Magamat is megleptem, ugyanis eredetileg úgy készültem, hogy a Panathinaikos - Fenerbahce, Olympiacos - Real Madrid és az Anadolu Efes - CSZKA találkozókkal foglalkozom, de végül ezekben nem találtam értéket, helyettük két másik találkozó került a palettára, melyek közül elsőként az Alba Berlin - ASVEL meccset elemezzük. 

Bajban a németek?

Ahogyan írtam, nem ezzel a találkozóval kalkuláltam, de mikor megtudtam, hogy az Alba Berlin gondban van a sérülések szempontjából, akkor ez a meccs került a fókuszba. Az ASVEL Lyon-Villeurbanne ugyanis nem kezdte rosszul az Euroligát, úgy tűnik, működik a Tony Parker által módszeresen felépített rendszer. A francia bajnokságot simán nyerték, felkészülés során legyőzték hazai környezetben a Milánót, viszont kikaptak az Alba ellen. Mi változott az elmúlt szezonhoz képest?

Nyáron érkezett Kostas Antetokounmpo, aki Giannis tesója (és szintén NBA-bajnok), komoly erősítés lehet, ha megtanulja a játékrendszert, ahogyan a rutinos James Gist is. A korábban Panathinaikosszal sikereket elérő erőcsatár tudása és tapasztalata aranyat érhet ezen a szinten. Élie Okobo szintén az NBA-ből érkezett, első két tétmeccsén rögtön vezére volt csapatnak (összesen 40 pontot szórt a két találkozón). 

Youssoupha Fall (Fotó: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com)

Youssoupha Fall egyelőre csak kölcsönbe érkezett, de nevéhez méltón, tényleg egy fal lehet a palánk környékén (221 centiméter). És akkor még szóba sem került a nyáron érkező Chris Jones, aki tökéletes fit lehet Okobo mellé irányítóként. Ez a csapat már közel sem olyan gyenge, mint a tavalyi, nem azt mondom, hogy egyből rájátszásba kerülnek, de ha képesek végig kiegyensúlyozottan teljesíteni, ott lehetnek 7-10. hely környékén. 

Ezért is fura az underdog szerepköre a francia csapatnak, főleg annak fényében, hogy az Alba Berlinből gyakorlatilag a komplett cserepad sérüléssel bajlódik. A 15 fős rotációból 6 játékos nem bevethető, ezt megérezték a hétvégi kupameccsen is, ahol hiába voltak nagy favoritok a Bonn ellen, meg kellett küzdeni a sikerért. A kezdőjük alig pihent, szinte mindenki 30 perc (vagy afelett) játszott. Ilyen helyzetben fogadják a franciákat, ahol én látok értéket a vendég sikerben. 

Borítókép: Johannes Thiemann (Fotó: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com)

  • Alba Berlin - Asvel Lyon-Villeurbanne Tipp

    ASVEL győzelem
    2.10 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org