Először szerepel két magyar csapat - a Győr és a Ferencváros - a legjobb négy között a női kézilabda Bajnokok Ligájában, amelynek négyes döntőjét szombaton és vasárnap rendezik a budapesti MVM Dome-ban.

A legrangosabb európai kupasorozat 1961 óta íródó történetében hetedszer fordul elő, hogy egy országot két csapat képvisel az elődöntőben: 1970-ben a szovjet Szpartak Kijev és Zalgiris Kaunas, 1981-ben a jugoszláv Radnicski Beograd és RK Osijek, 1992-ben a német TV Giessen-Lützellinden és Walle Bremen, 2003-ban a dán Ikast EH és Viborg HK, 2006-ban a szintén dán Aalborg DH és Viborg HK, 2008-ban pedig az orosz Zvezda Zvenyigorod és Lada Toljatti jutott a négy közé.

Revansra készülnek a győriek a tavalyi bukott finálé miatt

Az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC 15. alkalommal elődöntős, a négyes döntőben pedig nyolcadszor szerepel. A mostani idényben 11 győzelemmel és három vereséggel zárta a csoportkört, a negyeddöntőben pedig kettős győzelemmel, 66-55-ös összesítéssel búcsúztatta a dán Odensét. Szombati ellenfele a tavaly és tavaly előtt is BL-győztes norvég Vipers Kristiansand lesz, amely 11 sikerrel, egy döntetlennel és két vereséggel zárt a csoportkörben, majd a negyeddöntőben kettős győzelemmel, 71-56-os összesítéssel búcsúztatta Korsós Dorina román együttesét, a Rapid Bucurestit.

A Győr és a Vipers hetedszer találkozik egymással a BL-ben, eddig a magyar csapat négyszer, a norvég együttes kétszer győzött. A tavalyi döntőt éppen ez a két csapat játszotta az MVM Dome-ban.

Debütáló Fradi a Final Fourban

A Ferencváros hatodszor - de 2002 óta először - szerepel a BL (korábban BEK) elődöntőjében, de a négyes döntőbe első alkalommal jutott be. A csoportkörben hét győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel zárt, majd a rájátszás első körében kettős győzelemmel, 55-46-os összesítéssel ütötte ki a montenegrói Buducnost Podgoricát, a negyeddöntőben pedig az érdi hatgólos vereség után hét találattal győzött a francia Metz HB otthonában, így 59-58-as összesítéssel jutott tovább.

Szombati ellenfele, a dán Team Esbjerg tíz sikerrel és négy vereséggel fejezte be a csoportkört, a rájátszás első fordulójában kettős győzelemmel, 55-49-ös összesítéssel jutott tovább a francia Brest Bretagne ellen, majd a negyeddöntőben ugyancsak kettős sikerrel, 65-59-es összesítéssel búcsúztatta a román CSM Bucuresti-t.

Az FTC-nek és az Esbjergnek a hetedik egymás elleni BL-mérkőzése következik, eddig két magyar siker és egy döntetlen mellett három dán győzelem a mérleg.

Egy különleges fejezet zárul több csapatnál is 

Mindkét magyar csapatnál ezen a tornán zárul le egy emblematikus, klubtörténeti időszak, hiszen a győriektől Ambros Martín vezetőedző, valamint Anne Mette Hansen és Faluvégi Dorottya, a fővárosiaktól pedig Elek Gábor vezetőedző, Szucsánszki Zita és Alicia Stolle távozik az idény végén. A Vipers vezetőedzője, Ole Gustav Gjekstad szintén búcsúzik, és a dán Odense HB trénere lesz ősztől.

Tavaly nem volt telt ház a négyes döntőn, idén viszont - az FTC bekerülése miatt - már az is meglepetést jelentett, hogy hétfőn kiderült, néhány belépőjegyhez még legálisan hozzá lehet jutni.

Amennyiben nem valamelyik magyar csapat nyeri a döntőt, egy játékos biztosan történelmet ír, mert vagy az Esbjerget erősítő norvég Nora Mörk, vagy honfitársa, a Vipers kapuját védő Katrine Lunde lesz hétszeres BL-győztes. Előbbi eddig a Larvik, a Győr és a Vipers, utóbbi pedig a Viborg, a Győr és a Vipers színeiben volt aranyérmes. A férfiaknál is csak egyetlen hétszeres BL-győztes van, az ukrán Andrij Csepkin a Barcelonával hatszor, a TWH Kiellel egyszer győzött.

Eddig csak a szovjet Szpartak Kijev, az osztrák Hypo Niederösterreich és a Győri ETO tudott sorozatban háromszor BL-t nyerni, ez a bravúros sorozat most a Vipersnek is összejöhet.

Fogadási lehetőségek a női kézilabda BL Final Four-ra

A budapesti négyesdöntő első mérkőzésén a Győri Audi ETO-t tartják az esélyesebbnek a fogadóirodák, így rendes játékidős győzelmükre 1.81-es szorzón fogadhatunk, míg a Vipers Kristianstand sikere 2.50-ért játszható.

Az Unibeten nem találtunk arra vonatkozó oddsot, hogy a Győr döntőbe jut, helyette viszont a győri siker DNB-vel (döntetlen esetén a tét visszajár) 1.61-ért játszható.

Várhatóan óriási hangulatot csapnak a Fradi szurkolói is a kedvencük, valamint a dán Esbjerg mérkőzése alatt, ahol utóbbiak a favoritok. Győzelmükre alig 1.36-os szorzón fogadhatunk, a zöld-fehérek sikere viszont 4.10-ért játszható. 

Amennyiben az FTC-re fogadnánk DNB-vel, akkor ezt 3.65-ös szorzón tehetjük. 

A fentiek alapján egy magyar döntő 5.88-as szorzón fogadható az Unibeten. Kis téttel megér egy próbát.

június 03., szombat

Női kézilabda BL Final Four élő közvetítés

Mind a szombati, mind a vasárnapi mérkőzések élőben megtekinthetőek a bet365 fogadóirodánál is. 

Ehhez mindössze egy aktív számlára van szükségünk, ami azt jelenti, hogy egyenlegünk nagyobb, mint nulla, vagy az elmúlt 24 órában volt minimum egy fogadásunk. Földrajzi korlátozások lehetnek érvényben bizonyos közvetítésekre.

A minimális befizetési összeg bankkártya (Visa, Mastercard, Maestro) által 1500 forint, maga a közvetítés viszont teljesen ingyenes.

   bet365 Regisztráció

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 2. 14:51 UTC.

(forrás: mti)

Borítókép: Alizada Studios/Shutterstock