Németország vs Algéria férfi kézilabda (624210518) Fotó: onot/Shutterstock

Németország - Algéria: Olimpiai selejtező élő közvetítés és tipp

El Barto 2 tipp 2024 márc 13. 10:24 Szólj hozzá!

Kézilabda tippek Németország Algéria olimpiai kvalifikáció Párizs 2024

A Németország - Algéria tippünkben azt vizsgáljuk, hogy a férfi kézilabda csapat tesz-e egy további lépést Párizs felé. Ezen a héten három kvalifikációs tornát rendeznek, mindegyiket négy csapattal. A helyeket a 2023-as világbajnokságon és a kontinentális bajnokságokon osztották ki. Az egyes tornák legjobb két csapata lesz jelen a nyári játékokon és a német válogatottnak az az előnye, hogy ezt a tornát hazai pályán rendezheti.

márc 14. 17:45
Tipp: Német győzelem (-10.5)
Unibet
1.53
Tipp: over 57.5
Unibet
1.85

Tehát a hannoveri ZAG Arénában Németország és Algéria, valamint Horvátország és Ausztria küzd meg összesen két olimpiai helyért. Mint házigazda, a német válogatott biztosan jó pozícióban van, és a legjobb esélyekkel rendelkezik az első két hely egyikére. Azonban a nemrégiben megrendezett hazai EB-n Ausztria ellen döntetlent játszottak, valamint vereséget szenvedtek Horvátországtól, ezért Alfred Gislason csapatának nem szabadna túl biztosnak lennie magában.

A nyitómérkőzésen eleinte nem várunk nagy problémákat, merünk arra tippelni, hogy a Németország és Algéria közötti meccsen a hazai győzelem csupán mérték kérdése lesz. Ha a fogadóirodák oddsaira nézünk, akkor a német csapat sikerére kínált szorzók éppen csak 1.00 felettiek. Ez elsőre egy könnyed bemelegítőnek tűnik a DHB számára ezen a tornán.

Németország – Statisztika és aktuális forma

Alfred Gislasonnak tovább kell alakítania a német csapatot és fokozatosan be kell integrálnia az U21-es világbajnokokat az A-csapatba. A szövetségi kapitány szerződését időközben a 2027-es hazai világbajnokság utánig meghosszabbították, azonban can egy feltétel, miszerint a párizsi 2024-es olimpiai kvalifikációnak sikerülnie kell, különben a szerződéshosszabbítás érvényét veszti és a DHB-nak új edzőt kell keresnie.

Kerülőút a kvalifikációs tornán keresztül

Az esélyeik a nyári játékokon való részvételre azonban elég jók. A hazai EB-n Németország az elődöntőig jutott, a Dánia és Svédország elleni mérkőzésekben a DHB elszalasztotta a közvetlen kvalifikációt Párizs 2024-re és most a kvalifikációs tornán keresztül kell megtenniük a kerülőutat. Azonban valószínű, hogy a hangulat Hannoverben most is hasonlóan lelkesítő lesz, ahogyan az az Európa-bajnokságon is volt.

„Hiszek a csapatban és az olimpiai kvalifikációban, bár nem lesz könnyű.”

Alfred Gislason

Az elődöntő elérésével a kontinentális bajnokságokon nyilvánvalóan elégedett lehet lenni, de a négy győzelem, négy vereség és egy döntetlen összesített mérleg mégis csak vegyes érzéseket kelt. Ráadásul az utolsó három válogatott mérkőzésen három vereség is volt. Ezért az olimpiai kvalifikációval kapcsolatban bizonyos aggályok merülhetnek fel. Ezek azonban aligha vonatkoznak a torna nyitányára, mivel Németország és Algéria között a házigazdák viszonylag magas hendikepes győzelmére vonatkozó szorzókat láthatunk.

Személyi változások is vannak az EB-kerethez képest. Martin Hanne és Kai Häfner sérülések miatt Hannoverben nem fognak játszani. Justus Fischer szintén biztosan kiesik, Jannik Kohlbacher jelenléte is kérdéses, de helyettesként Marian Michalczik, Franz Semper és Luca Witzke került meghívásra.

