Az Australian Openen jobban teljesítő Jeffrey John Wolf másodjára csap össze honfitársával, a 2022-es US Openen elődöntőt játszó Frances Tiafoeval.

Jeffrey John Wolf 001
Jeffrey John Wolf biztosan emlékszik a Frances Tiafoe ellen nullára nyert torontói játszmájára (Fotó: FiledIMAGE/Shutterstock.com)

A huszonnégy éves J.J. (ATP 43.) csak egy évvel fiatalabb ellenfelénél, mégis jóval később került a reflektorfénybe. A dallasi borításhoz hasonló kemény játékfelületeken öt Challenger bajnoki címet gyűjtött az elmúlt években és az idei Australian Open nyolcaddöntőjének elérésével legjobb rangos eredményét jegyezte. Az e heti tornán még nem veszített játszmát, de nem is ütközött élvonalú ellenállásba, legyőzöttei Brandon Holt és Radu Albot voltak. Az első két meccsénél sokkal nehezebbnek ígérkezik a következő forduló, ahol azzal a Frances Tiafoeval mérkőzik meg, aki 2-1-es szettarányban legyőzte őt az eddigi egyetlen egymás elleni meccsükön, amely a torontói Masters selejtezőiben, hasonló kemény játékfelületén zajlott 2021-ben. Akkor Wolfnak nullára sikerült nyernie egyetlen szettjét, ami nem kis teljesítmény.

Tiafoe (ATP 14.) Delray Beachben, hasonló játékkörülmények között 2018-ban nyerte eddigi egyetlen ATP bajnoki címét és jó pár éve már próbálkozik a legjobbakkal is felvenni a versenyt. A tavalyi idény második kemény pályás időszaka nagyon gyümölcsöző volt számára, a US Openen elődöntőzött, majd Tokióban döntőt játszott. Remekül kezdte a 2023-as idény és országának válogatottjával a United Cup bajnoka lett, de az Australian Open harmadik fordulójában az utólag elődöntőt játszó Karen Khachanov borította ellene a papírformát, azonban ez nem volt hatalmas meglepetés, ugyanis az orosz játékos is elődöntőzött a tavalyi US Openen. Frances nyitómeccsén Dallasban könnyedén verte azt a Mackenzie McDonaldot, aki Rafael Nadalt búcsúztatta az idei ausztrál Grand Slamen. A korai Melbourne-i búcsúja ellenére, nyilvánvaló, hogy Tiafoe magasabb színvonalat képvisel Wolfnál, de honfitársát nagy bizonyítási vágy hajthat.

február 10., péntek

Tipp Játék hendikeppel Tiafoe, Frances -2.5 @ 1.76

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 10. 6:32 UTC.