Vuelta a Espana: Hegyekkel telik a hét utolsó napja

Nagy Bence
2018 szept 8. 22:27
Szólj hozzá!

Kerékpár Alejandro Valverde Vuelta Nairo Quintana

Az utolsó hét előtt még a versenyzők megmásszák a Covadongát, ami az összetett szempontjából is sorsdöntő lehet. Két kemény napon vannak túl a mezőny tagjai, erre tesz rá még egy lapáttal a vasárnapi etap. 

Covadonga

Legutoljára Nairo Quintana nyerte a Covadongát (2016-ban), most is ő az egyik nagy esélyes, ráadásul kiváló formában is van. Ne szaladjunk azonban ennyire előre. A főbb favoritok még mindig másfél percen belül vannak összetettben, nagyon nyílt a verseny. Nem voltak eddig hosszú egyéni támadások, de az is megeshet, hogy csak mindenki a vasárnapi hegyi befutóra tartogatta magát. A Covadongán ugyanis ki lehet osztani a perceket. 

A közel 180 kilométeres etapot két első kategóriás emelkedő tarkítja a Covadonga mellett, melyre az utolsó 15 kilométeren belül kerül sor. Az átlagban 7%-os és 11,7 km hosszú hegy sokakat megtörhet, főleg az elmúlt két nap tempója miatt. Az utolsó hegy eleje nagyon zord (13-15%), majd jön egy könnyebb rész és sokszor lesznek kisebb nyergek is, melyek "pihenésre" adhatnak alkalmat. A Covadonga hosszúsága és meredeksége miatt nagyon leszűkül az esélyesek sora, amit tovább szelektálhat az időjárás is, ugyanis eső várható.

Kolumbiaiak 

A fogadóirodák is a Nairo Quintana - Miguel Ángel López csatára hegyezik ki a hangsúlyt a szakasz kapcsán. López a favorit (6.00), mivel a hosszabb meredekeket jobban bírja, illetve ő nem a Tourról jön. Quintanán viszont sok esetben látszott, hogy spórol az energiájával. Tartalékol, nem akar elfogyni. Mérvadó volt a pénteki helyenként 20%-os emelkedőn, hogy López elváltotta magát, de így is minden erőfeszítés nélkül visszaért a főbb csoportba. Quintanára 2.37-et adnak az egymás elleni összevetésben, érdemes rajta elgondolkozni.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Rigoberto Urán a csendes ENSZ-megfigyelő a három kolumbiai közül. Ő tenni fogja a kereket, nagy akciókat ne várjunk tőle. Mivel nem a Vueltára készült (Tour de France-on bukott, így fel kellett adnia, pedig az élvezett prioritást), ezért a forma is messze van az elvárttól, de Keldermannal vagy Valverdével megérkezhet egy csoportban. A francia Pinot az ellenfele az irodák szerint, ellene sajnos reális a 2.62-es szorzója. 

Feltörekvő európai kontingens

Négy versenyző alkalmas arra, hogy megszorongassa a kolumbiai szekciót: Simon Yates, Alejandro Valverde, Thibaut Pinot és Steven Kruijswijk. Valverdének kevésbé fekszenek az ilyen hosszú és meredek emelkedők, illetve nem lehet tudni továbbra sem, hogy a Movistar mikor áldozza be őt Quintana segítése végett. Simon Yates (7.50) a Giro óta egy hatalmas talány. Akkor az utolsó héten fogyott el, azóta óriási kockázatot rejt a rá való fogadás, mert bármelyik pillanatban besokallhat. 

Marad tehát Kruijswijk és Pinot. Előbbi lábában ott egy Tour de France, Már az első héten is látszott, hogy sorozatos terhelést (egymás utáni 2-3 hegyi szakasz) nehezen bírja. Akkor a pihenőnap előtt tört meg. Most is voltak kisebb megúszásai a pénteki etapon, lehet a vasárnap fogja őt megtörni. Pinot szépen csendben kúszik felfelé összetettben, ott van Quintana és Yates sarkában, de még mindig a verseny elején összeszedett hátrányát nyögi. Neki épp kapóra jönne az eső, de ő is hasonló típusú versenyző, mint Yates. Bármelyik nap megtörhet. 

Kockázatos fogadásnak tűnhet, így csak a bátraknak ajánlom: Enric Mas előrébb végez, mint Kruijswijk. A helyzet az, hogy a hollandról már írtunk. Fekszik neki a hegy, de azért a fáradtság kiütközhet nála. A spanyolnak viszont ez a kiemelt versenye idén. Vezér lehet egy Quick-Stepben, ráadásul háromhetesen. Baszk körön Landát verte a hegyi etapon (plusz Quintanát), és a svájci körön is jól ment a hegyekben. Nagy tehetségnek tartom, napról-napra jobb állapotban lesz. Lehet korai rá fogadni, érdemesebb a harmadik héten, de ekkora szorzón nem lehet kihagyni. 

Borítókép: Nairo Quintana. Fotó: FCG/Shutterstock.com

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Enric Mas előrébb végez, mint Kruijswijk
    2.62 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -3.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

  • Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Vuelta 2018 (Tippjátékkal!)

LuckyBeny hozzászólt
2018 szept 17. 17:54
Grat. a győztesnek, és minden résztvevőnek, jó kis verseny volt, reméljük lesz még ilyen.
Igaz, hogy én hamar elszálltam (pár napig nem voltam), de nekem tetszett.
firgabácsi hozzászólt
2018 szept 17. 17:34
Gratula Oaklandnak és mindenkinek aki részt vett. :beerchug: :)
SPF Admin hozzászólt
2018 szept 16. 22:04
Gratulálunk oakland23! Ugyanúgy gratuláció jár a többi résztvevőnek is. Szép játék volt.  :beerchug:

Kapcsolódó cikkek