Németország várható kezdőcsapata

 • Kapus: Späth, Wolff
 • Hátsó sor: Heymann, Köster, Knorr, Lichtlein, Michalczik, Witzke, Uscins, Semper, Steinert
 • Balátlövő: Dahmke, Mertens
 • Jobbátlövő: Kastening, Zerbe
 • Beálló: Golla, Kohlbacher
 • Edző: Gislason

Algéria – Statisztika és aktuális forma

Az algériaiak egykoron Afrika legjobbjai közé tartoztak kézilabdában. Az uralmat mára az egyiptomiak vették át, már önmagában a részvétel ezen az olimpiai kvalifikációs tornán nagy sikernek számít az algériai csapat számára. Mindenesetre Farouk Dehili csapata januárban, az Európa-bajnoksággal párhuzamosan az Afrika-bajnokságon második lett.

Erős szereplés az Afrika-bajnokságon

Az algériaiak az első öt mérkőzést a kontinentális bajnokságokon mind megnyerték, mielőtt a döntőben jelentősen, 21:29 arányban alulmaradtak az egyiptomiakkal szemben. Összességében a legutóbbi eredmények biztosan megállják a helyüket, bár azt is meg kell jegyezni, hogy az afrikai ellenfelek közel sem hasonlíthatók össze azokkal a csapatokkal, amelyekkel az algériai csapat most Hannoverben találkozik.

Azonban a hétszeres afrikai bajnoknak is van néhány minőségi játékosa a soraiban. Számos játékos francia ligás szerződéssel rendelkezik. Nagy szerepe lesz Hichem Daoudnak, a balhátvéd, vagy balátlövő, aki Limogesban játszik Franciaországban, főként az algériai gólokért felelős. Azonban számítunk arra, hogy a csapata összességében mintegy tíz góllal kevesebbet fog szerezni, mint a német válogatott, ezért maradunk a Németország és Algéria közötti egyértelmű hazai győzelem prognózisánál.

Az algériaiak csak nagyon későn érkeztek Németországba. Eredetileg kedden még egy felkészülési mérkőzés volt tervezve a harmadosztályú TSV Anderten ellen. Vízumproblémák miatt azonban az észak-afrikaiak nem érkeztek meg időben, így ezt a meccset ki kellett hagyni. Így közvetlenül az első mérkőzés Németországgal szolgál majd kiindulópontként az első olimpiai részvétel felé vezető úton 1996 óta.

Algéria várható kezdőcsapata

 • Kapus: Ghedbane, Hachemi
 • Hátsó sor: Abdi, Berkous, Daoud, Benhalima, Sadok, Meddahi, Hacene-Djaballah
 • Balátlövő: Fodil, Djedid, Boulehsa
 • Jobbátlövő: Saker
 • Beálló: Bendjilali, Kaabeche, Zennadi, Khermouche
 • Edző: Dehili

Németország – Algéria közvetlen összehasonlítás / H2H-mérleg

Németország és Algéria összecsapása nem számít gyakori párosításnak a kézilabdában. Eddig összesen hét közvetlen mérkőzésük volt. Senkit sem fog meglepni, hogy a DHB kézilabdázói mindegyik ilyen mérkőzést megnyertek. Az első találkozó 1993-ban volt, egy spanyolországi Valladolidban rendezett tornán, ahol Németország csak nagyon szorosan, 20:19 arányban diadalmaskodott.

Azóta azonban nem voltak ilyen szoros eredmények. Volt egy találkozó 2021-ben is, szintén egy olimpiai kvalifikációs tornán. Berlinben a német válogatott nyolc góllal győzött. Az utolsó mérkőzés a 2023-as lengyelországi világbajnokságon került sorra. A csoportkörben Németország kiválóan teljesítve 37:21 arányban győzött, csütörtökön azonban valószínűleg nem lesz ilyen egyértelmű az eredmény.

