A National Football League (NFL) felfüggesztette az Atlanta Falcons elkapójátékosát, Calvin Ridley-t , amiért a 2021-es szezonban fogadásokat kötött a liga mérkőzéseire.

A szóban forgó fogadási tevékenységre 2021 novemberében öt napon át került sor, amikor Ridley mentális egészségügyi okokból távol volt a csapattól. Jelenlegi felfüggesztése a 2022-es NFL-szezon végéig tart.

A közösségi médiában Ridley azt állította, hogy összesen 1500 dollár értékben tett fogadásokat. Médiaértesülések szerint a sportoló - akit 2020-ban a második csapat All-Pro csapatába választottak - számos parlay fogadást kötött, néhányat a Falconsra is, miközben otthonában, Florida államban tartózkodott.

A liga egy belső vizsgálatot követően nem talált bizonyítékot bennfentes információk felhasználására, a mérkőzések bundázására, ahogyan arra sem, hogy Ridley edzői és csapattársai tudtak volna a fogadási tevékenységéről. Ehhez hasonló és ennél cifrább bundázási próbálkozásokról már korábban is beszámoltunk.

Roger Goodell, az NFL vezetője, Ridley felfüggesztését megerősítő levelében így nyilatkozott: "Semmi sem alapvetőbb az NFL sikeréhez és a ligával kapcsolatban állók jó hírnevéhez, mint a játék integritásának fenntartása. Ez minden játékos, edző, tulajdonos, játékvezető és a ligában foglalkoztatott személy egyéni felelőssége.”

"A tetteid veszélybe sodorták a játék integritását, veszélyeztették a profi futballba vetett bizalmat, és potenciálisan aláásták játékostársaid hírnevét az NFL-ben.”

"Évtizedek óta az NFL-meccsekkel kapcsolatos szerencsejátékot a liga szabályainak legjelentősebb megsértése között tartják számon, amelyek esetén a legsúlyosabb szankciók indokoltak. A szóban forgó játékos esetében elismerendő és dicséretes, hogy azonnal jelentkezett a kihallgatásra, és elismerte tettét."

Ridley 2023. február 15-én vagy azt követően kérvényezheti visszahelyezését, és jogában áll fellebbezni a felfüggesztés ellen is.

2019 decemberében Josh Shaw hátvéd határozatlan idejű eltiltást kapott, miután kiderült, hogy az adott szezonban több mérkőzésen is fogadásokat kötött. Shaw-t, aki a teljes 2019-es szezont kihagyta vállsérülés miatt, 2021-ben visszaállították, de soha nem szerződött másik NFL-csapathoz.

Forrás: https://igamingbusiness.com/