Vuelta a Espana: Falba ütközik Roglic?

Nagy Bence
2019 szept 5. 20:26
Szólj hozzá!

Kerékpár Alejandro Valverde Primoz Roglic Vuelta a Espana

Az időfutam után azt lehetett gondolni, hogy a riválisok megpróbálják szétszedni a hét főből álló Jumbo-Visma csapatát. Ebből egyelőre nem lett semmi, de majd pénteken!

13. szakasz: Bilbao › Los Machucos. Monumento Vaca Pasiega

Los Machucos, egy kegyetlen emelkedő. A 6,9 km hosszú és 8,6% átlagban. Ez alapján semmi extra, ugye? Sokkal trükkösebb viszont, mint ahogyan elsőre gondoljuk. Az igazi "ereje" abban rejlik, hogy az első km után jön egy 19, majd egy 25%-os fal. Utána is alig megy 10% alá a meredeksége, szinte folyamatosan 11-15%, lesznek még 25%-os részei is. Az utolsó km azonban ehhez képest már sík, de ott is menni kell, mert tartani kell az előnyt (vagy épp ellenkezőleg, ledolgozni a hátrányt). 

Ez a hegy két évvel ezelőtt szerepelt a programban, akkor Contador 1'18"-at adott Froome-nak, míg a Nibali - López - Majka - Zakarin - Woods ötös 42 másodpercet a britnek. Ezzel azt akarom érzékelteti, hogy ez a hegy nem kedvez az ülve saját tempóban haladó bringásoknak. Ilyen emelkedőn nagyon megzuhanhat egy versenyző, Froome-mal is ez történt. Roglic is hajlamos ilyenre, főleg, ha folyamatosan lószolják. Erre minden esély meg is van, gyanítom, ezért is pihentek a riválisok. 

Alejandro Valverde (Fotó: Nicola Devecchi / Shutterstock.com)

Miguel Ángel López a legnagyobb favorit (3.50), őt követi Nairo Quintana és Alejandro Valverde. Fogadóirodák is érzik, hogy itt sebezhető lehet Roglic, hiába volt jó az elmúlt két etapon a csapata (illetve ő is higgadt volt). Ilyen emelkedőre robbanékonyság kell, "vakmerőség" és pontos időzítés. Valverde ezek nagy királya, Quintanával együtt megint eljátszhatják azt, amit a Mas de la Costa emelkedőjén. Többen is jól ismerik ezt az emelkedőt, tudják, hogy mikor kell megindulni, Roglic nem tartozik közéjük. 

Mi egy olyan tippet választottunk, ahol két csapattárs teljesítményét mérik össze. A Trek rutinos versenyzője, Peter Stetina már két évvel ezelőtt járt ezen az emelkedőn, akkor önmagához képest jól szerepelt. A 32 éves amerikainak feküdnek az ilyen emelkedők, jobban, mint csapattársának, Niklas Egnek. A dán versenyző 24 éves, voltak jobb eredményei a felkészülés során, de belőle esetleg egy jobb segítő lehet. Stetina az ehhez hasonló Mas de la Costán adott neki 3 percet, most ekkora előny nem szükséges, megelégednénk egy másodperccel is. 

Borítókép: Primoz Roglic (Fotó: Radu Razvan / Shutterstock.com)

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 13. szakasz: Peter Stetina előrébb végez, mint Niklas Eg
    1.83 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 20.63 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

  • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Vuelta a Espana 2019

Ghastly hozzászólt
2019 szept 16. 15:23
Gratulálok a Győzteseknek, nagyon szoros verseny volt ez most!  :great: :great: :great: :ok: :ok:
A szervezést köszönjük @Pozzato:beerchug: :ok:
Az oldalnak pedig a nyereményalapot! :great: :ok:
SPF Admin hozzászólt
2019 szept 16. 13:45
Gratulálunk a nyerteseknek, s köszönjük a szervezést Pozzato:beerchug:
Latzka hozzászólt
2019 szept 16. 08:08
Gratulálok minden versenyzőnek! :ok:

A kiemelt köszönet Pozzatot illeti; köszönjük a szervezést, a lebonyolítást és a sok hasznos hozzászólást! :beerchug:

Nagyon jó volt mindennap elgondolkodni az egyes szakaszok lehetséges végeredményén; ez nagy segítség volt a mezőny megismerésében.

A pontozást tekintve bennem is felmerült valami hasonló, m

Kapcsolódó cikkek