Hétvégén összecsap a WBC világbajnoka Deontay Wilder és Tyson Fury, melyre az Unibetnél fogadhatunk is! A vasárnap hajnali bunyónak a Los Angeles-i Staples Center ad otthont, és az amerikai címvédő tűnik esélyesebbnek.

Nagy fogyás után

Mindkét bokszoló hasonló paraméterekkel rendelkezik, ugyanaz az alapfelállásuk, és magasságukban, illetve ütőtávjukban sincs jelentős eltérés. Egyes oldalak szerint Wilder valahol 102 kg körül lehet, míg Fury esetében a súly nagy kérdés. Ami biztos, hogy augusztus végén, legutóbbi meccse előtt 117 kg-os súllyal lépett a szorítóba Pianeta ellen. Saját elmondása szerint 180 kg-ra sikerült felhíznia visszavonulása idején, ezt még megfejelte drog-, és alkoholproblémákkal is. Bennem ezen a ponton merül fel az erő kérdése, miközben Fury jelentős fogyasztásban volt, addig Wilder erősítő edzésekkel készült a bunyóira. Eddigi 40 küzdelméből 39 KO győzelemmel zárult, persze ellenfeleinek névsora megkérdőjelezhető. Emiatt lehet némi kétely az emberben, hiszen Fury képes volt eközben legyőzni Wladimir Klitschkót, de mindezt még visszavonulása előtt tette. Erőben biztos, hogy Wilder jobban állhat jelenleg, hiába idősebb három évvel.

Freddie Roach a Cigánykirályra szavaz

A mesteredző nemrég csatlakozott Fury stábjához, így nem csoda, hogy mellette érvelt. "Wildernek brutális jobbosa van, Tysonnak viszont piszok jó a szeme a bunyóhoz, és már akkor reagál és védekezik, amikor Deontay összeszorítja az öklét, hogy üssön. Nagyon atletikus és remekül mozog lábon a termetéhez mérten. A lábai semmit nem lassultak, hiába adott le elég nagy súlyfelesleget" - nyilatkozta Roach. Nem kell félteni a Cigánykirályt sem, önbizalma természetesen az egekben. "Azt hiszik én egy dagadt angol idióta vagyok. Fogalmuk sincs mibe keveredtek. Wilder élete legnagyobb hibáját követte el azzal, hogy hagyta, belepofázzam magam ebbe a harcba" - vélekedett Fury, aki úgy gondolja átveréssel csőbe húzta Wildert. Azt mondta az ellenfél stábjának, hogy csak a pénz miatt akarja a meccset, de közben bevétele jelentős részét el akarja adományozni, valódi célja pedig a kiütéses győzelem az amerikai ellen. Ez a verzió nagyon jól fizet, hiszen az Unibetnél 6.00-os oddsért kínálják.

Mesébe illő visszatérés?

A nagy fogyás és a visszatérés után Fury két meccsen tudott győzni, de teljesítménye közel sem volt meggyőző. Kicsit hasonlónak érezhetjük az underdog helyzetét, mint mikor Klitschko ellen bunyózott. Akkor a Roach által említett mozgás segítette a meglepő győzelemhez, de azt gondolom Wilder atletikusabb, mint az ukrán. Jobbnak nem mondanám, de más stílust hoz, ami ellen nem érzem elégnek Fury-t, különösen egy nagy fogyasztás után. A címvédő sikerét 1.55-ért kínálják, de az ilyen jelentősnek mondható összecsapásoknál mindig a romantikus bokszot szerető énem lesz az erősebb, ezért arra tippelek, hogy nem megy végig a küzdelem. Egy ilyen nehézsúlyú háborúnak az egyik fél teljes bukásával kell végződnie!