Az ausztrálok öntörvényű versenyzője újból a legjobbak között, reális az esély, hogy hosszú évek után behúzzon egy újabb rangos többnapost. 

Kedvező feltételek

Rohan Dennis egy érdekes személy, elmúlt évek során akadtak problémái, előfordult, hogy fogta és minden előjel nélkül feladta a Tour de France-ot, majd eltűnt napokra magyarázat nélkül. Minden szó nélkül eligazolt a csapatából, tényleg nehezen kezelhető figura, de amikor formában van, akkor a világ legjobb időfutammenője. Az elmúlt években egy "átképzésen" vett részt az Ineosnál, ahol erősítették a hegyimenő tudását. 

Ennek köszönhető volt, hogy 2020-ban nagyon komoly munkát végzett az utolsó héten a hegyekben, ezzel győzelemhez segítve csapattársát, Tao Geoghegan Hartot. Az Ineosból tavaly nyáron a Jumbo-Vismához igazolt, ahol a fő feladata Primoz Roglic és Jonas Vingegaard segítése a hegyekben. Ha belefér, akkor mehet a saját céljaiért is, ilyen a mostani Tour of Romandie. 

Az utolsó szakasz előtt 15 másodperccel vezet Juan Ayuso, 18-cal Aleksandr Vlasov előtt. Ha ehhez hozzátesszük, hogy mindössze egy 15 km-es hegyi időfutam maradt hátra, akkor Rohan Dennis kedvező feltételekkel vág neki a záróetapnak, hogy 2015 után (Santos Tour Down Under), újból rangos többnapost nyerjen. A szombati hegyi etapon látszott, hogy milyen jó állapotban van az ausztrál versenyző. 

A Jumbo-Visma végig kontrollálta az emelkedőt, előbb Sepp Kuss, majd Steven Kruijswijk dolgozott Dennisért, aki kényelmesen tartotta a tempót, még Plapp és Ayuso megindulásait is átvette. Az irodák mindezek ellenére 2.25-ös szorzón adják a végső győzelmét a versenyre, amiben lehet érték. Dennis ugyanis kiváló időfutammenő, neki nagyon fekszik egy ilyen közepesen nehéz egyenkénti. 

Az emelkedő ugyan 10 km hosszú és átlagban 8%, de ami fontos, hogy szinte végig egyenletes. Ez Dennis számára komfortzóna, így hiába jobb hegyimenő nála Vlasov vagy O'Connor, közel sem biztos, hogy le tudják dolgozni a hátrányukat. Csalóka lehet az ötödik etapon elért Vlasov 2. hely, mivel ott a robbanékonyság miatt tudott dobogón végezni, itt viszont végig egyenletes és nagy tempóra lesz szükség, amiben már korábban bizonyított Dennis. 

  • Kerékpár tipp

    Tour de Romandie: Rohan Dennis nyer összetettben

Számlanyitási ajánlat: Akár 100 € fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Rohan Dennis. Fotó: Jan de Wild/Shutterstock.com