Az előttünk álló hétvégén 28. fordulójához érkezik a magyar másodosztálybeli pontvadászat. A vasárnapi párharcok felhozatala kapcsán fogadási szempontból minket a Nyíregyháza-Gyirmót FC Győr mérkőzés érdekel leginkább. Bár a bukik péntek délután egyelőre szűkített kínálattal rukkoltak elő, mindenesetre a szorzókból ítélve lehet keresnivalónk ezen csörte kapcsán.

Pocsék szezont fut a Nyíregyháza Spartacus együttese

Kijelenthető, hogy a 2023-as naptári évben, illetve a szezon egészét tekintve is a Nyíregyháza mélyrepülése az egyik legnagyobb meglepetés a Merkantil Bank Liga aktuális kiírásában. A szabolcsi megyeszékhely csapatánál évről évre az élvonalba való visszajutás lenne a cél, ám valahogy ettől minden szezonban egyre távolabb kerülnek. Korábban rendre a középmezőnyben végzett a piros-kék gárda, idén pedig szabályosan a kiesés réme fenyegeti a nagymúltú klubot.

A Visinka Ede vezette Szparinak látványosan nem megy a bajnokságban, amit nehezít, hogy a csapat stadion-felújítás miatt hazai mérkőzéseit Balmazújvárosban kénytelen lejátszani. Bár az idei évet a Haladás idegenbeli legyőzésével indították (0:1), az ezt követő hat fordulóban már nyeretlen maradt a klub. Legutóbb Kazincbarcikán végeztek 1:1-es döntetlenre, ám a csapat online felületeit olvasgatva kiderül, hogy a keretet, elsősorban annak védelmét, illetve középpályáját komoly sérüléshullám sújtotta. Elviekben a védelem egyik oszlopa, Gengeliczky Gergely is hosszú idő után térhetett csak vissza a pályára a KBSC ellen.

Az eredménytelenség mellett további negatív hírek is nehezítik a csapat bennmaradására való koncentrálását. Az utóbbi napokban a klub vezetősége rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettesekkel szemben a klub egyes alkalmazottairól elterjesztett valótlan híresztelések miatt. Leszögezhetjük tehát, hogy nem éppen legdicsőbb korszakát éli a nyíregyházi sportegyesület.

Odaérhet a dobogóra a Gyirmót FC Győr csapata

Bár a tavalyi élvonalbeli kiesése után úgy tűnik, hogy idén nem sikerül rögtön visszajutnia a Gyirmótnak az NB1-be, a Csertői Aurél vezette gárda jó szezont zárhat az idei évben. Korábban többször írtuk, hogy a másodosztály aktuális pontvadászatában a feljutó helyeket szinte biztosan a Diósgyőr-MTK szerzi meg, mindazonáltal egy jó szereplés kellő lendületet adhat a kisalföldiek számára a jövő évre, akár realizálható feljutási álmokkal.

A tavaszi szezont ennek fényében jól is indította a sárga-kék egyesület. Az év elején ugyan még csak döntetlenekre futotta az erejükből, ám az utóbbi időben már egymást követően jöttek a sikerek. Bár a Diósgyőr elleni idegenbeli meccsen nem sikerült Szegi Vincééknek bravúrt elérniük (1:3), a miskolci vereség nem zökkentette ki őket a ritmusból, s legutóbb a Csákvár ellen ismét begyűjtötték mindhárom pontot (2:1).

A Gyirmót viszonylag magas kimeneteles szorzójára építhetünk

Mint fentebb írtuk, a meccs fogadási kínálata a cikk megírásának pillanatában gyakorlatilag csak a kimeneteles oddsokra terjed ki. Viszont ezekből már képet kaphatunk, mit kínálhatnak nekünk a bukmékerek a bővített piacokon, melyek várhatóan a hétvége folyamán jelennek meg számunkra.

Az Unibetnél péntek délután 2.25-ös oddsot kínálnak a Gyirmót esetleges győzelmére, ami véleményünk szerint a fentebb leírt körülmények miatt egész korrekt ajánlat. A Nyíregyháza egyértelműen gödörben van, s a hazai pálya előnyét sem élvezhetik. A keretet sérüléshullám sújtja, s a klub színfalai mögül is aggasztó hírek látnak napvilágot. Ezzel szemben a Gyirmót szépen gyűjtögeti a pontokat és a győzelmeket tavasszal, ezáltal nem csoda, hogy az irodák is őket favorizálják inkább.

Mindazonáltal a másodosztály mezőnye van annyira rapszodikus, hogy szükségét lássuk a gyirmóti siker biztosításának alternatív piacokon. Véleményünk szerint a bőven 2.00-es odds feletti kimeneteles érték alapján a DNB fogadási piacon nagyjából 1.50-1.60 közötti szorzóval számolunk a vendégekre.

Élő fogadásra is alkalmas lehet a meccs

Annak ellenére, hogy a Nyíregyházának nem jönnek egyelőre sikerek, a Kazincbarcika elleni mérkőzés összefoglalójában olvasható, hogy a 0:1-es hátrány ledolgozása után elég komolyan nyomott a Szpari a győzelemért. Egyes szurkolók a játék képével még elégedettek is voltak, bár sokan érthető módon most már nagyon hiányolják, illetve sürgetik a sikereket. 

Ebből fakadóan akár egyfajta előzetes fogadási stratégiával is készülhetünk a csörtére, ami egyébként a Nyíregyháza youtube-csatornáján élőben is követhető lesz. Véleményünk szerint akár benne lehet a pakliban, hogy meglepetésre vezetést szerez a Nyíregyháza. Mivel pre-fogadásunk során azt hangoztattuk, hogy véleményünk szerint nem fog kikapni a Gyirmót, egy esetleges hazai vezetés esetében jó alkalmunk nyílhat élő gólfogadásra, bízva benne, hogy a favorit kisalföldiek válaszként beveszik majd Fejér Béla kapuját.

Számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés