Több hónapja megy a huzavona, hogy mikor is kerül sor a nem mindennapi összecsapásra! Hiszen egy ritkán látható vitathatatlan nehézsúlyú címmérkőzésről van szó, amire a boksz világában utoljára 1999-ben volt példa. A 35 éves Tyson Fury jelenleg a WBC övét, míg a 36 éves Oleksandr Usyk a WBA, a WBO és az IBF övét birtokolja. Helyszín, dátum, időpont, közvetítés, tippmix és Unibet szorzók, ebből a cikkből mindent megtudhatsz!

Mikor lesz a Tyson Fury - Oleksandr Usyk összecsapás?

Tavaly decemberre volt kitűzve a mérkőzés, ahogy Tyson Fury fogalmazott korábban, karácsonyi csodának szánták a világnak december 23-án estére. Viszont volt egy mérkőzése még az angol óriásnak Francis Ngannou ellen, ami közbeszólt a dátumba. Erősen vitatható pontozással nyert végül Fury, az amúgy inkább bemutató jellegű összecsapáson. Volt azért hangzatos tétje a meccsnek, a győztes lett a Föld legkeményebb embere.

Profi ökölvívás szabályai alapján ment a bunyó, és annyi sérülése lett Fury-nak, hogy az eredeti dátumot nem tudták megtartani. Aztán úgy volt, hogy február 17-én csapnak össze, de azt is halasztani kellett. Jelenleg úgy tűnik megvan a biztos időpont, a Tyson Fury - Oleksandr Usyk vitathatatlan mérkőzésre május 18-án este kerül sor, egy több bunyós gálán, ahol nyilván a main event a két nehézsúlyú bokszoló meccse lesz.

Fury vs. Usyk: dátum, helyszín, közvetítés

  • Esemény: Oleksandr Usyk vs. Tyson Fury
  • Dátum: 2024. május 18., szombat
  • Helyszín: Rijád, Szaúd-Arábia
  • Időpont: 23:00 Közép-európai idő
  • Címek: WBA, WBO, IBF, IBO, WBC
  • Súlycsoport: Nehézsúly
  • Menetek száma: 12
  • Közvetítés: DAZN

Hol lesz a Tyson Fury - Oleksandr Usyk bunyó?

Az utóbbi években próbál betörni, sőt nem csak betörni, hanem uralmi pozícióba akar kerülni Szaúd-Arábia a sport világában. Mindenféle fontosnak mondható sportesemény rendezésére rámennek, amit aztán sok pénzzel meg is szereznek. Ilyen volt például nemrégiben a Rijádban megrendezett Spanyol Szuperkupa, de nem ismeretlen helyszín Tyson Fury számára Szaúd-Arábia. Ugyanis a a Battle of the Baddest elnevezésű gálán a rijádi helyszínen győzte le Francis Ngannoút.

A hónapok óta vár összecsapás a Riyadh Season sportfesztivál része, a hivatalos helyszín a Kingdom Aréna lesz, ahol például Anthony Joshua legyőzte tavaly december végén Otto Wallint. De szurkolóként is láthatta a szaúdi helyszínt Tyson Fury, hiszen testvére itt mutatta meg tudását egy celebboksz mérkőzés keretében. Jake Paul - Tommy Fury bohóckodásáról van szó, ami szintén a Kingdom Aréna közönsége előtt zajlott.

Tyson Fury - Oleksandr Usyk tippmix és Unibet szorzók

Tyson Fury cseppet sem sportok külseje és hegyomlás testalkata ellenére idáig 35 profi ökölvívó párharcot vívott, és ezekből bizony 34-et meg is tudott nyerni. Egyszer volt döntetlenje, így aztán nem csoda, hogy az Unibet kínálatában 1.75-ös szorzót adnak győzelmére. Hozzájárul ehhez, hogy magasabb, nehezebb és nagyobb kartávolsággal rendelkezik, mint ukrán ellenfele. Az angol sikere a nemzeti magyar fogadóirodánál, tehát a Tippmixpro esetében 1.69-es odds.

