Az immár 35 éves, volt US Open-bajnok Smantha Stosurnak (WTA 119.) még mindig sikerül Grand Slam-tornák főtábláján szerepelni, viszont már nagyon rég nem sikerült hangzatos eredményt is elérnie.

A lényeg viszont az, hogy az ausztrál játékos még mindig akar és ez látszik is a versenynaptárán. A mallorcai tornával kezdte füves idényt, ahol Saisai Zhenget verte, majd Elise Mertens búcsúztatta. Az eastbournei torna selejtezőiben Iga Swiateket és Magda Linette-t legyőzve, felkerült a főtáblára, és ott a 20 éves mallorcai bajnokot, az amerikai Sofia Kenint verte mielőtt Angelique Kerber véget vetett menetelésének. Ezeknek az eredményeinek tükrében, még nem teljes rozsdásodott be Samantha játékformája, és a bukmékerek szerint esélyes is az első londoni mérkőzésén Carla Suarez-Navarro ellen.

Samantha Stosur. Fotó: Action Sports Photography/Shutterstock.com

Bár a pillanatnyi játékforma és eredményesség ausztrál fölényt mutat, a 30 éves Suarez-Navarro (WTA 31.) az utóbbi időben elszürkült eredményei ellenére is, magasabb színvonalat képvisel. Egy meccset játszott a füves idényben Eastbourneben, amelyet el is veszített Tamara Zidansek ellen.

Érdekesekre alakultak az egymás elleni mérkőzéseik az idők során, mivel mindkét játékos nyert és veszített is minden borításon. Összesítve Stosur vezet 5-3-ra. Az nem vitás, hogy az általános képet nézve, az ausztrál játéka nagyobb ütőerejű. Élesebb a szervája, tenyerese és taktikai meglátása is indítványozóbb. Korábban keresi ellenfelénél a szögeket, viszont a folytonossága már nem a régi.

Bár a spanyol egykezes fonákja gyönyörű, elég gyakran rövid és támadható és ezen a borításon ez csak fokozódik, viszont a Carlának mintha jobban sikerülne improvizálni a nehezebb labdameneteben és meglepetésszerűen visszairányítani ellenfeleinek térfelére azoknak támadásait. Valószínű, hogy Stosur lesz az indítványozóbb játékos, de ez csak akkor hozhatja magával a kívánt fölényt, ha elég pontossággal történne, ami elég kérdéses jelen pillanatban.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Fogadj itt a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.07.01. (11:23).

További kiemelt meccsek a női versenytábláról:

július 02., kedd