Vuelta a Espana: Őrületes verseny!

Nagy Bence
2019 szept 11. 20:03
Szólj hozzá!

Kerékpár Alejandro Valverde Nairo Quintana Vuelta a Espana

Unalmas 17. szakaszra volt kilátás, azonban a Quick Step és a Movistar felülírta a forgatókönyvet. Mit lép erre Primoz Roglic és a Jumbo-Visma?

18. szakasz: Colmenar Viejo › Becerril de la Sierra 

A korai támadás és az utána következő oldalszél megrostálta a mezőnyt a 17. szakaszon. A Quick Step, Movistar, Sunweb és még pár szökevény úgy gondolta, ideje a tettek mezejére lépni. Kiváló döntés volt, mivel a Jumbo-Visma nem bírta a tempót, Primoz Roglic emberei teljesen elfogytak, de az Astana vagy a Bora is gondba került a szakasz végére. Nairo Quintana és Wilco Kelderman nagyot léptek előre összetettben, de ennek a hatásait csak a következő etapokon láthatjuk. 

A segítők ugyanis nagyon elfáradtak, de Primoz Roglic, Miguel Ángel López vagy épp Tadej Pogacar sem volt éppenséggel a legjobb állapotban. Ennek a támadásnak a hatását akár már a csütörtöki kőkemény hegyi etapon is érezhetik az összetett esélyesek, még jelentős változások is történhetnek az élmezőnyben. Az irodák bizonytalanok is, ezt mutatja a 18. szakasz győztesére adott szorzó is. Miguel Ángel Lópezt tekintik favoritnak, de őt is 8.00-ért. 

A head-to-head fogadások többségét jól lőtték be érték szempontjából is, talán az Alejandro Valverde - Primoz Roglic párharc lehet érdekes. Roglic a szerdai őrült etap utolsó részét segítők nélkül tette meg, gyakorlatilag elhasználta az embereit. Nem lehet tudni, hogy mennyi maradt bennük a hegyekre, de vélhetően nem azért szakadtak le ilyen éles helyzetben, mert annyira tartalékolni akartak volna. A Movistarnál Quintana elhasznált 3 embert, Valverdének így maradt három, köztük a remeklő Soler. 

Utóbbi óriási előny lehet, mert gyakorlatilag teljesen friss, ellentétben a Jumbo-Visma segítőivel. A Movistarnál a taktika lehet kétséges, mivel Quintana Valverde előtt áll összetettben, nem lehet tudni, hogy mit tervez Unzué. Az biztos, Valverde "pihent", frissebb, mint a riválisai, neki ez a szakasz kevésbé volt megterhelő. Látszott a mozgásán is, hogy a végén is könnyedén vette át López támadását. Roglic azonban gondban lehet, főleg segítők nélkül, négy komoly hegy vár rá, nem volt őszinte a mosolya a szerdai etap után sem. Láttuk őt már megtörni a Girón, akkor épp a harmadik hét első hegyi etapján! Azon sem lennék meglepve, ha a szakasz végén más viselné a piros trikót, erre is érdemes szorzót nézni!

Borítókép: Nairo Quintana (Fotó: Pierre Teyssot / Shutterstock.com)

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 18. szakasz: Alejandro Valverde előrébb végez, mint Primoz Roglic
    2.10 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -17.44 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Parlay bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Vuelta a Espana 2019

Ghastly hozzászólt
2019 szept 16. 15:23
Gratulálok a Győzteseknek, nagyon szoros verseny volt ez most!  :great: :great: :great: :ok: :ok:
A szervezést köszönjük @Pozzato:beerchug: :ok:
Az oldalnak pedig a nyereményalapot! :great: :ok:
SPF Admin hozzászólt
2019 szept 16. 13:45
Gratulálunk a nyerteseknek, s köszönjük a szervezést Pozzato:beerchug:
Latzka hozzászólt
2019 szept 16. 08:08
Gratulálok minden versenyzőnek! :ok:

A kiemelt köszönet Pozzatot illeti; köszönjük a szervezést, a lebonyolítást és a sok hasznos hozzászólást! :beerchug:

Nagyon jó volt mindennap elgondolkodni az egyes szakaszok lehetséges végeredményén; ez nagy segítség volt a mezőny megismerésében.

A pontozást tekintve bennem is felmerült valami hasonló, m

Kapcsolódó cikkek