Március 12-22 között rendezték volna meg az idei év első 1000-es rangsorolású ATP tornáját, illetve vele párhuzamosan a női eseményt is, viszont a szervezők lefújták.

Az eseménynek otthont adó helyszín környékén kimutattak 1(!) koronavírussal fertőzött személyt, s a játékosok, illetve a közönség érdekében a szervezők jobbnak látták ha a teljes tornát lefújják. Az Indian Wells igazgatója, Tommy Haas, sajnálatát fejezte ki a döntés miatt, de elmondása szerint a játékosok, rendezők, nézők egészsége fontosabb, s megpróbálják valamikor pótolni.

Indian Wells (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Az ATP Tour, illetve a WTA is Twitteren üzent, s jelentette be az 5. Grand Slamre pályázó rangos esemény törlését, ami nem kis felháborodást váltott ki a játékosok részéről. A játékosok nemtetszését az váltotta ki, hogy őket nem értesítették hivatalosan, hanem a közösségi médiából kellett erről tájékozódjanak. Pedig manapság a világ legfontosabb döntései is a Twitteren kerülnek reflektorfénybe (lásd Trump csiripeléseit).

Az ATP, illetve a WTA így jelentette be a torna törlését:

Flipkens, meg Schwartzman így reagált:

Rafa Nadal is üzent a követőinek, játékostársainak:

A teniszre fogadóknak így eléggé leszűkült a kínálat, bár Challenger, illetve ITF tornát ezen a héten is rendeznek, s hátha sikerül valami jó tippet találniuk.
Alternatívaként mi javasoljuk a kedden, illetve szerdán zajló Bajnokok Ligája meccseket, csütörtökön pedig Európa Liga nyolcaddöntőket rendeznek.

Foci tippek