominált, gyakorlatilag az a csapat nyerte az aktuális meccset, amely hazai pályán játszott. Mintha teljesen különböző oldalait mutatták volna a gárdák, ugyanis idegenbeli találkozókat rendszerint elengedték. 

Így alakulhatott ki, hogy a Phoenix a hazai mérkőzéseiket 57 ponttal nyerte (!!), míg idegenben 46 ponttal veszítettek! Teljes agyrém, de a papírforma és a tendencia azt mutatná, hogy most a Phoenix nyer, minimum 8-10 ponttal. Ez elképzelhető, hiszen a Dallas tényleg pocsékul teljesített idegenben. Luka Doncic karrierjében eddig egyetlen 7. meccs szerepel, pont a tavalyi szezonból, ahol hiába dobott 46 pontot, hiába játszott kiemelkedően, végül kikaptak 15 ponttal. 

A szlovén klasszis valószínűleg eldönté a meccset, de tudjuk, hogy ilyenkor mi következik: egyedül marad. Ezért megfontolandó, hogy a Suns hagyja dobni őt, így Doncic 35 pont felett dob, ami kevés lesz a győzelemhez, mert a társak nem kapják el a fonalat. Annál is inkább igaz lehet ez, mert Chris Paul nagyon elfogyott a párharc végére, 37 évesen ez már sok neki. Lehetséges, hogy támadóoldalon majd épp a 7. meccsre szívja fel magát, míg védőként hagyják a szlovént dobálni. 

Idegenbeli sikerek

A Boston - Milwaukee párharc épp az ellentéte a Phoenix - Dallasnak, hiszen míg utóbbi esetében a hazai pálya dominált, addig előbbinél 4 idegenbeli siker született (ebből 3 zsinórban egymás után). Ezek alapján az utolsó meccsen a címvédő Milwaukee az esélyes, de ha megnézzük, hogy hatodik meccsre mennyire elfogyott a Bucks "személyzete", mindössze Giannis Antetokounmpo küzdött, akkor bajban lehet a Bucks. 

Budenholzer mesternek kéne felrázni a többi játékost, mert a görög klasszistól már több nem várható, ez tényleg a maximum, amit egy játékos megtehet a győzelemért. A nagyobb gond az, hogy a Boston cseréiben is van tartalék, egyelőre ők sem azt hozták, ami elvárható lenne. Ezt a találkozót magyar idő szerint vasárnap este 21:30-tól rendezik, érdemes lehet élő fogadásban gondolkodni! 

Borítókép: Sportfogadas.org

  • Tipp

    Luka Doncic 34,5 pont felett
    1.89 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.orgSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

  • Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2021/22

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 18:03
Szeretnél fogadni Kevin Durant csapatváltására? Megteheted!

A Twitter királya úgy érzi, ideje megint egy bajnokesélyeshez igazolni, ha már önerőből nem képes felépíteni egy végső győzelemre alkalmas csapatot.  [url=https://www.sportfogadas.org/elozetes
Admin hozzászólt
2022 jún 28. 09:36
Idézetet írta: RedMunchen Dátum június 16, 2022, 22:27:0018 / gsw

Gratulálunk @RedMunchen

Nyereményed 3.000 forint Skrillen keresztül.
SPF Előzetes hozzászólt
2022 jún 20. 17:22
NBA-draft: Az utolsó pillanatban is még változhat minden?

Nagy szorzókkal készülünk az idei játékosbörzére! Olvasd tovább

Még több Kosárlabda