Több szempontból is rendbontó összecsapásról érkezett hivatalos bejelentés. Egyrészt nagyon úgy fest, hogy a Netflix elkezd nyitni a sportközvetítések irányába. Másrészt mindezt Mike Tyson és Jake Paul közötti bokszmeccsel teszi majd július 20-án. Az arlingtoni AT&T Stadionban néznek majd egymással szembe a felek, akik között 30 év korkülönbség van.

Mike Tyson visszatér a boksz világába

Évekkel ezelőtt 2021 őszén már írtunk róla, hogy Mike Tyson bunyózni fog valami balfék ellen, aki nem más volt mint Logan Paul, a később valódi ellenféllé váló Jake Paul testvére. Akkorra már Iron Mike visszatért, egy bemutató jellegű összecsapáson 2020 novemberében a volt nehézsúlyú bajnok Roy Jones Jr. ellen. Utána felmerültek olyan nagy nevek következő ellenfélnek, mint például Evander Holyfield  vagy épp Lennox Lewis, de ezekből a meccsekből nem lett semmi végül.

"Tesó, tesó, simán kiütöm Tysont. Nekem ne mond tesó, hogy nem győzöm le, az a fickó már öregember. Simán megcsinálom tesó"

mondta 2020 őszén Logan Paul.

Nagyon úgy tűnik, hogy Mike Tyson megunta a marihuána termesztés unalmas világát, és fel akarja újra forgatni a küzdősportot a világon. Nem csoda hogy nem bír magával, hiszen ahogy a Fury - Usyk előzetesben írtuk, azon kevesek egyike, aki vitathatatlan nehézsúlyú bajnok volt korábban. Az ellenfélválasztás azért érdekes, hiszen 30 évvel fiatalabb influencer, média-nyikhaj és amatőr bokszolót választott, Jake Paul személyében. Aki egyébként a Disney egyik vígjátékában kezdte celeb karrierjét.

Tyson és Holyfield
Evander Holyfield és Mike Tyson. Fotó: Sam Aronov / Shutterstock.com

Belép a Netflix a sportközvetítések világába?

Jake Paul jelenleg 27 esztendős, rövidke bokszkarrierjében többnyire MMA-sokra utazott, első bokszoló ellenfelétől vereséget szenvedett. Tommy Fury gyenge tehetségként győzte le, de ez nem szegte kedvét az amerikai celebnek. Folytatta egyedi és nem túl veretes ellenfelekkel vívott karrierjét, végül addig nyomta a médiahisztit, hogy valahogy összehozta Mike Tysont és a Netflix közvetítést. Ez utóbbi miatt akár mérföldkő is lehet, hiszen a stream-szolgáltató első nyitása lesz az élő sport közvetítése felé.

Egész konkrétan a Netflix saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a két sportoló az Egyesült Államokban, a Texas állambeli Arlingtonban található AT&T Stadionban fog megmérkőzni egymással, július 20-án. Mindezt élőben láthatjuk majd a piros N betűs szolgáltatónál, ami egészen nagy lépés részükről. Nem volt igazunk, hogy a sztárbox, influencer boksz megöli az ökölvívást, hiszen egészen új fejezet nyílnak meg.

Tyson edzésvideója csak szemfényvesztés?

Az 57 éves bokszlegenda egy rövid felvétellel jelezte, hogy komolyan veszi a felkészülést. Korát meghazudtoló intenzitással teszi a dolgát az alábbi felvételen. Természetesen üzent is Iron Mike, jelezte hogy ez még csak a felkészülés kezdete, és számára nagyon jó móka a kemény edzés. Az elhízott, szétkokózott Tyson már rég a múlté, közel 60 évesen olyan gyors mint egy fiatal profi. De nem mindenki van oda a felvételért.

Chael Sonnen nem ügyetlen MMA-as volt, azóta pedig megmondó ember lett. Úgy véli szemfényvesztést láthatunk, egyrészt ezért is ilyen rövid a felvétel, másrészt szerinte nem veszi komolyan Mike Tyson ezt az egészet. Sonnen szerint az edzésvideó mindössze a hype része, és legközelebb figyeljen arra is a bokszlegenda, hogy az arcára és a pólójára is fröcsköljön vizet, mert ez így ebben a formában szerinte nem hihető.

Mike Tyson - Jake Paul élő közvetítés

Boksztudást nézve kissé meglepő módon Jake Paul favorit az Unibet fogadóirodánál, győzelmére 1.50-ért fogadhatunk. Eközben a legendás Iron Mike sikere 2.40-ért játszható. Betudható mindez a 30 év korkülönbségnek. Többféle friss elemzés alapján elmondható, hogy mindössze azért születnek ilyen szorzók, mert túl idősnek tartják Tysont, aki egyébként a meccs idején már 58 esztendős lesz.

  • Mérkőzés: Mike Tyson - Jake Paul
  • Helyszín: AT&T Stadion (Texas, USA)
  • Időpont: 2024. július 20.
  • Élő közvetítés: Netflix

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Mike Tyson. Fotó: Wikipédia