Utolsó játékok H2H

 • Algéria 21-37 Németország
 • Németország 32-20 Algéria

Németország – Algéria tipp

A Párizs felé vezető úton ez a nyitómérkőzés a német csapat számára nem több, mint formalitás. Egyértelmű győzelem várható, még ha Alfred Gislasonnak néhány változtatást is kellett eszközölnie az EB keretén. Mindazonáltal az algériaiak még nem jelentenek nagy kihívást, a nagyobb próbatétel az elkövetkezendő találkozókon Ausztria és Horvátország ellen várható.

Azonban meg kell jegyezni, hogy a német válogatott az utolsó három játékán a januári EB-n nagy problémákkal küzdött és mindegyiket elvesztette. Az ellenfelek Horvátország, Dánia és Svédország voltak. Ezek más kaliberű csapatok, mint az észak-afrikaiak, ezért hajlamosak vagyunk Németország és Algéria között két számjegyű hendikep-győzelemre tippelni.

Ha kiváncsi vagy, hogyan és hol tudsz a párizsi olimpiára fogadni akkor olvasd el ezt a cikket.

 • Németország a hazai világbajnokságon négy győzelmet, négy vereséget és egy döntetlent ért el.
 • A német kézilabdázók az EB-n az utolsó három válogatott mérkőzést elvesztették.
 • Az algériai kézilabdázók utoljára 1996-ban, Atlantában voltak kvalifikálva az Olimpiai Játékokra.
 • Az algériaiak az utolsó hat válogatott mérkőzésükből ötöt megnyertek.
 • Németország az eddigi hét válogatott mérkőzést megnyerte Algéria ellen.

Az algériaiak bár a második helyen végeztek az Afrika-bajnokságon és már bebizonyították a erejüket, mégis sokkal alacsonyabb szinten vannak, mint amit Európában látni lehet. A DHB férfiakkal szemben például hét mérkőzésen hét vereséget szenvedtek, legutóbb a 2023-as világbajnokságon 16 gólos különbséggel. Mivel a kvalifikációs tornán a gólkülönbség is fontos lehet, úgy döntöttünk, hogy Németország és Algéria között német hendikep-győzelemre (-10,5 gól) tippelünk.

Németország - Algéria élő közvetítés

Televízióban a mérkőzést csütörtökön, 17:45-től a Sport1 csatornán követhetjük élőben. 

Unibet
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás Útmutató Fogadás Útmutató
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás
betfair
Útmutató Fogadás Útmutató
22Bet
100%-os befizetési bónusz akár 45.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os befizetési bónusz akár 45.000 Ft-ig
CampoBet
100%-os befizetési bónusz 35.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os befizetési bónusz 35.000 Ft-ig
Betinia
100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

 • Németország - Algéria tippek

  Német győzelem (-10.5)
  Unibet
  1.53
 • over 57.5
  Unibet
  1.85

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: onot/ShutterstockSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

 • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Párizs 2024 - Olimpia

Admin hozzászólt
2024 ápr 14. 10:09
Olimpiai selejtező 2024: Magyarország - Japán élő közvetítés és tipp

Bár remek dolog, hogy legyőztük pénteken Svédországot, az utolsó olimpiai kvalifikációs meccsünket nem szabad elszórakoznunk. Le kell győzni Japánt, még ha nem is muszáj. :)
Admin hozzászólt
2024 ápr 12. 10:48
Olimpiai selejtező 2024: Svédország - Magyarország élő közvetítés és tipp

A Tippmixpro Oddsrakéta mai ajánlata erre a mérkőzésre vonatkozik.
5.00-ás szorzón fogadhatunk a magyar győzelemre vagy arra, hogy döntetlen lesz.

Aki teheti, az akár kilátogathat a ma esti magyar - svéd mérkőzésre, jegyek még mindig vannak:
https://jegy.mksz.hu/

Hajrá csajok! Hajrá Magyarország!  :cya:
SPF Előzetes hozzászólt
2024 ápr 11. 09:56
Női kézilabda olimpiai selejtező 2024 élő közvetítés, jegyek és fogadási tippek

Hazai környezet előtt vívhatja ki a 2024-es párizsi olimpiai szereplését a magyar női kézilabda válogatott. Három izgalmas nap vár rájuk és ránk is egyaránt. Olvasd tovább

Még több Kézilabda