Azért nem ügyetlen Aleksandr Usyk sem, hiába kisebb méretű, 21 profi mérkőzésen van túl eddigi karrierje során, és mindegyiket megnyerte. Az ő sikerére 2.10-es oddsot adnak a zöld irodánál, míg a nemzeti bukméker 2.16-ra lőtte a szorzóját. Az angol favorit esetében magasabb oddson fogadhatunk, ha az Unibet felé vesszük az irányt. Tippmixen egyébként kiütést várnak 1.40-ért, ami nem rossz ötlet, hiszen akkor jó igazán egy nehézsúlyú bokszmeccs, ha nem megy végig.

Fury és Usyk összehasonlítása

   Usyk Fury
 Kor  36 (1987. január 17.) 35 (1988. augusztus 12.) 
Nemzetiség Ukrajna Anglia
Magasság 1.91 2.06
Elérés 1.98 2.16
Súly 100.4 120.1
Stílus Jobbkezes Balkezes
Címek WBA, WBO, IBF, IBO WBC
Mérleg 21 34
Győzelmek 21 (14) 33 (24)
Vereségek 0 0
Döntetlenek 0 0

Tyson Fury - Oleksandr Usyk élő közvetítés

A vitathatatlan nehézsúlyú bokszmérkőzést Fury és Usyk között az ESPN+ és TNT Sports streaming szolgáltató fogja közvetíteni. Hosszas tárgyalások után a DAZN is megszerezte a jogokat, ahova Magyarországról is tudsz regisztrálni, majd pár ezer forintért megtekinteni a mérkőzést.

Jelenleg egyik magyar sportcsatorna sem jelentette be, hogy közvetítené Fury és Usyk összecsapását. Egyébként a legnagyobb gálákat élőben a Sport TV szokta közvetíteni, így reméljük majd lépnek az ügyben, és bejelentkezne erre a nem mindennapi, vitathatatlan nehézsúlyú bokszmérkőzésre.

Magyar idő szerint mikor van Fury - Usyk összecsapás?

A magyar ökölvívó rajongók természetesen a Tyson Fury és Oleksandr Usyk közötti nagy világbajnoki nehézsúlyú meccs kapcsán azt szeretnék tudni, hogy milyen időpontban fognak a bokszolók ringbe lépni.

Mivel az időeltolódás Szaúd-Arábiához nem különösebben nagy, valószínűleg a Fury vs Usyk mérkőzés ideje szombaton, 2024. május 18-án 23:00 óra körül lesz.

Mennyi lesz a Fury - Usyk összdíjazása?

Tyson Fury és Oleksandr Usyk összecsapása minden eddigi dimenziót felülmúlhat, anyagilag is. Az Usyk vs. Joshua II 2022 augusztusi összdíjazása 80 millió dollár volt, amit 50:50 arányban osztottak fel. Fury vs. Whyte 2022 áprilisi meccsének összdíjazása körülbelül 41 millió dollár volt, amit 60:40 arányban osztottak fel Fury javára.

A Fury vs Usyk meccs összdíjazását várhatóan 70:30 arányban osztják fel Fury javára. Hogy ez pontosan mennyi lesz, az még nyitott kérdés. Fury nemrég azt mondta:

"Boldog vagyok, hogy visszavonultam, van egy csomó pénzem. A világ legnagyobb fizetésnapjának kell lennie. Floyd Mayweather 400 millió dollárt kapott a Manny Pacquiao elleni harcáért. Én 500 milliót akarok Usyk ellen."

Ennyi azért nem lesz, de azért jelentős összegre számíthat.

Ezenfelül a Fury vs. Usyk összdíjazásához még hozzáadódnak a különböző TV közvetítési bevételek is. Ha például az USA-ban 1,1 millió PPV (pay per view) jegyet adnak el, amelyek általában 50 dollárba kerülnek az ESPN-nél, már több mint 50 millió dollár jönne össze.

Superbet üdvözlő bónusz

Akár 500 RON bónuszt kaphatsz új játékosként.

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Tyson Fury - Oleksandr Usyk. Fotó: Turki Alalshikh/Wikipédia