Amint az várható volt a 2023-2024-es spanyol szuperkupa döntőjében ismét összecsap a két gigász, és remélhetőleg egy remek mérkőzést láthatunk.

Újra El Clásico Szaúd-Arábiában

Bár közel álltunk hozzá, mégsem született meglepetés a spanyol szuperkupa elődöntőin. A Real Madrid szerdán hosszabbítás után gyűrte le városi riválisát, az Atléticót (végeredmény 5-3), majd csütörtökön a katalán FC Barcelona két gólos sikert aratott az Osasuna ellen, Lewandowski és Yamal második félidős góljainak köszönhetően.

A 4 csapatos minitorna előtt is a legtöbben (főleg a hazai közönség) erről a döntőről álmodott, és nem okoztak nekik csalódást, megismétlődik a tavalyi kiírás.

A spanyol fővárosi Real Madrid 6 mérkőzése tartó győzelmi sorozattal vág neki a 2024-es év első klasszikusának, míg a Barcelona idén az összes (3) meccsén hozta a kötelezőt.

Carlo Ancelotti, a legutóbbi sajtótájékoztatón elmondta, hogy játékosai pihentek, és motiváltan várják a katalánok elleni meccset, melyen szeretnének visszavágni a tavaly ugyancsak Rijádban megrendezett spanyol szuperkupa döntőjében elszenvedett vereségért. Hasonló motivációval várja a meccset az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi is. Az ők céljuk viszont a trónmegőrzés.

Mi történt a spanyol szuperkupa 2022-23-as El Clasicóján?

A közel 60 ezer néző előtt megrendezett mérkőzést az FC Barcelona rendes játékidőben nyerte (eredmény 3-1), úgy hogy a félidőben már 2 gólos előnyre tettek szert Gavi és Lewandowski góljának köszönhetően, majd Pedri góljával közel álltak a kiütéses győzelemhez, végül viszont Benzema enyhített a Real szurkolók fájdalmán.

A fővárosiak azóta 4-szer találkoztak örök riválisukkal, legutóbb 2023 október 28-án a spanyol La Ligában, amikor Bellingham dupla találatának segítségével sikerült megfordítani az eredményt és legyőzni a Barcelonát 2-1-re.

Real Madrid - FC Barcelona fogadások

Mindkét oldalon vannak hiányzók, a fővárosiaknál Alaba, Militao, Lucas és Courtois nem lép pályára sérülés miatt, míg a katalánoknál Gavi, Alonso, Martinez, ter Stegen, valamint Raphinha nézheti a meccset távolról, míg Cancelo játéka kérdéses.

Az online fogadóirodák a Real Madridot tartják a vasárnapi mérkőzés favoritjának, ami nem meglepő, figyelembe véve az utóbbi teljesítményeiket.

január 14., vasárnap

Azt már megszokhattuk, hogy az El Clasicón nem spórolnak a gólok számaival, csak nagy ritkán születik kevesebb, mint három találat. Látván a Real Madrid szerdai találkozóját, ahol rendes játékidőben 6 gól született, úgy gondoljuk, hogy a háló vasárnap is többször fog rezegni.

Gólok száma 2,5 felett @ 1.77 (Unibet)

Az Unibet fogadóirodánál egyébként rengeteg egyéb dologra fogadhatunk a Real Madrid - FC Barcelona rangadón, mint például a játékosok teljesítményére (kaput eltaláló lövésekre, büntetőlapokra), csapatok teljesítményére (szerzett gólok száma, szögletek), de akár kipróbálhatjuk az Unibet fogadásépítőt is, amelynek segítségével egy és ugyanazon szelvényen több fogadási eseményt játszhatunk meg.

Hol rendezik a 2023-24-es spanyol szuperkupa döntőt?

A spanyol szuperkupa idei helyszíne Szaúd-Arábia fővárosa, Rijád lesz, a mérkőzést pedig a 25.000 férőhelyes KSU Stadionban (Al-Awwal Park) rendezik.

Ugyanitt láthatták volna a nézők a 2023-as török szuperkupa döntőjét is, amelyen a Galatarasary és a Fenerbahce nézett volna farkasszemet, viszont a klubok és a szaúdiak között kialakult nézetelérés miatt végül nem került rá sor.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Hol lehet élőben nézni a Real Madrid - FC Barcelona szuperkupa döntőt?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával (ha nem akkor regisztrálj), akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a spanyol szuperkupa döntőjét is. Ehhez egy aktív számlára van szükséged, ami azt jelenti, hogy fogadószámlád egyenlege nagyobb, mint nulla, vagy a mérkőzést megelőző 24 órában elhelyeztél egy fogadást náluk.

Hagyományos dobozban (TV-ben) jelenlegi információink szerint nem követhetjük sehol Magyarországon az El Clásicót, erdélyi olvasóink viszont a DigiSport 1-en nézhetik a rangadót.

A mérkőzést vasárnap (január 14-én) magyar idő szerint 20:00-tól rendezik, a magyar sportkedvelők pedig párhuzamosan nézhetik ezt a találkozót és a Szerbia - Magyarország férfi kézilabda Eb-s összecsapást amit ugyancsak az Unibet közvetít élőben.

  Unibet élő közvetítés

Borítókép: Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock