Két forduló maradt vissza az olasz bajnokságból, ahol az aranyérem sorsa eldőlt, illetve az is, hogy a Lazio jövőre a Bajnokok Ligájában szerepelhet, de ezen kívül még minden kétséges, viszont a 37. forduló sok kérdésre választ adhat. Két szombati találkozóval, a Fiorentina - Roma és az Inter - Atalanta találkozókkal foglalkozunk. 

2023 máj 27. 20:45 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: 8,5 kaput eltaláló lövés felett
Unibet
1.73

A tét az európai kupaindulás, elsősorban a BL-főtábla

Még két hely kiadó Olaszországban a Bajnokok Ligája indulás kapcsán, ezért pedig a végletekig kiélezett harc lehet. Az Inter, Milan, Atalanta és talán még a Roma is beleszólhat a csatába, Juventus esetében már erős a kérdőjel, hiszen lemaradásuk az újabb pontlevonást követően öt pontra nőtt, ráadásul az Empoli ellen eléggé hitehagyott volt a csapat. Most azonban inkább a másik három gárdával foglalkozunk, kiegészülve a Fiorentinával, néhányukról pedig elmondható, idén nemzetközi kupadöntőt játszik!

A Fiorentina számára valószínűleg nem maradt annyi értéke a hátralévő olasz bajnokiknak, inkább csak a felkészülést szolgálja a Konferencia Liga döntőjére. Megragadtak a középmezőnyben, ahonnét nincs menekvés. A Roma elleni mérkőzésük eredménye lényegtelen, nem úgy a fővárosiaknak, akiknek egyfelől kell a három pont a BL-indulást jelentő harcban. 

Az Inter - Atalanta meccs amolyan döntőn is lehet a nemzetközi kupaindulást jelentő küzdelemben, ugyanis, ha nyer az Inter, akkor ők indulhatnak a BL-ben, ráadásul ezzel párhuzamosan az Atalanta kiesne a BL-helyekért folytatott csatából és veszélybe kerülne az EL-indulás. Ez a mindent vagy semmit mérkőzés, ugyanis, ha a bergamóiak nyernek, azzal nyílt lehet az utolsó fordulóban a top4 kérdésköre. 

Fiorentina - Roma: Nehéz napok előtt Mourinho

Az elmúlt évek legfontosabb napjai következnek a Roma számára, ugyanis a szombati meccs dönthet arról, hogy az utolsó fordulóra marad-e esélye a Romának a BL-helyek megszerzésére a bajnokságból, vagy csak az EL- győzelem segíthet rajtuk. Az a sorozat, ahol néhány nappal később döntőznek a Sevilla ellen, Mourinhónak pedig értelemszerűen egy újabb kupagyőzelem többet jelentene, ahogyan az sem mellékes, hogy a győzelemmel BL-főtábla járna. 

Pontosan ezért tekintik favoritnak a firenzei klubot hazai pályán, hiába nem fontos számukra a bajnokság, Roma valószínűleg mindent feltesz az EL-döntőre, arra fognak tartalékolni. A Fiorentinának ráadásul a KL-döntő előtt jót tenne egy kis pozitív visszacsatolás, hiszen az Olasz Kupa döntőjét elbukták az Interrel szemben. Az egész szezonjuk a Konferencia Liga fináléján múlik, ha oda úgy érkeznek, hogy sorra bukják el a meccseket, az nem tesz jót a morálnak. 

Jose Mourinho - AS Roma 004
Jose Mourinho (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani/Shutterstock.com)

A Fiorentinának tehát még van majd két hete a sorsdöntő európai kupameccse előtt, de a Roma már nem pihenhet ennyit, ráadásul, ha EL-döntő, akkor Sevilla, ellenük pedig senki sem mehet biztosra, még Mourinho sem. Az sem mellékes, hogy a Salernitana elleni legutóbbi betli alkalmával, Mourinho a kezdő kétharmadát rotálta, aminek meglett az eredménye, mert csak 2-2-re volt képes hazai pályán a fővárosi gárda. 

Tudván, hogy milyen helyzetben van a Roma, mégis inkább eltekintenénk a Fiorentina győzelmétől (2.08). A gólok tekintetében szintén lutri a mérkőzés, hiszen, ha Mourinhót tényleg érdekli a pontszerzés, akkor védekezni fog a Roma, kevés gól születik majd, viszont, ha az a felforgatott csapat lesz, mint a Salernitana ellen, akkor megint jöhet egy over, ezért érdemes inkább a kezdőig várni a fogadással. 

Inter - Atalanta: Mindent eldönthet

Az Inter úgynevezett hot run szereplése az elmúlt hónapokban kvázi verhetetlen státuszba helyezte a csapatot, lendületből megnyerték az Olasz Kupát, míg a Bajnokok Ligájában a könnyű sorsolásnak hála meneteltek. Ez sem tart örökké, de az biztos, hogy mentálisan most nagyon erős a gárda. A Fiorentina ellen hátrányból fordítottak a döntőben, végig hittek magukban, igaz, volt egy kisebb vita Dzeko lecserélésekor, de valószínűleg a keret van annyira egységes, hogy ez ne törje meg őket. 

Az Atalanta esetében viszont nehéz okosnak lenni, ennek oka, hogy ez a csapat borzasztóan hektikus, de még így is kiharcolhatják a top4-et, ami azért mutatja, milyen volt az olasz bajnokság idén. A nemzetközi kupa nem zavarta a bergamóiakat, az már annál inkább, hogy az éveken át működő támadójáték most nem volt jó, védekezés kezdetben ment, majd az is szétesett. 

És pontosan ezek miatt, nem fogadnánk az Inter ellen, mert hiába játszottak hétközben is fontos meccset, olyan lendületben vannak, amivel bárkit legyőzhetnek. Amiben viszont látunk értéket, azok a kaput eltaláló lövések. Az átlag az Atalanta esetében idegenben négy meccsenként, míg az Internél közelít az öthöz. Ha csak a szokásos teljesítményüket hozzák, annak már elégnek kell lennie, de mivel ez egy fontos meccs, mindkét gárda számára a győzelem jelente mindent, ahhoz pedig próbálkozni kell. A döntetlen egyiküknek sem jó, szóval kaput eltaláló lövéseket várunk!

  • Inter - Atalanta tipp

    8,5 kaput eltaláló lövés felett
    Unibet
    1.73

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Edin Dzeko (Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com)